Şuie Paparude, va concerta vara aceasta în cadrul Ciuc Summer Fest în aceeaşi zi cu „arhitectii muzicii electronice”Faithless. Ciuc Summer Fest va avea loc la Zone Arena din Bucureşti, printre numele confirmate în program numărându-se Pink Martini şi Gary Moore.

Formată în prezent din Mihai Campineanu (Michi) – compozitor, Alex Marius Andrei (Bean) – voce şi Mihai Dobre (Hauteculture) – voce, Şuie Paparude a parcurs un drum scurt până să cunoască succesul de care se bucură şi în ziua de azi.

În toamna anului 1993, 5 muzicieni s-au reunit în Club A, formând o trupă de alternativ-new-wave care un an mai târziu avea să rămână doar cu doi membri, Mihai Dobre şi Mihai Campineanu, cei doi lansând pe piaţa autohtonă un nou concept muzical: drum&bass.

În cei peste 15 ani de activitate, trupa şi-a schimbat de mai multe ori componenţa, printre membrii Şuie Paparude numărându-se de-a lungul timpului DJ Vasile, Niky4 şi Junkyard, acesta din urma fiind înlocuit în ianuarie 2009 de Alexe Marius Andrei (Bean).

Cu şapte albume de studio la activ, Şuie Paparude s-a menţinut constant în clasamentele de specialitate cu piese considerate adevarate imnuri ale muzicii electronice autohtone precum ”Musca”, “Ajutor”, inclusă pe coloana sonoră a filmului hollywoodian “Inhabited”, “Cu zambetul pe buze”, “Scandal”, sau “Pentru inimi”, hit desemnat “Cea mai buna piesa de club” la premiile Nights Awards din 2004.

Şuie Paparude nu se va află pentru prima dată pe o scenă alături de nume mari din muzica internaţională, prima experienţă de acest gen fiind în anul 2006, când trupa a fost una dintre puţinele nume româneşti selectate să cânte în deschiderea concertului Depeche Mode de la Bucureşti. În anul 2007, în cadrul primei ediţii B’ESTFEST, Şuie Paparude a susţinut un show memorabil în deschiderea unor artişti precum Faithless, Hooverphonic sau Moorcheba, urmând apoi numeroase alte concerte susţinute în cadrul unor festivaluri precum BECK’SPERIENCE, în anul 2008, sau Tuborg Green Fest, în vara lui 2009.

Organizat de Emagic, Ciuc Summer Fest va avea loc vara aceasta în perioada 16 – 18 iulie, pe Stadionul Iolanda Balaş Soter din Bucureşti, biletele putând fi achiziţionate online de pe www.myticket.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de preţ în funcţie de distanşa faţă de scena: 90 lei, 160 lei şi 220 lei.