Line-up-ul festivalului PLAI Festival 2014 de la Muzeul Satului Bănăţean, din Timişoara, a fost îmbogăţit cu încă trei nume. Este vorba de Duquende, considerat cel mai important interpret de flamenco în viaţă, BaLaKo, un proiect muzical autohton dedicat genurilor jazz şi world music, şi Light in Babylon, ce va fi trupa rezidentă de anul acesta a festivalului ce va avea loc între 12 şi 14 septembrie.

Duquende este primul cantator invitat să performeze în teatrul Champs Elysees din Paris. Artistul este considerat urmaşul lui Camarón de la Isla, care a fost cel care îl invita pe Duquende, pe când avea doar 8 ani, să concerteze alături de el.

Influenţa pe care Duquende o are asupra muzicii flamenco este de necontestat, celebrul Pablo San Nicasio îl descrie ca fiind: „Un gigant care posedă magia cântecului, cu o inspirație enormă și tehnica din plin.” La PLAI, Duquende va prezenta ultimul material discografic, intitulat „Caramelo”.

BaLaKo este un proiect românesc format în 2012 din componeţi ai trupei Mandinga. Stilul muzical al proiectului combină ritmuri clasice de jazz, cu sonorităţi tradiţionale culese din folclorul balcanic şi influenţe latine.

Trupa este compusă din Valentin Zachar (saxofon/caval), Chupi (tobe/vioară/voce), Tony (trombon), Omar (pian) şi Nino (congas/timbales), Leonard Vasile (clape/acordeon), Seby Yoo (bas) şi Sebastian Burneci (trompetă). Elena Ionescu, solista trupei Mandinga va face şi ea parte din acest proiect, în calitate de guest star.

https://www.youtube.com/watch?v=htb9LSZbO_8

Anul acesta Light In Babylon este trupa rezidentă a festivalului. Trupa s-a format uşor, uşor începând din 2010, pe străzile din Istanbul. Michal Elia Kamal este cea care scrie versurile, muzica şi aranjamentele sunt realizate de trioul care îi mai include, pe Metehan Çifçi (santour) şi Julien Demarque (chitară). În afară de aceştia, din trupă mai fac parte: percuţionistul Demir Assad şi basistul Julien Demarque.

Din programul ediţiei de anul acesta mai fac parte Tito Paris şi Carminho. Pe parcursul celor trei zile de festival urmând a avea loc nouă concerte.

Bilete şi abonamante PLAI Festival 2014

Biletele pentru PLAI Festival 2014 ce va avea loc în incinta Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, sunt disponibile online pe www.eventim.ro, cât şi în reţeaua Eventim la următoarele preţuri:

Categorie bilete Până pe 1 septembrie După 1 septembrie
Abonament 90 lei 110 lei cumpără abonamente
Abonament + acces camping* 90 lei - cumpără abonamente

* Disponibil într-un număr limitat de 100 de abonamente

Festivalul PLAI 2014 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.