Seara de 14 septembrie 2011 a fost una plină de magie pentru cei strânşi la Zone Arena din Bucureşti, pentru a-l asculta live pe Yanni, unul dintre cei mai apreciaţi artişti din prezent. Concertul din Bucureşti a fost primul din seria de concerte a turneului “Truth of Touch”.

Seara a început la ora 20:00, când Yanni şi colegii săi din orchestră au urcat pe scenă, în faţa sutelor de spectatori, care aşteptau nerăbdători pe scaune sau care căutau să ajungă cât mai repede la locurile rezervate. Yanni a impresionat publicul din prima clipă, atunci când a salutat şi a vorbit publicului în limba română: „Bună seara Bucureşti! Sunt fericit să mă aflu în Bucureşti pentru prima dată! Mulţumesc Bucureşti!„. A mulţumit apoi în engleză pentru primirea de care a avut parte pe perioada şederii sale în Capitală.

Glumeţ, Yanni îl lăuda din când în când pe translatorul pus la dispoziţie de către organizatori, pentru corectitudiunea traducerilor. Artistul le-a promis apoi celor prezenţi că le va oferi o seară plină de magie, prin care să-i abată pentru câteva ore de la stresul şi problemele zilnice.

Un concert plin de pasiune

Concertul a început o dată cu răsăritul lunii, lucru remarcat de Yanni, care a declarat că este un lucru minunat să cânţi la pian în lumina lunii pline. Prima piesă interpretată a fost “Felitsa”- un cântec dedicate mamei sale. Au urmat piese ca “Truth of Touch”, “The end of August”, “Nightingdale”- această piesă a fost compusă pentru a fi cântată într-un concert din China, în Oraşul Interzis, acompaniată de vocea special a sopranei Lauren Jelencovich.

Rând pe rând, aproape fiecare membru al orchestrei a impresionat publicul cu solo-uri spectaculoase, în timpul unor piese sau separate, la îndemnul lui Yanni. Gabriel Vivas – bass, Victor Espinola – harpă, Charlie Adams – tobe, Ming Freeman – orgă, Yoel Del Sol – percuţie, Alexander Zhiroff – violoncel, Dana Teboe – trombon, aceştia sunt doar o parte din instrumentiştii de pe scenă care au impresionat publicul prezent prin solo-urile susţinute. Lauren Jelencovich şi Lisa Lavie au fost sopranele care au fermecat seara cu vocile lor remarcabile.

http://www.youtube.com/watch?v=7wVnpGmnFg0

Printre piesele interpretate s-au mai regăsit „Acroyali„, „Marching seasons„, „World Dance„, „For all seasons„, „Dance with a stranger„, „The Rain Must Fall„. Pe tot parcursul concertului Yanni a fost plin de energie, asemenea cântecelor sale, spunând la un moment dat că îi place să se mişte în ritmul muzicii, chiar dacă asta însemna să se zbânţuie între cele două orgi la care cânta simultan sau la pian. Concertul s-a derulat în ritmuri pline de forţă, pasiune şi eleganţă, iar spre final, spectatorii de toate vârstele nu s-au sfiit să se ridice de pe scaune şi să danseze.

O seară de neuitat

Concertul părea să se termine la ora 21:30, însă Yanni a revenit pe scenă pentru partea de bis, interpretând piese ca „The Storm„. Apoi s-a retras din nou, însă insistenţa publicului l-a readus pe scenă, iar Yanni a vorbit iar în română, spunând doar: “Nu vă voi uita niciodată!” şi a promis că va reveni şi la anul, pentru ca aici a avut o audienţă remarcabilă.

La final Yanni a ţinut să le transmit celor prezenţi un mesaj antiviolenţă, plin de speranţă pentru umanitate şi viitor, şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să viseze, pentru „tot ce s-a întâmplat măreţ umanintăţii a început cu un simplu gând în mintea cuiva„. Iar apoi a interpreat ultima piesă din concert, o piesă pe care a dedicat-o tuturor celor prezenţi – „One man’s dream„.

Concertului pe care Yanni l-a susţinut la Bucureşti alături de orchestra sa a făcut parte din turneul „Truth of Touch” şi a fost organizat de Asociaţia Culturală Maria Domina şi Agenţia Vreau Bilet.

Galerie foto concert Yanni

Vezi galerie foto a concertului Yanni!

Foto: Vlad Ionuţ Pîrîu