Arenele Romane din Bucureşti au găzduit, încă o dată, un concert energic şi zgomotos, în seara de 12 august 2014. De această dată, cei care au zguduit locul au fost membrii trupei Testament, aflaţi în plin turneu de promovare al celui mai recent album al lor, „Dark Roots Of Earth”, şi pentru prima dată în Bucureşti.

În deschidere: 9.7 Richter şi Goodbye To Gravity

Până la apariţia celor de la Testament, scena a fost ocupată pe rând, de două trupe autohtone, 9.7 Richter şi Goodbye To Gravity. Deşi startul serii era anunţat pentru ora 19:00, cei de la 9.7 Richter au urcat cu vreo 10 minute mai târziu.

9.7 Richter în deschiderea Testament la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
9.7 Richter în deschiderea Testament la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

În public erau puţini prezenţi, probabil undeva de ordinul zecilor, iar mulţi dintre aceştia se întrebau cine sunt şi ce cântă cei de la 9.7 Richter. Oricum, printre piese ca „Sinner”, „Learning How  To Die”, „Assassins” sau cover-ul „Heaven And Hell” al celor de la Black Sabbath, solistul 9.7 Richter a anunţat şi lansarea primului lor album, „Ground Zero”, în luna octombrie. La finalul show-ului, mulţi şi-au primit răspunsul la cele două întrebări.

Goodbye To Gravity în deschiderea Testament - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Goodbye To Gravity în deschiderea Testament – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Goodbye To Gravity au avut parte de mai mulţi spectatori, dar şi fani, câţiva dintre aceştia purtau şi tricouri cu numele formaţiei. Plini de energie, bine încadraţi de bannere mari şi colorate, băieţii de la Goodbye To Gravity au pus publicul în mişcare. Se putea vedea cât de bine se simt pe scenă, iar asta se transmitea mai departe, în rândul celor din public. Setlist-ul lor a inclus piese ca „The Cage” şi „Horizons”, dar şi cover-ul „The Evil That Men Do” de la Iron Maiden.

Dezlănţuire în ritm de Testament

După o pauză de aproape o oră, timp în care au fost aranjate şi verificate toate microfoanele şi instrumentele de pe scenă, nerăbdarea celor mai înfocaţi fani atingea cote maxime. Nu a fost un public numeros, media celor prezenţi s-a apropiat de 1000 de oameni, dar cei care au reuşit să ajungă, au făcut ca atmosfera să fie electrizantă.

Testament în concert la Arenele Romane - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Testament în concert la Arenele Romane – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Chuck Billy şi microfonul lui special, Eric Peterson (chitară), Steve DiGiorgio (bass), Alex Skolnick (chitară) şi Gene Hoglan (percuţie) au invadat scena cu îndemnul „Rise Up”. Nivelul volumului de până atunci a fost mic, în comparaţie cu cel de la Testament. Americanii nu au făcut rabat nici la nivelul de sunet, nici la jocurile de lumină şi nici la muzică.

De la piese de pe „Dark Roots Of Earth”, până la piese din vremea Legacy, Chuck Billy şi colegii săi au cântat de toate, pentru toţi, dovedind încă o dată, de ce sunt atât de reprezentativi pentru genul thrash metal. S-au auzit piese ca „The Preacher”, „Native Blood”, „True American Hate”, „Dark Roots Of Earth” sau „Into The Pit”, dedicată celor prezenţi.

Chuck Billy a comunicat cu publicul, s-a plimbat de-o parte şi de alta a scenei şi  a fost atent cu cei din primele rânduri, oferind din când în când, beţe de tobe. Primul băţ oferit a fost special aruncat pentru un puşti de câţiva anişori, aşezat pe umerii tatălui său. Pentru celelalte beţe sau pene de chitară aruncate, cei mai înfocaţi s-au aruncat la propriu unii peste alţii, în încercarea de a le prinde. Spre finalul concertului, Chuck Billy a organizat rapid şi un mic wall of death, la care s-au încumetat cei mai curajoşi. Până atunci au mai fost câţiva care au ajuns în pit-ul foto, purtaţi pe sus, dar au fost potoliţi de cei de la BGS.

Printre piesele interpretate au mai fost şi „Practice What You Preach”, „Riding The Snake”, „Over The Wall” şi „Disciples Of The Watch”. În timpul concertului, Steve DiGiorgio a avut parte de probleme cu sunetul, dar show-ul a decurs în acelaşi ritm intens. Pentru partea de bis, care a venit destul de repede, s-au păstrat „D.N.R (Do Not Resuscitate)”, „3 Days In Darkness” şi „The Formation Of Damnation”. La final, Chuck Billy şi colegii săi au fotografiat publicul, au mulţumit pentru primirea de care au avut parte şi şi-au luat rămas-bun în aplauzelele celor prezenţi.

Concertul Testament de la Arenele Romane din Bucureşti a fost organizat de Phoenix Entertaiment.