Sâmbătă, 16 iulie 2022 și luni, 18 iulie 2022, de la ora 20:00, trupa Il Volo susține două concerte în România, la Sala Palatului din București și la BT Arena din Cluj-Napoca, în cadrul turneului „Il Volo Sings Morricone”.

După concertul susținut anul trecut la Arenele Romane, grupul muzical Il Volo revine în România cu două spectacole inedite care fac parte din turneul adus ca un omagiu lui Ennio Morricone, unul dintre cei mai mari muzicieni, compozitori și dirijori ai secolului XX.

Acompaniați de o orchestră simfonică, vocile celor trei cântăreți vor încânta din nou fanii români, atât prin repertoriul muzical, cât și prin șarmul lor personal. Programul concertului va cuprinde melodii de pe noul album, hituri celebre și bineînteles câteva interpretări inedite ale compozițiilor legendare semnate de Ennio Morricone.

Pe lângă noua serie de spectacole pe care au început-o anul trecut, muzicienii sunt foarte ocupați cu promovarea celui mai recent album al lor, care poartă numele actualului turneu, dar și cu diverse apariții publice, printre care și invitația pe scena concursului Eurovision 2022, în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. Artiștii vor interpreta celebra melodie „Grande Amore”, hitul cu care Il Volo a reprezentat Italia, la ediția din anul 2015, câștigând primul loc la televoting și locul trei în clasamentul general.

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani, odată cu apariția într-o emisiune TV. Producătorul emisiunii a fost cel care i-a reunit într-un trio și le-a dat și numele de scenă Il Volo. Talentul lor s-a făcut remarcat de la început, astfel că au început să devină din ce în ce mai cunoscuți și au ajuns să cânte pe scenă cu nume uriașe ale muzicii internaționale, precum Barbra Streisand, Bono, Carlos Santana şi Eros Ramazzoti. Sunt singurii interpreţi italieni care au fost invitaţi să participe la „We Are The World For Haiti” (2010) alături de alte 80 de vedete mondiale.

Piesa „Grande Amore” le-a adus trofeul Sanremo (2015) și de asemenea participarea la Eurovision în același an. Ulterior au lansat albumul „Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori”, Carreras – Domingo – Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 au susținut un turneu mondial care a înregistrat un succes fără precedent. Cel mai recent album al lor, „Il Volo Sings Morricone”, a fost lansat în întreaga lume pe 5 noiembrie 2021. Materialul discografic conține 14 melodii din repertoriul lui Morricone, reinterpretate de membrii trupei Il Volo în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga activitate a regretatului muzician.

Bilete Il Volo la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertele Il Volo de la Sala Palatului din Bucureşti și de la BT Arena din Cluj-Napoca pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Bilete Il Volo la București

Categorie Preţ
Categoria VIP 440 lei SOLD OUT
Categoria I 390 lei bilete
Categoria II 340 lei bilete
Categoria III 290 lei bilete
Categoria IV 195 lei bilete
Categoria V 145 lei bilete

Bilete Il Volo la Cluj-Napoca

Categorie Preţ
Categoria VIP 440 lei bilete
Categoria I 340 lei bilete
Categoria II 300 lei bilete
Categoria III 250 lei bilete
Categoria IV 200 lei SOLD OUT
Categoria V 145 lei SOLD OUT

Concertele Il Volo de la Bucureşti și Cluj-Napoca sunt organizate de BG Sound Stage.