Cea de-a doua zi a festivalului Tuborg GreenFest powered by Rock The City 2012 a adunat un public mai numeros ca în prima zi, în cadrul Complexului Romexpo din Bucureşti, pe 30 iunie 2012. Majoritatea formaţiilor care au urcat pe scenă s-a aflat în premieră în România.

Află mai multe detalii despre Rock the City 2012!

Primele două formaţii care au dat deschis seria de concerte din a doua zi de Rock The City 2012 au fost Sweet Savage şi Saxon. Ambele trupe sunt considerate pioneri  ai mişcarii new wave of British heavy metal, alături de grupuri ca Iron Maiden sau Motorhead. Saxon şi-a încântat fanii la final cu câteva dintre cele mai cunoscute piese: „Wheels of steel”, „Denim and leather” şi „Princess of the night”. În ciuda temperaturii  ridicate de afară, Saxon au oferit un show energic.

O zi plină de concerte în forţă

Membrii Lacuna Coil au urcat pe scenă purtând o uniformă personalizată a trupei. Cu un tonus ridicat, italienii au pus publicul în mişcare. „I don’t believe in tomorrow”, „I won’t tell you”, „Kill the light”, „Heaven’s a lie”, „Our truth”, „Fragile”, „Trip to darkness” şi „Spellbound” au fost printre cântecele interpretate de trupă. La final, Lacuna Coil a mulţumit publicului pentru reacţiile pozitive.

Soulfly a fost una dintre cele mai aşteptate trupe ale festivalului, având în vedere reacţiile celor din faţa scenei.  Preţ de aproximativ o oră forţa heavy metal-ului s-a împletit cu sunetul muzicii tribale braziliene şi nu numai. Muzica celor de la Soulfly a fost unul dintre cele mai bune prilejuri pentru amatorii de pogo de a se manifesta.

Printre piesele interpretate s-au regăsit „World scum”, „Blood fire war hate”,”Refuse/resist” (cover Sepultura), „Prophecy”, „Back to the primitive”, „Seek’n’strike”, „Intervention”.  Max Cavalera, liderul trupei i-a încântat pe cei prezenţi cu un mic fragment din „Iron man”, de la Black Sabbath, la chitară. A urmat apoi un moment de solo de percuţie, executat nu doar de bateristul trupei, ci de toţi membrii Soulfly. Finalul show-ului Soulfly a inclus piesele „Roots bloody roots” şi „Eye for an eye”.

Premiere pe scena concertelor din România

Black Label Society au avut parte de pregătiri speciale ale scenei, trupa aducând un sistem de sonorizare impresionant şi elemente de decor, precum cranii. Formaţia a concertat în premieră în România. Zakk Wylde, solistul formaţiei a apărut pe scenă în ritmurile „Crazy horse” şi purtând o coroană de pene. Black Label Society a avut parte de cel mai numeros public din a doua seară de Rock The City.

Show-ul Black Label Society a cuprins piese ca „Funeral bell”, „Bleed for me”, „Demise of sanity”, „Overload” sau „Parade of the dead”. Zakk Wylde a susţinut apoi un lung moment de solo la chitară, spre bucuria fanilor săi. Din lista de cântece interpretate nu a lipsit nici „Suicide Messiah” sau „Concrete jungle”.

După o aşteptare  de aproximativ 30 de minute, pe scenă a urcat şi Machine Head, capul de afiş al serii. Chiar dacă o parte dintre spectatori plecase după concertul anterior, fanii Machine Head au avut suficientă energie pentru a-i substitui. Show-ul Machine Head a început cu piese ca „I am hell (sonata in C#)”, Old”, „Imperium” sau „Beautiful morning”. Concertul Machine Head din Capitală a fost primul susţinut în ţara noastră şi a făcut parte din turneul de promovare al celui mai recent album al trupei.

Robb Flynn, solistul formaţiei a fost cel mai vorbăreţ artist al zilei. Flynn le-a mulţumit spectatorilor pentru atmosferă, a împărţit berea cu ei şi le-a vorbit despre puterea şi calităţile muzicii în general. „Locust”, „Aesthetics of hate”, „Darkness within”, „Halo” şi „Be still and know”, au făcut parte din finalul concertului Machine Head, care a inclus şi un bis. Robb Flynn le-a promis celor prezenţi o revenire pe scenele româneşti.

Tuborg GreenFest powered by Rock The City continuă pe 30 iunie 2012 cu Within TemptationThe Cult, Evanescence şi Guns N’ Roses în cadrul complexului Romexpo din Bucureşti.

Vezi cum a fost în prima zi de Rock the City 2012!