Festivalul Rock the City de la Bucureşti a continuat şi duminică, 28 iulie 2013, dar de data aceasta publicul a fost mult mai numeros decât în prima zi, ajungându-se lejer la un număr de aproximativ 25.000 de oameni în momentul în care cei de la Rammstein au urcat pe scenă. O nouă zi de pomină pentru fanii rock-ului, atât din punct de vedere muzical, dar şi din cauza unei organizări defectuoase care a umbrit în multe momente spectacolul incendiar de pe scenă.

RECENZIE: Prima zi la Rock the City 2013, încălzirea pentru Rammstein

Prima trupă care a urcat pe scena amplasată la Romexpo a fost Psychogod, trupa metal care îmbină mai multe stiluri de la death la industrial metal. Timp de aproximativ o oră , cei 5 membri ai trupei au ridicat metalul la cel mai înalt nivel, cei prezenţi la concert, deşi încă puţini la acea oră a amiezii, au învins căldura şi s-au bucurat de concertul celor de la Psychogod.

Psychogod şi White Walls în a doua zi de Rock the City 2013 - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Psychogod şi White Walls în a doua zi de Rock the City 2013 – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din a doua zi de Rock the City!

O altă trupă românească a urmat pe scenă, constănţenii de la White Walls au pus în slujba rockului tot ce au avut ei mai bun: riff-uri energice, sunete melancolice, versuri puternice, astfel încât zona de concert a răsunat de muzica trupei de progressiv metal.

Piesă nouă Tivium, în premieră mondială

Unul dintre cele mai aşteptate concerte ale ediţiei din acest an la Rock the City a fost cel al americanilor de la Trivium. Matt Heafy & Co au oferit rockerilor prezenţi o demonstraţie de forţă, atitudine şi muzică de bună calitate de la metalcore la thrash sau death metal. Din setlist nu au lipsit pise precum: „In Waves”, „Rain”, „Black”, „Watch the World burn”, „Dying in your arms”, „Ember to Inferno”, în liniile lor melodice regăsindu-se teme ale mitologiei greceşti. De asemenea Trivium a oferit publicului român în premieră mondială, piesa „Brave this Storm” de pe ultimul album al trupei „Vengeance Falls”.

Trivium la Rock the City 2013 la Bucuresti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Trivium la Rock the City 2013 la Bucuresti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din a doua zi de Rock the City!

Bullet for my Valentine şi-au făcut apariţia pe scenă pe acordurile piesei „O Fortuna” din Opera lui Carl Orff „Carmina Burana”, urmând „Breaking Point” şi „Your betrayal”. Pentru prima dată în România, galezii au impresionat prin virtuozitate, dar şi prin calităţile vocale ale solistului Matthew Tuck. Bullet for my Valentine înseamnă riffuri agresive, tonuri întunecate, demonstrând că au rămas fideli metalului. Au mai urmat în setlistul trupei şi „4 Words” sau „Temper temper”. Rechemaţi pe scenă pentru un bis, trupa a oferit înca două piese fanilor „Tears don’t fall” şi „Scream aim fire”.

Bullet For My Valentine în premieră la Bucureşti - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Bullet For My Valentine în premieră la Bucureşti – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto din a doua zi de Rock the City!

Înainte de cel mai dorit moment al serii, cozile la jetoane, bere sau mâncare erau din ce în ce mai mari, mai ample astfel încât cei deshidrataţi sau flămânzi aveau „toate şansele” să piardă cel puţin o oră dacă stăteau la fiecare dintre cele trei cozi menţionate, dar acest lucru nu este o noutate pentru nimeni, deja clasicele probleme întâmpinate la festivaluri, concerte, etc intră în categoria „Toate-s vechi şi nouă toate”.

O oră şi jumătate intense cu Rammstein la Bucureşti

Şi totuşi, când ceasurile au arătat 21:20, când pe scenă au intrat cei de la Rammstein, cel mai aşteptat concert al festivalului, toată lumea a uitat de neajunsuri, cozi, sete sau foame. Cel puţin cei care au avut privilegiul să se afle la zona Golden, pentru că la Normal Circle abia dacă s-au distins nişte siluete pe scenă, iar sunetul a lăsat foarte mult de dorit. Pentru a doua oară în ţara noastră, trupa germană şi-a aşteptat fanii cu un show exploziv atât la propriu, cât şi la figurat. Prima piesă pe care au cântat-o a fost „Ich tu dir weh”, iar fanii s-au dezlănţuit.

Scena a luat foc în adevăratul sens al cuvântului, astfel, căldurii sahariene de afară i s-a mai adăugat şi căldura de pe scena Rock the City, Rammstein fiind o formaţie recunoscută pentru efectele pirotehnice dintre cele mai diverse, cu care şochează mereu, atrăgând deopotrivă critici, dar mai ales admiraţie. Pentru cei care au reuşit să vadă bine show-ul, efectul « wow » şi-a spus cuvântul. Efectele pirotehhice binecunoscute, carisma solistului, ritmurile pline, apariţiile lor extravagante autr transpus publicul într-o altă dimensiune, cea a muzicii, acolo nu există bariere. Cei prezenţi au rezonat la unison cu trupa de pe scenă, le-au oferit aplauze şi i-au aclamat.

Nu au lipsit din setlist piese precum „Feuer Frei”, „Du Hast” sau „Ich Will”, bis-ul pe care l-au oferit publicului a fost compus din „Mein Hertz Brent”, „Sonne” şi „Pussy”.  La final, membrii formaţiei au surprins plăcut încă o dată, salutând în limba română, spunându-le fanilor că îi iubesc şi făcând o plecăciune în faţa lor, un gest poate puţin neaşteptat din partea unei trupe germane. Totuşi, se pare că  membrii trupei şi-au dezvaluit şi partea sensibilă.

Rammstein la Bucureşti în cadrul Rock the City 2013 - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Rammstein la Bucureşti în cadrul Rock the City 2013 – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto Rammstein!

Un concert Rammstein e greu de povestit, pentru că la ei totul este impresionant, de la lumini, la efecte vizuale, muzică şi costume, rezultatul fiind unul spectaculos de care tinzi să devii dependent. Rammstein au prezentat mai mult decât un concert, au pus în scenă un show în care fiecare îşi joacă perfect rolul, un show demn de stilul muzical pe care îl abordează: industrial metal. Însă cu siguranţă organizatorii trebuie să-şi pună mai multe semne de întrebare după nemulţumirile apărute atât la concertul Iron Maiden, cât şi acum la Rock the City.

Evenimentul de la complexul Romexpo a fost organizat de Marcel Avram şi East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment.