Trupa germană de heavy metal ACCEPT a urcat duminică, 21 octombrie 2012, pe scena clubului Chaos Venue din Bucureşti. Evenimentul a făcut parte din cadrul turneului de promovare al albumului „Stalingrad” şi a fost organizat de Phoenix Entertainment.

În deschidere au evoluat cei de la trupa Aria, o trupă de metal modern din Bucureşti în cadrul căreia evoluează Cezar Popescu (chitarist la Viţa de Vie), Cosmin Lupu (chitarist în trupa Voodoo), Robert Ursache (bas) şi Andrei Ilie (baterie).

Trupa ACCEPT a urcat pe scenă în jurul orelor 21:45 pe ritmurile piesei „Hung, Drawn and Quartered„, piesă de pe ultimul lor album, intitulat „Stalingrad„, în aplauzele unui public însetat de heavy metal, public numeros ce a umplut clubul bucureştean a doua seară la rând, în seara precedentă au urcând pe scenă The Progressive Rock Dream Team.

Încălzirea fiind făcută, pionierii heavy metalului german şi-au început călătoria avându-i alături pe fanii români prezenţi la concert. Au urmat astfel „Hellfire”, „Restless and Wild”, „Losers and Winners” sau „Stalingrad„.

Călătorie muzicală în istoria de peste 40 de ani a ACCEPT

Concertul a continuat cu un setlist puternic, „Bucket full of hate„, „Monsterman„, „Shadow Soldiers„. Publicul a rezonat din plin cu piesele trupei, cântând fiecare piesă, însoţind solo-urile de chitară ale lui Wolf Hoffmann şi pe cele ale basistului Peter Baltes cu aplauze realizând astfel o atmosferă incendiară.

Trupa germană a continuat concertul cu piese precum: „Princess of the dawn„, „Pandemic„, „Aiming High„, „Up to the limit” ce au dezlănţuit publicul confirmând faptul că sunt o trupă de heavy metal cu ani buni de experienţă pe scenă. În uralele celor prezenţi, ACCEPT au mai urcat o dată pe scenă, pentru un bis ce a fost alcătuit din piesele: „Metal Heart„, „Teutonic Terror” şi „Balls to the Wall„.

ACCEPT înseamnă peste 17 milioane de albume vândute şi 13 materiale discografice lansate de-a lungul unei cariere ce se întinde pe parcursul a peste 30 de ani. Trebuie menţionat faptul că albumul „Stalingrad” pe care l-au lansat anul acesta în aprilie este al doilea album pe care trupa îl lansează după reunirea din 2009, material foarte bine primit de presa de specialitate.

Vezi galeria foto a concertului ACCEPT de la Bucureşti!

Pe scena din Chaos Venue din Bucureşti, ACCEPT au urcat în formula: Mark Tornillor – voce, Herman Frank – chitară, Wolf Hoffmann – chitară, Peter Baltes – bas şi Stefan Schwarzmann – baterie. Acesta a fost cel de-al doiela concert al pionierilor metalului german în România. În urmă cu doi ani ei încheiind concertele din prima zi de Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival la Romexpo.