Goodbye to Gravity şi Vespera sunt ultimele trupe confirmate pentru Maximum Rock Festival 2013. Ediţia din acest an a festivalului va avea loc pe 25 şi 26 octombrie 2013, în Turbohalle din Bucureşti.

Goodbye to Gravity este o trupă tânără, cu o evoluţie rapidă în peisajul rock autohton. Formată în anul 2011 din foşti membri ai grupului Thunderstorm, cărora li s-a alăturat solistul Andrei Găluţ, nimeni altul decât câştigătorul ediţiei din 2008 a concursului Megastar, trupa s-a impus rapid pe scena metal românească.

Goodbye to Gravity au cântat pe cele mai mari scene ale festivalurilor rock de la noi din ţară: Rock the City, Peninsula, B’ESTFEST alături de nume precum Obituary, Kreator sau Pain of Salvation, iar albumul lor de debut, care oferă un mix de forţă şi melodicitate a fost recompensat cu distincţia de „cel mai bun album de metal al anului 2012”, de către public.

Vespera este o apariţie inedită pe scena românească de metal datorită felului ingenios în care membrii trupei combină power-ul, gothic-ul şi doom-ul. Din amestec rezultă un subgen melodios, poetic şi plin de emoţie, care este apreciat atât de cei cu gusturi „grele” cât şi de adepţii sonorităţilor mai blânde.

Formaţia, ce activează încă din anul 2005 a câştigat Marele Premiu la ediţia din 2012 a Festivalului Posada Rock, festival la care a revenit anul acesta pentru a susţine un recital. Vespera înseamnă: Dudu Isabel (voce), Dorin Panduru (chitară şi voce), Johann Hentz (bass), Andrei Calbajos (clape, synth, samples) şi Răzvan Moca (tobe).

Ambele trupe vor susţine concerte pe scena din Tubohalle în a doua zi de festival, pe 26 octombrie 2013.

Programul final Maximum Rock Festival 2013:

25 octombrie 2013

Samael
Atrocity
White Walls
God (The Barbarian Horde)
Psycho Symphony

26 octombrie 2013

My Dying Bride
The 69 Eyes
Leaves’ Eyes
Dirty Shirt
Goodbye To Gravity
Abigail
Vespera

Pe lângă concerte, evenimentul va găzdui şi alte activităţi adiacente, dar şi un mare târg de produse rock, de unde cei prezenţi îşi vor putea achiziţiona de la tricouri la reviste şi alte accesorii rock.

Bilete şi abonamente Maximum Rock Festival 2013

Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona deja din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro la următoarele preţuri, în funcţie de perioada de achiziţie.

Bilete pentru o singură zi:
90 lei până la data de 30 septembrie cumpără bilet
100 lei în perioada 1-24 octombrie cumpără bilet
115 lei pentru ziua de 25 octombrie cumpără bilet
125 lei pentru ziua de 26 octombrie cumpără bilet
Abonamente:
145 lei până la data de 31 august cumpără abonament
160 lei în perioada 1-30 septembrie cumpără abonament
175 lei în perioada 1-24 octombrie cumpără abonament
200 lei în perioada 25-26 octombrie cumpără abonament

Maximum Rock Festival este organizat de Promusic Events (producător Nelu Brînduşan) şi Xlab Solutions.