Joi se deschid porţile celui mai mare festival din România! Cea de-a cincea ediţie a festivalului UNTOLD este programată în perioada 1-4 august 2019, la Cluj-Napoca. Peste 200 de artişti, printre care, Robbie Williams, 3 Are Legend, Armin Van Buuren, Busta Rhymes, Don Diablo, Steve Aoki, Martin Garrix, David Guetta, Bastille şi mulţi alţii vor urca pe cele 9 scene, în cele 4 zile ale festivalului.

Organizatorii au pregătit surprize şi experienţe care le vor depăşi pe toate cele trăite până acum, în cele patru ediţii. Printre cele mai aşteptate momente din acest an se numără show-ul lui Robbie Williams, show-ul unic Armin UNTOLD, mult aşteptatul trio, 3 are Legend (Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike), dar şi revenirea pe scena principală a lui Martin Garrix. David Guetta se reîntoarce la Cluj-Napoca pentru ediţia aniversară a festivalului UNTOLD şi promite un show incredibil. Un show în premieră mondială va avea şi DJ-ul Danny Avila împreună cu compania de breakdance, Flying Steps.

În prezent, abonamentele Acces General si VIP sunt SOLD OUT. Mai sunt disponbile doar bilete de o zi, atât la categoria Acces General, cât şi la categoria VIP. Biletele de o zi la festivalul UNTOLD pot fi achiziţionate online de pe www.entertix.ro sau în limita disponibilităţii de la casa de bilete de la intrare în festival.

Categorie Preţ
Abonament acces general 892.32 lei SOLD OUT
Abonament acces VIP (18+) 1000 lei SOLD OUT
Bilet acces general – ziua 1 400 lei cumpără
Bilet acces general – zilele 2; 3 450 lei cumpără
Bilet acces general – ziua 4 600 lei cumpără
Bilet VIP – ziua 1; 2; 3 900 lei cumpără
Bilet VIP – ziua 4 1000 lei cumpără

Program concerte UNTOLD 2019

*programul poate suferi modificări

Măsuri de siguranţă şi reguli de acces

Peste 3200 de angajaţi ai M.A.I. şi ai Poliţiei Locale se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranţă. În plus, în festival vor exista şi 750 de agenţi de securitate privaţi. În perimetrul festivalului vor fi amplasate trei spitale de campanie SMURD şi 3 puncte de prim ajutor.

Harta UNTOLD Festival 2019

Este interzis accesul, în perimetrul festivalului, cu: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genţi, spray-uri, cuţite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare şi băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alţi participanţi.

Este permis accesul cu: poşetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm), medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm, doar dacă sunt însoţite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia şi cu maxim o doză zilnică.

Sistem de plată, check-in şi acces la UNTOLD 2019

Organizatorii le recomandă posesorilor de bilete să aleagă opţiunea de Check-In şi Top Up Online, pentru acces rapid în festival şi pentru a evita cozile de la Credit Points. Posesorii biletelor trebuie să completeze cu atenţie datele solicitate în formular, apoi să urmeze paşii şi să efectueze procesul de Check-In Online.

Cei care au achiziţionat mai multe bilete, vor putea efectua Check-In şi pentru prietenii lor. De asemenea, dacă posesorul biletului doreşte să îl transfere către o altă persoană, trebuie să selecteze opţiunea de Transfer Bilet, pentru biletul ce urmează a fi transferat. Astfel, persoana care primeşte biletul, îşi va putea face Check-In-ul online. Doar persoana înregistrată în formularul de Check-In va putea să primească brăţara de festival, în baza unui abonament cu un cod de bare valid şi a unei cărţi de identitate.

După realizarea cu succes a Check-In-ului Online, fiecare festivalier va avea posibilitatea să își încarce bani pe bilet, selectând serviciul Top Up. Suma încărcată va fi transferată pe brățară în momentul în care acesta o va primi de la corturile de Check-In, în urma prezentării biletului de acces.

După parcurgerea acestor pași, posesorul biletului trebuie doar să se prezinte la cortul de Check-In, cu un bilet cu cod de bare valid şi o carte de identitate, pentru a intra în posesia brăţării de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet şi actul de identitate şi de documentul care atestă acordul părinţilor. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid şi însoţit de un părinte.

Ridicarea brățării de la corturile de Check-In din Parcul Central se va putea face în perioada 29-31 iulie, în intervalul orar 14:00 – 22:00, urmând ca în timpul festivalului, accesul să se realizeze în intervalul 14:00 – 16:00.

Anul acesta, participanţilor la festival le va fi permisă o singură reintrare în festival, pe zi, pentru a diminua aglomeraţia creată în zona de acces, cât şi disconfortul participanţilor. De asemenea, organizatorii recomandă venirea în festival până la ora 19:00.

La fel ca și anul trecut, sistemul de plată este integrat cu sistemul de acces. În perimetrul festivalului, vor exista 80 de puncte de încărcare a brăţărilor, iar pentru a evita cozile şi aglomerările, organizatorii recomandă festivalierilor încărcarea brăţărilor, cu bani online, înainte de festival. Această modalitate de încărcare a brăţărilor va fi disponibilă şi în timpul festivalului direct din aplicația mobilă UNTOLD.

Banii de pe instrumentele de plată pot fi recuperaţi pe toată perioada festivalului, de la oricare dintre Punctele de încărcare, numerar, până cel târziu, luni, 5 august, ora 20:00. Cei care au realizat Top Up Online, au posibilitatea să solicite refund online, dar doar în cuantumul sumei încărcate prin Top Up Online. Pentru refund online, festivalierii vor trebui să completeze formularul de refund, disponibil pe website-ul untold.com sau direct din aplicația mobilă, din contul de festival creat iniţial, până la data de 9 august 2019.

UNTOLD 2019 – Transport

Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță că CTP Cluj va implementa schimbări în perioada 29 iulie – 7 august, în favoarea celor care vor veni să petreacă la festival.

  • Circulaţia tramvaielor pe linia 102 se suspendă. Tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze, care vor circula pe linia 101A Str. Bucium – P-ţa Gării (traseu deviat în ambele sensuri din Spl. Independenţei pe str. Garibaldi – P-ta 14 Iulie – Str. O. Goga – str. Dragalina – Str. Horea – P-ta Garii). Se suspendă staţiile Cluj Arena, Parcul Central si G. Baritiu. Pe linia 100 P-ta Garii – B-dul Muncii vor circula tramvaie.
  • Linia 30 de autobuze va circula deviat, după cum urmează:
    • Dus: Din P-ta 14 Iulie, pe Str. O. Goga – Pod Napoca – Spl. Independentei – G. Baritiu – P-ta M. Viteazul – Str. Cuza Voda – B-dul 21 Decembrie 1989.
    • Întors: Din B-dul 21 Dec. 1989, pe Str. Reg. Ferdinand – G. Baritiu – Spl. Independentei – Pod Napoca – Str. O.Goga – P-ta 14 Iulie.
  • Linia metropolitana M26 va circula deviat din Spl. Independentei pe Str. Garibaldi – P-ta 14 Iulie – Str. O. Goga – Pod Napoca – Spl. Independentei – Str. G. Baritiu – Str. Horea – Str. Dragalina – Str. O. Goga – P-ta 14 Iulie – Spl. Independentei – Str. Plopilor – Cl. Floresti. În această perioadă pentru liniile de autobuze 30 (ambele sensuri) și M 26 (sensul spre Horea) se înființează stații suplimentare pe str. G. Baritiu, în vecinatatea Universității Tehnice.

Liniile urbane din vecinătatea Parcului Central vor fi suplimentate în perioada 1-4 august.

Pe timpul nopții, în perioada 1-4 august (între orele 23:00 – 06:00) CTP va asigura transport de noapte în regim de curse speciale, pe următoarele trasee:

  • Linia 25N autobuze: Str. Unirii – Str. Bucium (în intervalul orar 23:00 – 01:00 )
  • Linia 6 de troleibuze: Str. A. Vlaicu – Str. Bucium;
  • Linia 25 de troleibuze: Str. Unirii – Str. Bucium;
  • Linia 30 de autobuze: B-dul 1 Decembrie 1918 – Str. A. Vlaicu;
  • Linia 46 de autobuze: Cart. Zorilor – Parcul Central;
  • Linia M26 de autobuze: Floresti Cetate – Str. G. Baritiu.

În intervalul 23:00 – 04:30 frecvența pe liniile 6, 25, 30, 46 va fi de aprox. 30 minute.

Linia M26 de autobuze Floresti Cetate – Str. G. Baritiu va circula din oră în oră. După ora 04:30, când se estimează terminarea spectacolelor, frecvența va fi de aprox. 10 minute.

Mijloacele de transport suplimentare de pe liniile 6 și 25 vor aștepta îmbarcarea călătorilor în stațiile Memorandumului, Spitalul de copii și Agronomia pe ambele direcții de mers (Mărăști și Manastur), iar pentru linia M26 în stația Sala Sporturilor.

Pe perioada festivalului, tonetele de vânzare bilete și abonamente de pe St. Memorandumului, Moților (Spitalul de copii) și G. Baritiu vor funcționa non-stop.

Titlurile de călătorie disponibile pentru cursele speciale de noapte (23:00 – 06:00) sunt:

  • Biletul de noapte, 1 călătorie, preț 5 lei, se achiziționează de la tonetele cu program non-stop
  • Biletul de noapte, 1 călătorie, preț 5 lei, achitat cu cardul bancar contactless în mijlocul de transport
  • Cardul nenominal de călătorie valabil pe toate liniile: 7 zile – 48,50 lei; 3 zile – 29,50 lei

Armin van Buuren a semnat imnul oficial UNTOLD 2019

Armin van Buuren a semnat în acest an imnul oficial al festivalului, piesa „Something Real” (feat. Jordan Shaw), iar organizatorii au lansat o linie specială de îmbrăcăminte: Armin UNTOLD. De asemenea, Armin va avea pe scena principală a festivalului cel mai lung set din carieră, cu invitaţi precum Josh Cumbee („Sunny Days”), Jordan Shaw („Something Real”) și Sam Martin („Wild Wild Son”).

Armin van Buuren la UNTOLD – Foto: Facebook UNTOLD

„Nu este un secret că festivalul UNTOLD are un loc special în inima mea, aşa că atunci când a apărut această oportunitate, nu am mai stat nici o secundă pe gânduri. Este o onoare pentru mine să compun imnul oficial al festivalului, pentru ediţia aniversară din acest an şi sunt super încântat că, în ziua Armin la UNTOLD vom avea împreună cu publicul, cel mai lung show live pe scena unui festival, din cariera mea. Va fi magic! Vă asigur de asta!”, a spus Armin van Buuren

Producţia UNTOLD 2019

Organizatorii anunţă că producția festivalului din acest an va fi una impresionantă, din toate punctele de vedere, şi va fi de două ori mai impunătoare decât în anii precedenţi. Scena principală va avea o deschidere de 90 de metri, peste 1500 de mp de ecran LED, iar decorul 3D însumează peste 30 de camioane.

Peste 10.000 de persoane din 13 ţări lucrează în producţia efectivă a festivalului UNTOLD, dintre care peste 1800 sunt voluntari. Pentru transportul logistic au fost necesare peste 480 de camioan, iar pentru grafica şi designul tuturor scenelor s-au adunat peste 1000 de ore de muncă a peste 40 de designeri şi arhitecţi.

De asemena, în acest an organizatorii împreună cu partenerii evenimentului au luat măsuri pentru prezenţa scăzută a plasticului, un pas important fiind faptul că, băuturile şi mâncarea vor fi servite în ambalaje biodegradabile. În plus, pentru plasticul şi aluminiul din festival, s-a mărit numărul de puncte de colectare faţă de ediţia precedentă.

Citeşte despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,