Zvonul nostru legat de un posibil concert Chase & Status la B’ESTFEST Summer Camp 2013 a fost confirmat de către Emagic, organizatorii festivalului care se desfăşoară în perioada 5-7 iulie la Tunari, lângă Bucureşti.

Chase & Status nu se află la prima vizită în România, dar show-ul de la B’ESTFEST din 7 iulie va fi primul concert 100% live, ei mai evoluând pe scenele de la noi doar sub formă de DJ Set. Britanicii sunt şi primii headliner-i de pe afişul festivalului care ajunge în acest an la ediţia cu numărul şapte şi a treia care are loc în B’ESTFEST Park-ul comunei Tunari.

Chase & Status pentru prima dată live în România

Cei doi membri Chase & Status sunt consideraţi de Pharrell Williams (N.E.R.D) „cei mai interesanţi producători de origine britanică din zilele noastre” şi de Rihanna drept „punctul cheie” al albumului său „Rated R”Will Kennard şi Saul Milton au devenit doi dintre cei mai bine vânduţi artişti din Marea Britanie, albumul lor „No More Idols” a rămas în clasamentele de specialitate timp de 35 de săptămâni, fiind premiat cu dublu disc de platină.

Din 2009, Chase & Status au început să lucreze tot mai mult pe partea de live, pregătind un show complet, cu nenumărate elemente vizuale spectaculoase. Spectacolul live îi include pe legendarul Andy Gargadeen la tobe şi pe enigmaticul Rage ca MC.

Show-ul reprezintă un amestec captivant de lumini şi proiecţii video, aducându-le celor doi de-a lungul timpului nu mai puţin de cinci turnee sold-out în Marea Britanie, trei turnee sold-out în Europa, alte două turnee sold-out în Statele Unite, precum şi prezenţa în line-up-ul celor mai importante festivaluri din lume: Coachella, Pinkpop, Rock am Ring, Download, Rock Werchter sau T in the Park unde şi anul acesta deţine pozitia de headliner.

Interviu cu Status şi MC Rage la Peninsula 2011

Documentar despre ediţia B’ESTFEST din 2012

Pentru a ne pregăti pentru ediţia din aceast an a festivalului, organizatorii B’ESTFEST au lansat documentarul oficial al ediţiei 2012. Astfel, B’ESTFEST este primul festival din România care are o astfel de retrospectivă a ediţiei anterioare, acest tip de documentar fiind o tradiţie la alte festivaluri din străinătate.

În cadrul documentarului de 11 minute sunt surprinse atât momente din culise, alături de artiştii care au încântat spectatorii, cât şi momente în care rolul principal îl au fanii. Spre final facem cunoştinţă şi cu echipa organizatorică, prezentată într-un mod inedit.

Bilete şi abonamente B’ESTFEST Summer Camp 2013

În acest moment sunt disponbile la vânzare doar abonamente pentru cele trei zile de festival, la un preţ special de doar 150 lei, ce pot fi achiziţionate de pe www.myticket.ro. Biletele pentru o zi vor fi disponibile în perioada următoare, după ce se vor mai anunţa şi alţi artişti.

B’ESTFEST este considerat unul dintre cele mai bune festivaluri din Europa de Est, iar pe parcursul anilor a venit un număr impresionant de turişti străini, ajungând pe lista celor mai căutate noi destinaţii estivale. În anul 2011 a devenit un Summer Camp veritabil, iar islazul de lângă comuna Tunari s-a transormat într-un orăşel adevărat, B’ESTFEST Park, cu diferite scene, zeci de artişti, zone de sport, locuri de joacă, relaxare, activităţi creative, expoziţii de artă, bazar, workshop-uri, terase şi cluburi, precum şi o zonă de camping.