Cu un succes răsunător la prima ediţie, din vara lui 2013, Electric Castle Festival s-a întors cu un line-up de zile mari, vreme bună şi mii de fani entuziasmaţi. Prima seară de concerte, din 19 iunie 2014, a reunit pe scena de la Bonţida, judeţul Cluj, nume precum Akua Naru, Dub Pistols şi Wilkinson, dar şi mult aşteptaţii Die Antwoord.

Citeşte şi:

Fiind deja un festival în toată regula, încă din primele ore ale dimineţii de joi, 19 iunie, pe domeniul castelului din Bonţida era agitaţie şi extem de multă lume venită din toate părţile ţării, dar şi din afara ei. Organizatorii şi-au primit vizitatorii cu aproape toate detaliile puse la punct: camping spaţios, zone de relaxare, activităţi precum biking şi multă voie bună.

Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din prima zi de festival!

De îndată ce lucrurile s-au liniştit şi campingul s-a ocupat la capacitate maximă, toţi petrecăreţii şi-au ocupat locurile în faţa scenelor amenajate, punctul central de interes fiind, bineînţeles, scena principală. Petrecerea a fost deschisă de autohtonii de la Aria Urbană, un început perfect şi destins pentru noaptea lungă pe care o aveam în faţă.

Energie de început de festival cu Akua Naru

Cu o foarte mică întârziere, pe scenă a urcat şi Akua Naru, un nume frecvent întâlnit pe scenele din România. Artista a mărtuturisit că îi place să revină oricând la noi în ţară datorită publicului destins ce o face mereu să se simtă foarte confortabil.

Akua Naru la Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Akua Naru la Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din prima zi de festival!

Pe lângă setlist-ul cu care artista ne-a obişnuit, Akua Naru le-a oferit fanilor săi şi ocazia să asculte câteva din melodiile din următorul său material discografic. Ca de fiecare dată, publicul a reacţionat foarte bine la energia muzicienilor de pe scenă, răspunzând la fiecare îndemn al formaţiei de a face galăgie.

Dub Pistols: Electric Castle este o locaţie memorabilă pe harta formaţiei

Un nume familiar pentru afişul Electric Castle şi o primă opţiune pentru organizatorii evenimentului, băieţii de la Dub Pistols au sosit în România plini de energie şi gata să pornească o petrecere în toată regula. Din fericire, înaintea concertului, am avut prilejul să participăm la o conferinţă la care a fost prezent şi Barry Ashworth, unul din soliştii trupei, alături de care am descoperit cât de entuziamasmaţi sunt cei de la Dub Pistols să revină la Bonţida.

Dub Pistols la Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Dub Pistols la Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din prima zi de festival!

Spre surprinderea noastră, solistul ne-a povestit despre anul trecut când, deşi trupa cânta la două sau trei festivaluri mari pe săptămână, Electric Castle a ajuns să fie una din experienţele lor preferate din vara lui 2013 şi că, deşi este un nume nou în industria muzicală, va fi un nume demn de trecut pe harta festivalurilor internaţionale.

Concertul Dub Pistols a fost aşa cum ne-a fost promis, o experienţă energică şi plină de bună dispoziţie. Precum Akua Naru, şi britanicii de la Dub Pistols au oferit câteva melodii noi, dar şi hiturile pentru care fanii lor au venit să îi îndrăgească atât de mult.

Die Antwoord: ori o să-i iubeşti ori o să-i urăşti

La doar o săptămână după ce au lansat noul lor material, „Piele de găină”, trupa Subcarpaţi a urmat pe scena Electric Castle, după ce băieţii de la Dub Pistols au mutat petrecerea lor în spatele culiselor. Publicul formaţiei Subcarpaţi este cunoscut pentru susţinerea şi energia pe care reuşeşte să o transmită artiştilor în fiecare concert, spaţiul din faţa scenei principale fiind în unele momente aproape neîncăpător.

Subcarpaţi la Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Subcarpaţi la Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din prima zi de festival!

Probabil cel mai aşteptat moment din întreg festivalul, urcarea pe scenă a formaţiei Die Antwoord a fost pe cât de spectaculos ne aşteptam să fie. Formaţia despre care organizatorii festivalului au spus că a fost un oarecare risc, că publicul ori îi va iubi ori îi va urî, a fost într-adevăr un succes enorm.

Die Antwoord la Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Die Antwoord la Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din prima zi de festival!

Pe lângă muzica lor, oarecum dificil de digerat pentru o parte din public, Die Antwoord au avut cel mai bine pregătit spectacol al primei seri de Electric Castle, venind pregătiţi cu efecte vizuale, recuzită ce mergea mână în mână cu melodiile ce animau publicul, dar şi cu o energie fabuloasă. Ambii vocali ai trupei s-au mişcat pe scenă pe toata durata concertului, fiind acompaniaţi şi de nişte dansatori foarte pricepuţi. Deşi destul de mulţi veniţi la concetul Die Antwoord nu erau fani convinşi ai formaţiei, nu puţini au plecat fredonând melodii precum „Fatty Boom Boom” şi „I Fink U Freeky”.

După finalul concertului, o mare parte din public a plecat, însă petrecăreţii au rămas în continuare alături de MC Visionobi şi Wilkinson, urmaţi de Delta Heavy.

Wilkinson la Electric Castle Festival 2014 - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Wilkinson la Electric Castle Festival 2014 – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze din prima zi de festival!

Acum nu ne rămâne decât să îi aşteptăm pe headliner-ii zilei cu numărul doi, Thievery Corporation şi Foreign Beggars, dar şi numeroasele activităţi şi concerte ce au loc la scenele secundare.