Spellground Festival nu va mai avea loc în weekendul 12-14 august 2016, ca urmare a solicitării Universităţii Ovidius Constanţa, partener oficial al evenimentului, cu privire la respectarea zilei de 13 august ca zi de doliu naţional. Contravaloarea biletelor şi abonamentelor poate fi recuperată începând cu data de 12 august în toate reţelele de ticketing.

Pe terenul Universităţii Ovidius ar fi trebuit poziţionate principalele două scene ale festivalului, Master Stage şi Ground Stage, care însumau 70% din show-urile live din programul Spellground.

„Activităţile agreate iniţial prin acordul de parteneriat contravin poziţiei pe care instituţia noastră doreşte să o adopte într-o astfel de zi și a obligaţiilor dispuse prin hotărârea de guvern” precizează Universitatea.

„Un festival nu poate fi rupt în jumătate, este un tot unitar. Am luat în calcul doar anularea zilei de 13 din programul festivalului, dar fără încasările de sâmbătă, cea mai bine vândută zi, ne e imposibilă susţinerea întregulului eveniment din punct de vedere financiar şi logistic. Vom încerca reprogramarea headlineri-lor în concerte individuale în sezonul 2016 – 2017. Suprapunerea datelor libere pentru întreg line-up-ul pentru o formulă de festival este puţin probabilă” spune Nicoleta Petre, Director Comunicare Spellground.

„Ne pare foarte rău ca trebuie să luam această decizie. Muncim de peste 8 luni pentru ca acest festival să aibă loc la nivelul pe care l-am visat. Am pus suflet, efort şi toate resursele noastre la dispoziţie. Le cerem scuze fanilor pe care i-am dezamăgit” mai adaugă Nicoleta Petre.

Posesorii de bilete şi abonamente Spellground îşi pot recupera contravaloarea biletelor începând cu data de 12 august 2016, în toate reţelele de bilete folosite, urmând paşii ce vor fi anunţaţi pe site-ul oficial, începând de pe 6 august. De asemenea, rambursarea contravalorii pachetelor de cazare (în camping şi la hoteluri) achiziţionate de pe site-ul oficial poate fi solicitată începând cu data de 12 august. Suplimentar, la adresa [email protected], echipa Spellground va prelua mesajele şi solicitările punctuale ale cumpărătorilor de bilete.

Din lineup-ul festivalului Spellground făceau parte Editors, Biffy Clyro, The Kooks, Röyksopp, Fritz Kalkbrenner, Amber Run, Oscar & Zhe Wolf, Dennis Ferrer Crew Love: Soul Clap, Wolf + Lamb, PillowTalk, Nick Monaco, Alex Kennon, André Hommen, NTFO şi mulţi alţii.