Ziua 1 a festivalului Sziget m-a prins la cortul Open Stage, unde românii noştri de la Blue Nipple Boy erau în plin concert. Concertul BNB a fost unul energic, astfel au şi reuşit să adune destul de multă lume la cortul unde cântau.

Vezi cum a fost în ziua 0, zilele 3 şi 4 şi ultima zi de Sziget Festival 2012!

Însă ceea ce a fost destul de ciudat a fost faptul ca la un moment dat vocalul, Adrian Carciova, a ţinut să fluture pe scenă steagul României cu care eram dotaţi, ca mai apoi să afirme că nu e patriot şi că România nu e ţara lui. Practic s-a contrazis pe sine, făcând ceva şi spunând contrariul. Un gest destul de trist, ca să nu-i spun urât, şi trebuie menţionat că Blue Nipple Boy a ajuns să cânte la Sziget datorită unui festival românesc care i-a propulsat în lumea muzicală.

După concertul Blue Nipple Boy am schimbat locaţia şi am ajuns în faţa scenei principale unde urma sa cânte Hurts. Pe britanicii de la Hurts îi puteţi vedea weekendul acesta în Bucureşti la Summer Well, aveţi recomandarea mea, la Sziget au cântat foarte bine. Chiar dacă muzica lor nu e de pogo, dansat şi sărit, Theo şi Adam au făcut în aşa fel încât stilul destul de sobru al melodiilor să prinda la public, astfel melodii precum „Happines”, „Beautiful Life” sau „Sunday” erau pe buzele tuturor.

http://www.youtube.com/watch?v=XIclyQLwu-o

Concertul Placebo de la Sziget Festival 2012 a fost… frumos. Mă tot gândesc la un cuvant care sa descrie exact sentimentul, însă cei ce au fost la un concert Placebo ştiu despre ce vorbesc, ştiu despre başii aia în stomac de la primele acorduri ale melodiei „Kitty Litter”. Cu efecte de lumini şi un sound demn de un aşa nume mare, cei 3 britanici au ţinut publicul în priză cu cele mai cunoscute melodii semnate Placebo.

Chiar dacă s-au cântat melodii arhicunoscute precum „Every you, Every me”, „Meds” sau „The bitter end”, la Sziget Festival s-a auzit şi piesa „B3”, cea mai nouă compoziţie a baieţilor. Steagul României a strâns la concertul Placebo aproximativ 10 români în jurul lui şi sunt tare mândră că l-am ţinut şi eu.

http://www.youtube.com/watch?v=nC2lHCNK5mk

Ziua 2 a festivalului i-a avut pe scena principală pe cei de la Anti Flag, Caro Emerald, pe care publicul român a avut ocazia s-o vadă la B’ESTFEST Summer Camp 2012, Maximo Park, maghiarii de la Tanksapda şi headlinerul serii, Korn.

Încă de la primele acorduri publicul parca a luat-o razna, sărind şi cântând alături de idolii lor. Atmosfera de la acest concert a fost una demna de marile concerte din SUA şi Marea Britanie, foarte multă energie, pogo şi un steag al României care a rezistat glorios valurilor de oameni ce se împingeau unii în alţii. Bineînţeles, nu puteau lipsi hituri precum „Freak on a leash”, „Here to stay” sau „Get up”.

Un moment special a fost acela în care tot publicul cânta alături de cei de la Korn un cover dupa „Another brick in the wall” al celor de la Pink Floyd.  S-a făcut şi crowd surfing şi pogo, un concert nebun rău pe care orice fan al trupei ar trebui să-l trăiască pe proprie piele.

http://www.youtube.com/watch?v=SBD3-1EdxOU

Vă invităm să ne urmăriţi pe canalul oficial al Sziget Festival, ne veţi găsi uşor, vom fi cu steagul României şi avem nevoie şi de susţinerea celor de acasă.

Galerie foto Sziget Festival 2012 – zilele 1 şi 2

Foto: www.facebook.com/SzigetFestival