Viţa de Vie se alătură lui Gary Moore în cea de-a treia zi de Ciuc Summer Fest. Festivalul va avea loc în perioada 16-18 iulie 2010 la Zone Arena din Bucureşti, printre artiştii care vor mai urca pe scenă alături de Viţa de Vie numărându-se Şuie Paparude, Pink Martini şi Faithless.

Viţa de Vie, formată în prezent din Adrian Despot, Sorin Danescu, Sorin Tanase, Cezar Popescu şi Adrian Ciuplea, este o trupa de rock alternativ care s-a afirmat pe scena muzicală autohtonă nu doar prin stilul de muzică abordat, ci şi prin profesionalism şi promovarea unui puternic mesaj anti-playback. Trupa a fost botezată de Adrian Ordean în studioul căruia membrii aceşteia au înregistrat primul demo în 1996. Viţa de Vie a debutat în anul 1997, cu albumul “Rahova”, materialul fiind urmat de turneul de promovare “Hollywood Rock Tour” alături de Holograf şi Timpuri Noi. Au urmat alte 5 materiale discografice ce includ şi numeroase colaborări cu artişti cunoscuţi ai muzicii underground din România precum K-gula, Ganja, Paraziţii sau Şuie Paparude, precum şi un material “best-of” intitulat “9704”, lansat în 2004, dedicat primilor 7 ani de activitate Viţa de Vie.

Trupa a fost rasplătită pentru muzica sa prin numeroase premii printre care se numară un premiu Otto acordat de revista Bravo din Germania pentru cea mai buna trupa rock în anul 2000, premiul UPFR pentru “Exxtra”, desemnat cel mai bun album alternativ, dar şi două premii “Best Live Act” la MTV Music Awards în 2004 şi 2005. De-a lungul celor 14 ani de existenţă, componenţa Viţa de Vie a suferit mai multe modificări, chitaristul Jojo fiind înlocuit cu Cezar Popescu în anul 2000, bassistul Adrian Ciuplea alăturându-se şi el trupei după plecarea lui Mircea Burete Preda înainte de înregistrarea celor mai recente albume al trupei, “Egon” şi “Fetish”.

De-a lungul carierei, Viţa de Vie a îmbinat muzica cu implicarea activă în diferite campanii sociale precum “Deschide-ţi inima”, împotriva discriminării persoanelor afectate cu HIV, şi “Îmi pasă” în colaborare cu Asociaţia UpDown, pentru strangerea de fonduri şi sensibilizarea publicului cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele afectate de Sindromul Down.

Viţa de Vie va concerta pe 18 iulie, în aceeaşi zi cu Gary Moore, la Ciuc Summer Fest, biletele pentru fiecare zi a festivalului – 16, 17 şi 18 iulie – putând fi achiziţionate online de pe www.myticket.ro, şi din reţeaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de preţ în funcţie de distanţa faţă de scenă: 90 lei, 160 lei şi 220 lei.