Cu opt zile înaintea concertului de la Bucureşti şi după warm-up show-ul din Nice (Franţa), din 4 mai 2013, Depeche Mode au susţinut primul concert din „The Delta Machine Tour„, în faţa a peste 35.000 de fani în Tel Aviv (Israel), pe 7 mai. La Bucureşti, trupa va ajunge pe 15 mai, pentru un concert pe Arena Naţională, în cadrul unui show deschis de F.O.X..

Află mai multe detalii despre concertul Depeche Mode!

Marisa Fox-Bevilacqua de la www.billboard.com a descris concertul de la Tel Aviv ca fiind: „o petrecere gigantică” de aproape două ore şi jumătate. În timp ce Tal Lado de la www.jpost.com a scris la finalul recenziei sale: „Depeche Mode a dat audienţei tot ce îşi doreau şi mai mult de atât, şi chiar dacă vor mai dura patru ani (n.r. până la următorul concert al trupei în Tel Aviv), îmi promit că voi fi acolo data viitoare. Cum se spune, lucrurile bune vin la cei ce aşteaptă.

Depeche Mode la Tel Aviv pe 7 mai 2013- Foto: facebook.com/pages/Depeche-Mode-Full-Picture
Depeche Mode la Tel Aviv pe 7 mai 2013 – Foto: facebook.com/pages/Depeche-Mode-Full-Picture

Trupa şi-a început show-ul cu două piese de pe noul album, „Delta Machine„, însă întreg concertul a fost presărat de piesele care i-au consacrat, spre bucuria fanilor prezenţi. Din setlist, disponibil integral la finalul articolului, nu au lipsit piese ca: „Walking in My Shoes„, „Barrel of a Gun„, „Precious”  sau single-urile care au scris istorie în topuri: „Enjoy the Silence” şi „Personal Jesus„, „Just Can’t Get Enough„.

Cu un Dave Gahan ce a reuşit să fascineze şi să cucerească pubicul pe parcursul întregului spectacol, Depeche Mode a demostrat ce îi face una dintre cele mai mari trupe ale muzici electronice mondiale.

Înainte de a ajunge în România, turneul „Delta Machine” se mai opreşte în Grecia şi Bulgaria, iar după Bucureşti continuă cu alte 33 de concerte în oraşe din Europa, până pe 29 iulie. Vezi datele turneului!

Pregătirile pentru concertul de la Bucureşti, în linie dreaptă

În timp ce în Israel fanii încă îşi revin după show-ul britanicilor, în România pregătirile sunt în toi. Echipa de producţie va pregăti scena pe care vor fi montate ecrane gigant pe care fanii prezenţi pe Arena Naţională vor putea vedea pe lângă imagini cu trupa şi elemente vizuale extrem de interesante.

În România, Depeche Mode va avea parte, aşa cum era de aşteptat, de tratament VIP. Zona de backstage va fi amenajată conform cerinţelor trupei. Dacă Dave Gahan va avea propria cameră în culise, Martin Gore si Andy Fletcher vor împărţi o cameră spaţioansă decorată în culori calde. Cei doi speră să îşi poată găsi câteva ore libere pentru a vizita Bucureştiul. Trupa va beneficia şi de o „cameră de zi” dotată cu plasme, acces la televiziune prin cablu, internet, canapele, masuţe de cafea şi open bar de unde nu vor lipsi sortimentele autohtone de bere.

Acesta este al doilea concert pe care Depeche Mode îl susţine în ţara noastră, trupa britanică susţinând în 2006 primul concert sold out ce a avut loc pe un stadion din România. Pentru concertul organizat de Emagic pe Arena Naţională, mai sunt disponibile bilete pe www.myticket.ro doar în tribune şi peluze, la preţuri ce variază între 145 si 320 lei. Luni şi marţi (13 şi 14 mai), bilete vor fi disponibile şi la casa de bilete din Bulevardul Basarabia nr. 37-39, între orele 10:00-18:00, urmând ca miercuri, aceasta sa fie deschisă în intervalul 10:00-15:00. În ziua evenimentului vor functiona şi casele de bilete din Bulevardul Pierre de Cobertin şi Strada Maior Coravu, între orele 10:00 şi 21:00.

Setlist Depeche Mode – Tel Aviv – 7 mai 2013

1. Welcome to My World
2. Angel
3. Walking in My Shoes
4. Precious
5. Black Celebration
6. Policy of Truth
7. Should Be Higher
8. Barrel of a Gun
9. Only When I Lose Myself (interpretată de Martin Gore)
10. When the Body Speaks (interpretată de Martin Gore, cântată pentru prima oară live după 12 ani)
11. Heaven
12. Soothe My Soul
13. A Pain That I’m Used To (versiunea remixată de Jacques Lu Cont)
14. A Question of Time
15. Secret to the End
16. Enjoy the Silence
17. Personal Jesus
18. Goodbye

Bis:

19. Home
20. Halo (varianta remixată de Goldfrapp )
21. Just Can’t Get Enough
22. I Feel You
23. Never Let Me Down Again