Celebrul trio de pop operă italian a revenit în Capitală, de această data cu un concert la Sala Palatului, pe 15 iulie 2022. Il Volo a susținut un spectacol memorabil, plin de solemnitate și emoție, dar presărat și cu diverse momente amuzante și voie bună, în cadrul turneului „Il Volo Sings Morricone”.

Concertul omagiu adus lui Ennio Morricone, dar și muzicii italiene, a început cu două cover-uri după două compoziții faimoase în limba lor nativă: „Nessun Dorma” din celebra operă „Turandot” a lui Giacomo Puccini și grandiosul „Il Mondo”.

Imediat după această introducere în lumea muzicii clasice, cei trei cântăreți de operă au stabilit împreună cu fanii lor că vor comunica atât în engleză, cât și în italiană, pe parcursul a celor două ore de tribut Morricone, dar și de muzică originară Il Volo. Cum ne-a obișnuit încă de la show-ul de anul trecut, Ignazio Boschetto a prefarat să încerce și câteva cuvinte în limba română, printre care: „bună”, „ce faci” și bineînțeles, nelipsitul „mulțumesc”.

Foto: Facebook – BG Sound Stage

De această dată, trioul ne-a prezentat mai mult din cultura muzicii clasice a secolului trecut, interpretând cântecele: „Se Telefonando”, „La Donna E Mobile”, „Se”, Un Amore Cosi Grande”, dar și legendara compoziție în limba spaniolă „Granada”.

De asemenea, cum au declarat că le este obiceiul, pe rând, fiecare a avut momente solo pentru a le arăta fanilor cât de diferiți sunt, atât în ceea ce privește gusturile muzicale, cât și modul de interpretare. Ignazio Boschetto a ales melodia „All By Myself”, de la Celina Dion, care l-a inspirat de-a lungul carierei, Gianluca Ginoble i-a adus un tribut idolului său, Elvis Presley, cu interpretarea hitului „Can’t Help Falling In Love”.

Din spectacolul Il Volo nu puteau lipsi momentele muzicale jucăușe precum „La Donna e mobile”, unde Ignazio a primit un evantai roșu din public, care a devenit parte repede din recuzita sa. De asemenea, dansul a fost și el un element al serii, atunci când toată sala s-a ridicat în picioare pe „Volare” și „O Sole Mio”.

De-a lungul show-ului, cântăreții au comunicat cu publicul și au declarat că sunt foarte fericiți să se afle din nou pe o scenă în România, fiind foarte atașați de țara noastră: „Ne simțim foarte bine aici. Vă iubim țara, cultura și tradiția. Noi avem foarte mulți prieteni și fani români în Italia”.

Foto: Facebook – BG Sound Stage

De asemenea, trioul și-a exprimat aprecierea față de toți cei care au trecut prin momente dificile în ultimii ani: „Vreau să avem un moment special și să aducem un omagiu pt cei care au trecut prin covid și război și au răzbit, dar și pt cei care nu mai sunt printre noi și acum ne privesc din ceruri”.

În continuare, emoția a atins cote maxime atunci când Ignazio și Gianluca au interpretat piesa „Hallelujah”, sub forma unei rugăciuni de mulțumire, dar și ca un moment de reculegere. Il Volo a încheiat seara cu un moment de bis excepțional: mult așteptatul „Grande Amore”, melodia care i-a consacrat la nivel internațional, după participarea la concursul Eurovision din 2015, unde au obținut un loc pe podium.

Concertul Il Volo de la Bucureşti a fost organizat de BG Sound Stage.