Mark Knopfler va susţine pe 25 aprilie 2013 primul său show în Bucureşti. Concertul de la Sala Palatului al fondatorului Dire Straits se va desfăşura cu casa închisă, spectatorii fiind aşteptaţi de la ora 19:00.

Află mai multe detalii despre concertul Mark Knopfler de la Bucureşti!

Peste 4000 de persoane sunt aşteptate joi la show-ul ce promovează „Privateering„, al şaptelea album solo al legendarului muzician. Emagic, organizatorul evenimentului le recomandă fanilor să sosească din timp la Sala Palatului, pentru a evita aglomerarea punctelor de acces. Concertul va începe la ora 20:00, însă spectatorii vor putea intra în sală cu o oră mai devreme.

Reguli de acces

În locaţie nu va fi permis accesul cu aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaşabil) sau aparate de înregistrare audio-video. Mark Knopfler îşi roagă fanii să nu folosească astfel de dispozitive în timpul concertului, deoarece acestea sunt deranjante pentru muzicienii de pe scenă. În această categorie sunt incluse de către artist şi telefoanele mobile.

Mark Knopfler este un artist care a făcut istorie în rockul mondial. Numele său este legat de Dire Straits, una dintre trupe cu cel mai mare succes comercial la nivel mondial, cu peste 120 de milioane de albume vândute de-a lungul timpului. Britanicii au avut o carieră fulminantă de 15 ani, care a culminat cu piese ca: „Sultans of Swing”, „Money for Nothing”, „Walk of Life”, „So Far Away”, „Tunnel of Love” sau „Brothers in Arms”.

Cu şapte albume solo la activ, Knofler a colaborat cu artişti ca Eric Clapton, Sting, Bryan Ferry, Sonny Landreth sau Van Morrison şi a produs albume pentru Tina Turner, Bob Dylan şi Randy Newman. A câştigat patru premii Grammy, iar în 2012 a fost recompensat cu premiul pentru întreaga carieră la ceremonia Ivor Novello Awards.

Biletele pentru primul concert din România al britanicului au fost epuizate cu mai bine de trei luni în urmă, preţurile lor au variat între 130 şi 595 lei.