Trupa Metallica revine în concert la Bucureşti, pe 14 august 2019, în cadrul turneului „Worldwired”. Concertul se va desfăşura pe Arena Naţională, iar în deschidere vor cânta trupele Ghost şi Bokassa. Concertul Metallica este deja sold-out.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, organizatorii au comunicat programul şi un set de informaţii şi reguli de acces. Întrucât se pot crea cozi și pot apărea întârzieri în program datorate traficului și procesului de acces, organizatorii roagă spectatorii să ajungă cât mai din timp la porțile de acces.

Program concerte
16:30 – acces public
17:45 – 19:45 – Ghost şi Bokassa
20:15 – Metallica

Ghost şi Bokassa deschid concertul Metallica de la Bucureşti

Ghost este o trupă suedeză de rock care a luat naştere în anul 2006. De-a lungul timpului muzica lor a fost încadrată în foarte multe genuri, printre care hard rock, heavy metal, progressive rock, doom rock, occult rock şi chiar pop rock. Până în prezent au lansat 4 albume şi anume „Opus Eponymous”, „Infestissumam”, „Meliora” şi „Prequelle”.

Bokassa este o trupă din Trondheim, Norvegia, care adoptă genul stonerpunk, o îmbinare între hardcore punk şi stoner rock. Bokassa a lansat albumul de debut „Divid & Conquer” în anul 2017, acesta primind critici foarte bune peste tot în lume. Au susţinut deja turnee în Norvegia, Suedia şi în UK şi în iunie 2019 au lansat cel de-al doilea album, „Crimson Riders”.

Reguli de acces la concertul Metallica

Accesul se va face pentru posesorii tuturor categoriilor de bilete prin cele trei intrări amenajate pe bulevardul Basarabia, strada Maior Coravu și strada Pierre de Coubertin.

Accesul la concert va fi permis doar pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Biletul va trebui păstrat pe toata durata concertului, iar spectatorii trebuie să aibă asupra lor și un act de identitate valid. Fără actul de identitate, accesul în spațiul de concert nu va fi permis.

Biletul achiziționat pentru acest concert permite accesul o singură dată în stadion, până la finalul programului. Cei care părăsesc zona de concert și doresc să reintre, vor fi nevoiți să cumpere un bilet nou. Același lucru este valabil și pentru posesorii de brățări.

Accesul copiilor mai mici de 12 ani la concert nu este recomandat din cauza sunetului foarte puternic. Însă, cei care decid să vină însoțiti de cei mici, o vor face pe propria răspundere, pe baza biletelor de acces achiziționate pentru aceștia. Totodată, se recomandă asigurarea căștilor de protecție pentru copii. Minorii trebuie să fie însoțiți de un adult.

Harta de acces la concertul Metallica

Organizatorii le recomandă spectatorilor să vină din timp la concert, însă nu înainte de ora deschiderii oficiale a porților de acces. Astfel, se va evita aglomerarea zonelor de acces, iar timpul de așteptare va fi unul redus. Odata intrați în spațiul de concert, spectatorii sunt rugati să localizeze cea mai apropiată ieșire de urgență de sectorul în care au alocate biletele. De asemenea se recomandă utilizarea porților de acces corespunzătoare zonelor în care sunt repartizate biletele achiziționate.

Este interzis accesul cu: băuturi și produse alimentare achiziționate din afara perimetrului locației; sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, doze de aluminiu, conserve, artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, lasere, arme, obiecte contondente, lanțuri, scaune, umbrele, animale de companie, rucsacuri, bagaje voluminoase mai mari decât o coală A4, căști de motociclist, selfie stick-uri, aparate foto profesionale, aparate de înregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro.

În zona de concert va fi permis accesul cu: aparate de fotografiat compacte, brichete, medicamente (orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoțite de rețetă, scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia, cu maxim o doză zilnică), insulină, spray inhalator pentru astm.

Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să se supună controlului corporal amănunțit la cererea agenților de securitate.

Ca urmare a numărului foarte mare de spectatori așteptați, pentru a ajunge la stadion organizatorii recomandă utilizarea mijloacelor de transport în comun. Persoanele care aleg să vină cu maşina proprie vor avea la dispoziție o parcare supraetajată, cu acces din Bd. Basarabia. Parcarea dispune de un număr limitat de locuri, aproximativ 1000, prin urmare este indicat ca cei interesați să vină cât mai devreme dacă doresc să beneficieze de unul dintre aceste locuri. Tariful este de 50 lei / durata evenimentului / mașină. După ce mașina a fost parcată, nu se mai poate muta pe perioada evenimentului. De asemenea, accesul la masină pe perioada evenimentului va fi interzis.

Restricţii de trafic

Traficul rutier va fi restricţionat în apropierea Arenei Naţionale. Circulatia se va închide progresiv, în funcţie de afluenţa publicului şi dacă situaţia o va impune, după cum urmează:

  • începând cu ora 12:00, pe Str. Maior Coravu, între Şoseaua Mihai Bravu şi intrarea în Arena Naţională, precum şi pe străzile care intersectează şi acced în acest tronson;
  • Bulevardul Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în stadion sau Şoseaua Pantelimon şi rondul de la intrarea în stadion, precum şi pe străzile care intersectează şi acced în acest tronson;
  • banda I de circulaţie de pe Str. Vatra Luminoasă, între Str. Tony Bulandra şi Str. Pierre de Coubertin;
  • Str. Tony Bulandra, între Str. Vatra Luminoasă şi rond Str. Maior Coravu;
  • Str. Sg. Vasile Serbanică, între Bulevardul Basarabia şi intrarea în stadion (parcarea C).
Restricţii rutiere concert Metallica

Alte informații generale

Înregistrarea de orice fel a spectacolului este strict interzisă. Managementul artistului poate confisca orice aparat de înregistrare audio-video folosit astfel, deținut de participanții la eveniment.

În timpul spectacolului este posibil să se folosească lumini stroboscop, care pot dăuna persoanelor cu epilepsie fotosensibilă.

În incinta Arenei Naționale, fumatul este strict interzis, mai puțin în zonele special amenajate și marcate. Cei care nu vor respecta această regulă sunt pasibili de amendă.

Biletul nu poate fi înlocuit dacă este pierdut, furat sau distrus și este valabil pentru o singură intrare. Biletul nu poate fi transferat către o altă persoană sau revândut. Reproducerea biletelor este ilegală.

Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la eveniment în scop promoțional. Prin participarea la eveniment, spectatorii își cedează toate drepturile pentru fotografii și înregistrări realizate în timpul concertului.

Concertul Metallica – „Worldwired Tour” de la Arena Naţională din Bucureşti este organizat de Emagic.