După 7 ani de la primul său concert în România, Bobby McFerrin, supranumit şi omul-orchestră, a susţinut un nou concert inedit sâmbătă, 19 mai 2018, la Sala Palatului. Concertul a făcut parte din turneul internaţional „CIRCLESONGS”, artistul avându-i alături pe Joey Blake şi Dave Worm.

Deşi la începutul concertului au existat mici altercaţii în public, în timp ce Bobby McFerrin şi colegii săi se aflau deja pe scenă, artistul a avut răbdare ca întreaga sală să se cufunde în linişte deplină pentru ca reprezentaţia să înceapă. Concertele lui Bobby McFerrin sunt orice, numai previzibile nu. Asta ne-a arătat artistul care reuşeşte mereu să îşi surprindă publicul cu originalitatea de care dă dovadă şi cu abordarea muzicală nonconformistă.

Bobby McFerrin în concert la Sala Palatului – Foto: Nicolae Stoian / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

La concertul de la Sala Palatului am avut parte de o experienţă muzicală ieşită din comun, în care cuvintele nu au fost necesare, ba chiar ar fi împiedicat transmiterea mesajului spiritual. Beatboxing-ul, improvizaţia, spiritul ludic şi pasiunea pentru muzică au conlucrat împreună pe scenă pentru a crea o stare transcedentală.

Bobby McFerrin, Blake Joey, Dave Worm, dar şi grupul numeros de oameni care s-a aflat cu ei pe scenă, au încercat să redea sunetele unor instrumente, sunete din natură, dar au şi improvizat foarte mult, reuşind chiar să ne ducă cu gândul la ritmurile tribale. De altfel, întregul concert a avut consistenţa unei incantaţii şamanice, al cărei scop a fost ca spectatorii să atingă un nivel înalt de spiritualitate şi împăcare cu sine.

Bobby McFerrin în concert la Sala Palatului – Foto: Nicolae Stoian / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Fără să aibă nevoie de vreun instrument, folosindu-se doar de abilităţile sale vocale, Bobby McFerrin a transmis o energie de nedescris, a reuşit să vrăjească publicul şi l-a inspirat chiar să îngâne aceleaşi sunete încărcate de magie şi să improvizeze alături de el şi de colegii de pe scenă.

Acest lucru a creat o conexiune reală şi emoţionantă între public şi artist, iar concertul a fost cumva rezultatul entuziasmului ambelor părţi. S-ar putea chiar spune că publicul a fost într-un fel singurul instrument muzical de care Bobby McFerrin a avut nevoie şi ne-a arătat că muzica are mereu puterea să aducă oamenii împreună.

Bobby McFerrin în concert la Sala Palatului – Foto: Nicolae Stoian / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Într-adevăr, versurile pieselor au fost practic ininteligibile, totul concentrându-se în mare în jurul momentelor de beatboxing de înaltă calitate, şi, deşi fanii nu au putut asculta celebra piesă „Don’t Worry, be Happy”, întregul concert susţinut de Bobby McFerrin a fost despre fericire, despre o stare de bine generală, despre o altfel de comunicare cu ceilalţi şi despre o altfel de muzică.

O muzică care vindecă, care creează legături sincere şi care nu are nevoie de cuvinte pentru a transmite stări multiple. Improvizaţia ne îndeamnă să nu fim rigizi, să fim liberi, şi ne dă încredere că nu avem cum să greşim. În această notă, s-ar putea spune că a fost un concert despre acceptare, toleranţă şi despre cum să intrăm în dialog cu propriul spirit.