Legendara trupă Metallica revine în concert la Bucureşti, pe 14 august 2019 la Arena Naţională, în cadrul turneului „Worldwired”, anunţă organizatorii show-ului, Emagic. Biletele se pun în vânzare vineri, 28 septembrie, la ora 10:00, pe www.eventim.ro. În deschidere vor cânta trupele Ghost şi Bokassa.

Turneul „Worldwired” se întoarce în Europa şi Marea Britanie între 1 mai şi 25 august 2019, cu show-uri ce se desfăşoară pe stadioane, în parcuri şi chiar la un castel. După seria de concerte indoor din 2017 – 2018, Metallica revine în Europa şi Marea Britanie cu 25 de show-uri programate în peste 20 de ţări. Turneul debutează pe 1 mai 2019 în Lisabona şi include oraşe în care Metallica nu a mai concertat de mulţi ani, printre care Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles (pentru prima oară din 1988), Berlin, Moscova, Varşovia, Bucureşti, Gothenburg, şi chiar oraşe cu show-uri în premiară, cum ar fi Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) şi Tartu (Estonia).

Fiecare bilet cumpărat pentru concert va include şi cel de-al 10-lea album Metallica, „Hardwired… To Self-Destruct”, în format digital. Fanii vor primi un e-mail ulterior achiziţiei biletului, cu instrucţiuni pentru a-şi descărca albumul.

Pentru concertul de pe 14 august, fanii vor avea posibilitatea să achiziţioneze unul din cele 3 pachete VIP, ce includ bilete în zone premium şi alte beneficii, printre care acces cu prioritate, tur prin muzeul itinerant „Memory Remains” şi chiar întâlnire cu trupa. Detaliile complete vor fi disponibile pe 28 septembrie.

Vânzarea generală începe vineri, 28 septembrie, de la ora 10:00, iar membrii fanclubului Metallica vor putea achiziționa bilete începând de marți, 25 septembrie. Biletele se vor fi disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Trupa Metallica a mai concertat de 3 ori la Bucureşti, pe stadionul Lia Manoliu, pe 9 iunie 1999, în cadrul turneului „The Garrage Remains the Same”, pe 23 iulie 2008, pe Stadionul Cotroceni şi pe 26 iunie 2010, în cadrul Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival, la Romexpo.