Asian Dub Foundation, una dintre cele mai recunoscute trupe de dub va susţine un concert în cadrul Festivalului Plai 2014. Festivalul se va desfăşura în perioada 12-14 septembrie 2014, în spaţiul Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara.

Trupa a fost formată în 1993, în Londra, de către Dr. Das, profesor în educaţie muzicală, DJ Pandit G şi Deder Zaman, cărora li s-au alăturat, în 1995, Sanja Tailor (aka Sun-J) şi Steve Savale (aka Chandrasonic) o dată cu lansarea EP-ului “Conscious” .

Stilul muzical al trupei este un mix alcătuit din rapcore, dub, dancehall şi ragga, sunetul lor distingându-se prin liniile de bas specifice indie-dub-ului şi prin utilizarea unor instrumente tradiţionale, muzica lor bucurându-se de succes la scară internaţională.

Cunoscuţi ca promotori ai drepturilor civile, trupa a colaborat şi concertat de-a lungul timpului cu nume precum Beastie Boys, Primal Scream, David Bowie sau Radiohead, electrizând festivaluri ca Glastonbury, Roskilde sau Hurricane. Trupa şi-a făcut deja o obişnuinţă din a cincerta pe scenele româneşti fiind prezenţi la B’ESTFEST 2011, dar şi în Turbohalle din Bucureşti un an mai târziu.

Organizat în totalitate de voluntari, Festivalul Plai este un proiect multicultural, care oferă tinerilor posibilitatea de a participa, pe parcursul celor trei zile, la concerte de world music, jazz sau fusion, precum şi la 200 de activităţi realizate cu sprijinul partenerilor culturali. În line-up-ul ediţiei din acest an se regăsesc Tito Paris, Carminho, Duquende, BaLaKo şi Light in Babylon.

Bilete şi abonamante PLAI Festival 2014

Biletele pentru PLAI Festival 2014 ce va avea loc în incinta Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, sunt disponibile online pe www.eventim.ro, cât şi în reţeaua Eventim la următoarele preţuri:

Categorie bilete Până pe 1 septembrie După 1 septembrie
Abonament 90 lei 110 lei cumpără abonamente
Abonament + acces camping* 90 lei - cumpără abonamente

Pe lângă abonamentul pre-sale, în reţeaua Librarile Cărtureşti se poate achiziţona un pachet ce conţine un abonament PLAI 2014 şi un tricou în ediţie specială.