Patru zile pline de distracţie, 90 de concerte şi petreceri şi aproximativ 73.000 de participanţi, acestea sunt coordonatele ediţiei cu numărul nouă a celui mai mare festival din România. Tuborg Green Fest Peninsula 2011 a depăşit aşteptările organizatorilor legate de numărului participanţilor şi ale peninsularilor legate de distracţie.

Faţă de 2010 numărul participanţilor la festival a crescut cu 10.000, iar spaţiul de desfăşurare al evenimentului a crescut la 25 de hectare anul acesta. În 2011, Tuborg Green Fest Peninsula s-a desfăşurat în întregime pe teritoriul comunei Sângeorgiu de Mureş.

Datorită creşterii spaţiului de desfăşurare al festivalului, modul în care acesta a fost amenajat a fost diferit faţă de ediţiile precedente. Bodor László, directorul festivalului declara în prima zi de festival că: „Festivalul e mult mai compact ca teritoriu şi fluxul e mult mai organizat aşa.”

Numărul turiştilor străini participanţi la festival a crescut faţă de 2010

În plus, spaţiul suplimentar a dat posibilitatea amplasării unei a cincea scene, Romania – the Carpathian Garden Stage. Pe lângă concertele ce au avut loc în această zonă, peninsularii au avut şansa să guste din preparatele gastronomice tradiţionale, dar şi din cele 50 de sortimente de vinuri româneşti.

Zona „Romania – the Carpathian Garden” a fost folosită de organizatori ca un punct de promovare a valorilor şi culturii naţionale către participanţii din ţara nostră, dar şi către turişti străini a căror număr a crescut faţă de ediţia precentă.

Foto: Biró István

Poze ziua 1: Guano Apes, K’S Choice, Zdob & Zdub şi mulţi alţii!
Poze ziua 2: Kasabian, Danko Jones şi N.O.H.A. şi mulţi alţii!
Poze ziua 3: Iggy and the Stooges, Chase and Status şi Nick Warren
Poze ziua 4: Within Temptation, Hammerfall, Dub FX şi mulţi alţii!

Conform cifrelor transmise de organizatori, 7,8 %  (aproximativ 5.700) dintre participanţii la Peninsula 2011 au fost turişti străini. În acelaşi timp organizatorii au anunţat că 80% dintre peninsulari au fost din afara judeţului Mureş.

Ca şi la ediţiile precedente, festivalul a avut o componentă eco. Pe parcursul celor 4 zile de Tuborg Green Fest Peninsula 2011, peste 100.000 de pahare de plastic şi sticle goale au fost aduse de peninsulari la cortul Umbrela Verde spre a fi reciclate. Participanţii fiind răspătiţi pentru efort cu tricouri, bandane, şepci sau bere, toate oferite de Tuborg.

Buget de 1 milion de euro pentru Tuborg Green Fest Peninsula 2011

Bugetul acestei a ediţii de festival a fost de aproximativ 1 milion de euro, „din care 20% au fost obţinuţi, pe bază de proiect, de la instituţii publice din România, 60% provin de la sponsori şi restul din biletele vândute„, anunţă organizatorii. În 2010, bugetul anunţat a fost de 1,2 milioane euro.

Am încheiat cu succes această ediţie a festivalului şi am înregistrat un număr record de vizitatori. […] Acum centralizăm toate datele pentru a finaliza evaluarea în perioada următoare, dar noi preconizăm că vom ieşi pe zero cu bugetul, nu vom avea pierderi dar nici profit”, a declarat directorul Tuborg Green Fest Peninsula 2011 la finele festivalului.

Foto: Bogdanov Ferenc

Pentru cei ce au participat la festival au fost peste 80 de ore de relaxare şi petrecere fără oprire. Mii de participanţi au încercat programele sportive, au făcut bungee jumping, au pictat la Pogo Paining sau pur şi simplu s-au relaxat în zonele special amenajate.

Între 25 şi 28 august, începând cu ora 14:30 la Târgu Mureş să dădea startul concertelor pe cele 5 scene. De la Guano Apes şi Kasabian la Dub FX şi Hammerfall, de la Iggy and the Stooges şi Within Temptation la Markus Schulz şi Gentleman concertele şi petrecerile s-au ţinut lanţ pe scenele festivalului.

Tuborg Green Fest Peninsula 2011 a fost organizat de Sziget Management şi Organizaţia Tinerilor Maghiari din România – MIÉRT. Sponsorii evenimentului au fost Tuborg, Borsec şi Orange.

Află cum a fost în primele două zile la Peninsula 2011!
Citeşte recenzia celei de-a treia zile de festival!
Află cum a fost în ultima zi de Tuborg Green Fest Peninsula 2011!

Foto: Boda Gergely