Într-o lună extrem de aglomerată pentru Arenele Romane, am avut plăcerea să o revedem pe Selah Sue, la aproape un an după prima ei vizită în Bucureşti. Într-o atmosferă intimă, perfectă pentru o duminică seară (22 septembrie 2013), artista ne-a cântat melodii mai vechi, mai noi, dar a încercat să şi vorbească pe glasul nostru.

Citeşte interviul cu Selah Sue în exclusivitate pentru iConcert.ro!

Seara ne-am început-o cu trupa Moonlight Breakfast pe scenă şi cu melodiile de pe primul lor album. Chiar dacă structura concertului lor nu s-a schimbat prea mult de la lansarea albumului, în vara anului 2012, cântarea a fost o încălzire uşoară pentru evenimentul principal al serii.

Concert Moonlight Breakfast, în deschiderea lui Selah Sue - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Concert Moonlight Breakfast, în deschiderea lui Selah Sue – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

„We’re going to build it up nice and smoothly”

Puţin peste ora 22:00, Selah Sue şi-a făcut apariţia foarte discret pe scenă, din primul moment salutându-şi publicul cu un „Bună seara, Bucureşti” repetat în culise. Concertul a început cu o mică prezentare a artistei, urmată de noua sa melodie, „Broken dreams”, şi de melodia „Mommy”, menţionând că i-o dedică, bineînţeles, mamei sale.

Spre deosebire de concertul din cadrul B’ESTFEST Summer Camp 2012, când setlistul concertului, deşi comprimat, a avut destul de multă energie, concertul de la Arenele Romane a avut mult mai multe piese lente, atmosfera fiind pe măsură. Partea bună a acestei atmosfere liniştite a fost că a pus în evidenţă, în primul rând vocea extraordinară a artistei, dar şi trupa care o acompania.

Selah Sue LIVE la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Selah Sue LIVE la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Comunicare de succes în „the Bucureshtian language”

Un alt avantaj al atmosferei liniştite a fost acela că artista a avut ocazia să se exprime în voie şi să comunice cu publicul bucureştean. Dat fiind că diferenţele între limba sa nativă, flamanda, şi limba română sunt destul de mari, publicul a apreciat foarte mult încercarea tinerei de a întreba „ce faceţi?”, dar s-a şi amuzat atunci când artista a spus că îi este destul de greu să comunice în „the Bucureshtian language”.

După mici probleme tehnice, am avut parte şi de hiturile care au făcut-o cunoscută, precum „This World”, „Fyah”, „Raggamuffin”, ultima melodie a concertului fiind „Crazy Sufferin”. Ca la fiecare spectacol, trupa a revenit pe scenă pentru bis, melodia desemnată „soundtrack pentru mers acasă” fiind „Summertime”.

Marele inconvenient al concertului se pare că a fost planificarea acestuia chiar într-o duminică seară de la ora 22:00, dat fiind faptul că, puţin după jumătatea concertului, o parte din public a început să se retragă, foarte mulţi fiind probabil îngrijoraţi de trezirea din dimineaţa de luni.

Al doilea concert Selah Sue la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Al doilea concert Selah Sue la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul Selah Sue a deschis seria evenimentelor pregătite de Phoenix Entertainment pentru această toamnă, urmează concertul Belinda Carlisle, show-ul tribut Michael Jackson cu Mike Terrana şi concertul The Straits, toate evenimentele fiind programate la Sala Palatului.

Setlist concert Selah Sue la Bucureşti

  1. Solo / Broken Dreams
  2. Mommy
  3. Just Because I Do
  4. Famous
  5. Blackpart/ Lauryn
  6. This World (intro)
  7. Fyah
  8. Break
  9. On The Run
  10. Fade Away
  11. Please
  12. Raggamuffin
  13. Peace of Mind
  14. Crazy Vibes
  15. Crazy Sufferin
  16. Summertime (bis)