Tarja Turunen a concertat aseară, 7 mai 2013, la Sala Palatului din Bucureşti, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti, sub bagheta dirijorului Florin Totan, şi de celebrul baterist Mike Terrana, în cadrul turneului „Beauty and the Beat 2013″.

După cum se ştie, concertul ar fi trebuit să aibă loc pe 11 aprilie, însă a fost reprogramat din cauza unor probleme de sănătate ale artistei. Din acest motiv, Tarja a ţinut să se scuze de mai multe ori în faţa fanilor ei şi să le mulţumească pentru faptul că au aşteptat-o nerăbdători, spunându-le că i-a fost dor de ei şi că nu i-ar fi dezamăgit sub nicio formă.

Vivacitate şi mult entuziasm

Deşi concertul nu a început la ora stabilită de organizatori, existând o întârziere de aproximativ jumătate de oră, aşteptarea spectatorilor a fost pe deplin compensată de show-ul impecabil şi de mare clasa oferit de cei 70 de instrumentişti aflaţi pe scenă şi care s-au pliat perfect pe vocea angelică a Tarjei.

Tarja Turunen alături de Orchestra Simfonică Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Tarja Turunen alături de Orchestra Simfonică Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Concertul a debutat cu uvertura la opera „Carmen” a compozitorului Georges Bizet, continuând cu un cover la „Concertul pentru vioară şi oboi” al lui Bach, moment în care şi-a făcut apariţia pe scenă şi excentricul Mike Terrana. Celebrul toboşar care a colaborat de-a lungul timpului cu nume mari din lumea rock-ului, cum ar fi Yngwie Malmsteen, Gamma Ray sau Masterplan. Energia lui Mike i-a cuprins pe toţi cei veniţi să asiste la eveniment, transformându-se rapid în „sufletul petrecerii”, evoluţia sa fiind răsplătită de fiecare dată cu ropote de aplauze.

Melanj de muzică simfonică şi rock

Apariţia încântătoarei Tarja pe scena Sălii Palatului a aprins şi mai mult spiritele, ea fiind ovaţionată îndelung de către fani, pe care i-a salutat în limba română, mulţumindu-le pentru prezenţă, lucru deloc neobişnuit având în vedere nenumăratele concerte pe care cântăreaţa le-a mai susţinut în România, fie făcând parte din trupa Nightwish, cu care a devenit cunoscută pe plan internaţional, fie cu orchestra.

Printre piesele cele mai aplaudate în prima parte a spectacolului au fost „Blute Nur”, „Song to the Moon”, „Barber of Seville” şi „The Reign”, care au transformat locaţia într-un tărâm de vis, datorită pasiunii cu care au fost interpretate. A urmat apoi o binemeritată pauză pentru artişti, care i-a pregătit pe fani pentru partea cea mai animată a spectacolului.

În cea de a doua parte a concertului au predominat accentele rock, Tarja învitându-i pe spectatori să se bucure de atmosferă şi de muzica de calitate, şi spunând că muzica rock s-a inspirat enorm din muzica clasică. Melodia serii a fost de departe „Led Zeppelin medley„, publicul aplaudând frenetic pe toată durata piesei, dar şi „Take my breath away„, cover după piesa celor de la Queen, „Swanheart” şi „Into the Sun” au placut mult în rândul spectatorilor.

Mike Terrana „pedepsit” de Tarja Turunen

Nu doar muzica a fost atracţia principală a serii, ci şi destinderea de care au dat dovadă artiştii şi interacţiunea permanentă pe care au avut-o cu publicul. Omul serii din acest punct de vedere a fost cu siguranţă Mike Terrana, care a debordat de inspiraţie şi spontaneitate, diversificând fiecare moment al spectacolului cu apariţii surprinzătoare.

Mike Terrana pe scena Sălii Palatului din Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Mike Terrana pe scena Sălii Palatului din Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

S-a prefăcut că greşeşte partitura, fiind „certat” de dirijorul Florin Totan, s-a infiltrat în rândul coriştilor făcând glume despre crocodili, iar la final s-a costumat în Mozart, luând florile primite de Tarja şi prefăcându-se că le mănâncă, toate acestea spre deliciul celor aflaţi în sală, care au izbucnit în râs.

A fost şi o seară a schimburilor de rol, Mike invitând-o pe „efervescenta şi frumoasa Tarja„, după cum chiar el s-a exprimat, să cânte la tobe, după ce Tarja îl „pedepsise” punându-l să cânte în locul ei. Mike a interpretat „Fly to the Moon„, şi după cum era de aşteptat, ambii s-au descurcat excelent.

Tarja Turunen, o prezenţă magnetizantă pe scena muzicii internaţionale

Pe parcursul show-ului organizat de Phoenix Entertainment, Tarja a primit buchete de flori în pauzele dintre melodii, dar şi două portrete realizate de unii dintre fanii săi, arătându-le recunoştinţa şi printr-o scurtă sesiune de autografe. Ea a ţinut să anunţe şi următorul concert în România, care va fi în luna octombrie 2014, tot la Sala Palatului, de data aceasta cu trupa ei rock.

Beauty and The Beat 2013 la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Beauty and The Beat 2013 la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Tarja, care a cunoscut faima datorită proiectului Nightwish, trupă de rock metal simfonic, şi-a început în 2005 cariera solo care s-a dovedit a fi la fel de productiva graţie faptului că este o cântăreaţă excepţională, care reuşeşte să îmbine duritatea rock-ului cu blândeţea muzicii clasice.

Setlist Beauty and the Beat 2013

1. Carmen Ouverture Bizet  – Orchestră
2. Concert for Violin and Oboe (J.S.Bach cover) – Orchestră + Mike Terrana
3. Blute Nur (J.S.Bach cover) – Orchestră + Tarja
4. Zueignung – Orchestră + Tarja
5. Barber of Seville – Orchestra + Mike Terrana
6. New World Symphony – Orchestra + Mike Terrana
7. Song to the Moon – Orchestră + Tarja
8. Vilja Song – Orchestră + Tarja + Cor
9.  The Reign – Orchestră + Tarja + Mike Terrana
10. You Take My Breath Away (Queen cover) – Orchestră + Tarja + Cor
11. Witch Hunt – Orchestră + Tarja + Mike Terrana
12. Led Zeppelin medley – Orchestră + Tarja + Mike Terrana + Cor
13. Swanheart – Orchestră + Tarja + Mike Terrana + Cor
14. Galop Infernal (Offenbach cover) – Orchestră + Mike Terrana
15. Fly me to the Moon – Orchestră + Mike Terrana + Tarja
16. Into the Sun – Orchestră + Tarja + Mike Terrana + Cor

Bis:

17. William Tell Overture – Orchestră + Tarja + Mike Terrana
18. O mio babbino caro – Orchestră + Tarja
19. I Feel Pretty (Bernstein cover) – Orchestră + Tarja
20. Eine Kleine Nachtmusik – Orchestră + Mike Terrana
21. I Walk Alone – Orchestră + Tarja + Mike Terrana