Mark Knopfler, fondatorul şi solistul legendarului grup Dire Straits va susţine primul său concert în România. Evenimentul va avea loc pe 25 aprilie 2013 la Sala Palatului din Bucureşti şi va da starutul turneului european de promovare al albumului solo cu numărul şapte al artistului, „Privateering„.

De profesie jurnalist, Mark nu a încetat niciodată să creadă în talentul său şi ghidat de pasiunea pentru muzică a activat într-o serie de trupe în anii ’60-’70. În 1977 alături de fratele său David Knopfler, John Illsley şi Pick Withers pune bazele Dire Straits, trupă ce devine un simbol al rock-ului britanic al anilor ’70-’90.

„Money for Nothing”, „Walk of Life”, „So Far Away”, „Your Latest Trick” şi „Brothers in Arms” sunt doar câteva dintre piesele cu care Dire Straits şi-au cucerit milioanele de fani din toată lumea. Trupa a vândut peste 120 de milioane de albume şi fost recompensată cu patru premii Grammy, trei Brit Awards şi nenumărate discuri de aur şi platină.

În 1995, după o serie de schimbări de componenţă, Mark Knopfler părăseşte trupa care i-a adus succes, dar îşi continuă drumul muzical. Artistul a colaborat de-a lungul timpului cu muzicieni ca: Eric Clapton, Bob Dylan, Bryan Ferry, Phil Lynott, Chet Atkins, The Chieftains sau Emmylou Harris, în CV-ul său regăsindu-se şi „funcţia” de producător pentru albume marca Tina Turner, Bob Dylan şi Randy Newman.

„Privateering” cel mai recent album al lui Mark a fost lansat pe 3 septembrie, este primul album dublu al artistului şi conţine 20 de piese. Materialul va fi promovat prin intermediul unui turneu ce îl va aduce pe celebrul artist în faţa fanilor din România, Marea Britanie, Polonia, Turcia, Croaţia, Danemarca, Italia şi nu numai.

Mark Knopfler nu este singurul membru Dire Straits care continuă povestea muzicală a grupului, Alan Clark, Chris White, Terence Reis, Steve Ferrone, Adam Phillips, Mick Feat şi Jamie Squire sau pe scurt The Straits îşi încântă fanii din toată lumea cu piesele faimoasei trupe. Aceştia au fost prezenţi anul acesta la Peninsula concertând la Târgu Mureş în faţa a zeci de mii de fani.

Află cum a fost la concertul The Straits de la Peninsula 2012!

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului din Bucureşti vor fi disponibile pe www.myticket.ro începând cu 13 septembrie 2012, la preţuri ce variază în funcţie de distanţa faţă de scenă: 130, 195, 285, 395 sau 595 de lei. Fanii lui Mark Knopfler pot beneficia şi de o perioadă de pre-sale (7-12 septembrie 2012) în care îşi vor putea cumpăra bilete de pe site-ul artistului, www.markknopfler.com.