Pe 29 noiembrie 2012 organizatorii festivalului Hellfest au anunţat primele trupe ce vor concerta în cadrul ediţiei din 2013 a festivalului francez. Kiss, Twisted Sister, Accept, Korn, Stonesour, Bullet For My Valentine, Volbeat, Avantasia vor urca pe scenele festivalului.

Acesta se va desfăşura în aceeaşi micuţă, dar primitoare localitate Clisson în perioada 21-23 iunie 2013 şi îi va avea drept cap de afiş pe cei de le Kiss. Gene Simmons şi ceilalţi reprezintă de astfel primul cap de afiş al ediţiei de anul viitor. Legendarii rockeri vor concerta anul viitor în Franţa doar la Hellfest, festival la care revin după show-ul din nebunesc din 2010.

Dintre celelalte nume anunţate se remarcă Twisted Sister. Americanii revin la Clisson după prestaţia superbă din 2011, cand show-ul lor a făcut un public de 30.000 de oameni să cânte în cor piese precum „We’re Not Gonna Take It” sau „I Wanna Rock„. Pe scenele principale vor mai evolua nume grele precum germanii de la Accept, americanii de la Korn, cei de la Sick Of It All sau danezii de la Volbeat.

Scenele de black şi death nu duc lipsă de nume extrem de importante ce şi-au dat deja acordul pentru a veni în Franţa. Astfel, au confirmat cei de la Carpathian Forest, care deşi nu au mai scos un album din 2006, rămân o trupă importantă şi definitorie pentru genul black metal şi sunt invitaţi constant la festivaluri. Cryptopsy vor fi şi ei prezenţi în turneul de promovare al albumului omonim lansat pe 14 septembrie 2012. Lista poate continua cu Ihsahn, Krisiun, Nachmystium sau Marduk.

Surprinde plăcut prezenţa pe afiş a trupei God Seed, proiect pus pe picioare de Gaahl şi King, foşti membri ai trupei Gorgoroth. God Seed a lansat deja un album intitulat „I Begin” şi va fi prezentă la Hellfest pentru un show spectaculos aşa cum ne-au obişnuit norvegienii.

În fine merită amintit un nume important din nu-metal ce va cânta la Hellfest în 2013 şi anume Coal Chamber. Aceştia au avut o perioadă mai tumultuoasă, marcată de o despărţire de 8 ani. În 2011 s-au reunit şi se pare că au început chiar să scrie piese noi. Până la un album nou însă ne vom putea bucura de piesele lor la Hellfest in iunie 2013.

Pentru următoarele 3 zile biletele la festival sunt la un preț redus (119 Euro de la 149 Euro) şi se pot achiziționa de pe www.hellfest.fr.

Lista trupelor confirmate până acum la Hellfest 2013 este disponibilă mai jos:

Kiss, Twisted Sister, Accept, Korn, Stonesour, Bullet For My Valentine, Volbeat, Avantasia, Sick Of It All, Bad Religion, The Acacia Strain, Anti Flag, Arch Enemy, Atari Teenage Riot, Aura Noir, Between The Buried And Me, Black Spiders, Candlemass, Carpathian Forest, Coal Chamber, Converge, Cradle Of Filth, Cryptopsy, Danko Jones, For Today, God Seed, Haemorrhage, Hardcore Superstar, Heaven’s Basement, Ihsahn, Karma To Burn, Krisiun, Leprous, Marduk, Mass Hysteria, My Sleeping Karma, Nachtmystium, Negative Approach, Parkway Drive, Punish Yourself, Red Fang, Rotting Christ, Senser, Skindred, Spiritual Beggars, The Sword, Terror, Testament, Truckfighters.