Una dintre cele mai mari trupe de muzică electronică ale lumii Depeche Mode a sosit la Bucureşti, cu o zi înaintea concertului pe care muzicienii îl vor susţine pe Arena Naţională. Pentru a asigura fluidizarea traficului în zona evenimentului, Brigada Rutieră a Capitalei a dispus o serie de restricţii de circulaţie pentru 15 mai 2013.

Află mai multe detalii despre concertul Depeche Mode!

Conform unui comunicat transmis de Brigada Rutieră a Capitalei, aceasta le solicită conducătorilor de autovehicule:

 • să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent stadionului, în special pe Bd. Basarabia, Str. Maior Coravu, Str. Vatra Luminoasă şi Bd. Pierre de Coubertin
 • să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun
 • să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de arena sportivă
 • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate
 • să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere
 • să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de spectatori şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

Atât echipa Emagic, cât şi Brigada Rutieră le recomandă celor ce vor participa la eveniment să utilizeze mijloacele de transport în comun pentru a evita aglomeraţia.

Cei care vor folosi maşinile proprii vor putea utiliza parcarea supraetajată a stadionului, însă numărul locurilor este limitat la 1250. Accesul în parcare se va intra pe baza biletului la concert şi a unei taxe de 15 lei. Celor care nu vor sau nu mai pot parca în spaţiul special amenajat le este recomandată parcarea în zone îndepărtate.

De asemenea, pietonilor le este recomandat să meargă pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Harta restricţiilor de circulaţie pentru concertul Depeche Mode de pe Arena Naţională
Harta restricţiilor de circulaţie pentru concertul Depeche Mode de pe Arena Naţională

Recomandările Jandarmeriei Române

Măsurile de siguranţă la concertul trupei britanice la Bucureşti vor fi asigurate de peste 300 de jandarmi. Conform www.adevarul.ro, Jamdarmeria Română recomandă participanţilor la concert:

 • să respecte indicaţiile jandarmilor, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură
 • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi
 • să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia

Jandarmeria Capitalei reaminteşte că, legea interzice „participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora„. Află mai multe detalii despre regulile de acces!

Program şi modalităţi de acces

Accesul în zona de concert se va face de la ora 17:00. Trupa F.O.X. va urca pe scenă de la 19:45, urmând ca Depeche Mode să concerteze după ora 20:00.

Organizatorii îi roagă pe spectatori să respecte regulile de acces şi să ţină cont de indicaţiile oferite de echipa care se ocupă de eveniment. Pentru a evita aglomeraţia la intrare, în funcţie de zona în care şi-au cumpărat bilet, fanii pot intra în Arena Naţională astfel:

 • Gazon B, Tribuna 1 Vest şi Tribuna Oficială – pe la intrarea din Str. Maior Coravu
 • Gazon A – pe la intrarea din Str. Pierre de Coubertin
 • Tribuna 2 Est şi Peluza Sud – pe la intrarea din Bd. Basarabia
Harta de acces pentru concertul Depeche Mode de la Bucureşti
Harta de acces pentru concertul Depeche Mode de la Bucureşti

Bilete Depeche Mode

Pentru concertul Depeche Mode de pe Arena Naţională, mai sunt disponibile bilete doar în tribune şi peluze, la preţuri ce variază între 145 si 320 lei. Acestea pot fi achiziţionate din reţeaua MyTicket şi de la casele de bilete ale stadionului, după următorul program:

 • 10:00-15:00 – casa de bilete din Bd. Basarabiei
 • 10:00-21:00 – casele de bilete din Bd. Pierre de Coubertin şi Str. Maior Coravu

Accesul în zona de concert se va face o singură dată, pe baza unui bilet valid. Cei care părăsesc zona de concert, până la finalul programului, şi doresc să reintre, vor fi nevoiţi să cumpere un bilet nou.

Acesta este cel de-al doilea concert pe care Depeche Mode îl susţine la Bucureşti. Trupa britanică a mai concertat în Capitală în 2006. Show-ul de pe 15 mai face parte din turneul de promovare al albumului „Delta Machine„, turneu ce a debut la începutul lunii şi în a cărui program mai sunt incluse, după concertul din România, alte 33 de show-uri în Europa.