Trupa rock Urma va concerta în cadrul Festivalului Ciuc Summer Fest 2010, din luna iulie de la Bucureşti. Trupa se alatură “micuţei orchestre” din Oregon, Pink Martini, în cea de-a doua zi a festivalului, pe data de 17 iulie. Ciuc Summer Fest se va desfaşura în perioada 16-18 iulie la Zone Arena din Bucureşti, printre headlinerii festivalului numărându-se Faithless şi Gary Moore.

Începându-şi “călătoria muzicală” în anul 2003, Urma s-a remarcat încă de la debut printr-o manieră de interpretare aparte, concretizată într-un stil complex de rock acoustic îmbinat cu elemente de jazz. Formată din Mani Gutau, Catrinel Bejenariu, Sorin Erhan, Dominic Csergo, Jimmy Cserkesz, Luis Angel Palomino şi Ati Panaitescu, trupa se aseamănă, chiar după spusele membrilor săi, cu un “roman de călătorie” ce însumează în cei peste şapte ani de activitate peste 300 de apariţii live în concerte şi festivaluri, inclusiv în ţări precum Ungaria, Franţa, Germania sau Elveţia.

Promovând un stil muzical relativ nou în muzica autohtonă, trupa a lansat până în prezent nu mai puţin de trei albume: “Nomad Rhymes”, “Anger as a gift” şi “Trend off”, materiale foarte bine primite de public, Urma devenind treptat una dintre cele mai apreciate trupe din România. Cel mai recent material discografic, “Lost end found”, ce urmează a fi lansat anul acesta, reprezintă o adevarată premieră în cariera trupei atât în ceea ce priveşte linia melodică a pieselor cât şi prezentarea grafică. Cu un sound mult mai elaborat, îmbogăţit cu riff-uri de chitară electrică şi influenţe de jazz alternativ, întregul album este conceput sub forma unei cărţi cu poze, versuri şi texte reprezentative pentru muzica trupei. Dincolo de aprecierea artistică de care se bucură în prezent, Urma s-a afirmat pe scena autohtonă şi pentru profesionalismului arătat în realizarea fiecarui proiect muzical în care s-a implicat, fiind totodata una dintre cele mai respectate nume din muzica românească.

Alăturându-se numelor deja confirmate pe afisul festivalului Ciuc Summer Fest: Faithless, Gary Moore, Pink Martini, Şuie Paparude şi Viţa de Vie, Urma va concerta pe data de 17 iulie la Zone Arena din Bucureşti.

Biletele pentru fiecare zi a Ciuc Summer Fest respectiv 16, 17 şi 18 iulie, pot fi achiziţionate online de pe www.myticket.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de preţ în funcţie de distanţa faţă de scenă: 90 lei, 160 lei şi 220 lei.