Arenele Romane din Bucureşti au fost pline în prima seară a lunii octombrie cu fani şi amatori ai formaţiei In Flames. Suedezii au revenit în Capitală pentru a doua oară după show-ul din martie 2009 şi le-au oferit celor prezenţi un concert memorabil.

În jurul orelor 20:00, pe scenă au urcat slovacii de la Noctiferia. Timp de aproape o oră, membrii trupei au pregătit publicul pentru ceea ce avea să urmeze, obţinând la final un val de aplauze din partea celor prezenţi în public. După plecarea de pe scenă a trupei Noctiferia, publicul a început să se agite tot mai mult, pe măsură ce decorurile pentru show-ul In Flames erau pregătite pe scenă. Iar membrii trupei s-au lăsat puţin aşteptaţi, in timp ce publicul le scanda numele. Însă, imediat cum luminile de pe scenă s-au stins, iar din boxe au început primele acorduri ale piesei „Sounds of a playground fading„, Anders Friden şi colegii său au umplut scena, spre bucuria publicului.

Au urmat aproape două ore de melodic death metal, timp în care fanii nu au contenit să se dezlănţuiască după bunul plac. La un moment dat solistul trupei a luat una din camerele foto ale fotografilor acreditaţi şi a pozat publicul. Piese ca „Deliver us„, „All for me„, „Trigger„, „Alias„, „Colony” au fost cântate una după alta, într-un ritm energizant, de către suedezi, acompaniaţi de spectatori.

Provocarea In Flames

Jocurile de lumini intermitente, decorul, forţa ritmurilor rock şi energia suedezilor s-au transformat în ropote de aplauze şi scandări ale numelor celor din trupă. Au urmat piese ca „Swim„, „The hive„, „The quiet place„, „Where the dead ships dwell„.

Într-una din pauzele dintre piese, solistul In Flames a ţinut să amintească de efortul depus de o echipă de oameni care i-a ajutat să susţină acest concert, cerând publicului să-i aplaude în semn de mulţumire. Apoi şi-a oferit sticla de bere unui fan din primul rând şi a semnat un singur autograf, în timp ce le vorbea spectatorilor. Anders Friden – solist, Bjӧrn Gelotte – chitară, Niclas Engelin – chitară, Peters Iwers – bass şi Daniel Svensson – tobe, au pus la probe publicul român, după ce au făcut o scurtă comparaţie între publicul pe care l-au avut la concerte în diverse oraşe ale Europei.

Relaţia specială cu fanii a tupei In Flames

Dragi prieteni din România, este timpul ca voi să ne impresionaţi„. Iar pe scenă a apărut încă o persoană, cu o camera video, iar solistul a explicat ca filmuletul va ajunge pe internet, pentru a compara care public a fost mai energic, cerându-le spectatorilor să se manifeste cât mai mult pe piesa ce urma să fie interpretată. Cei prezenţi au ascultat, astfel încât, la final, Anders Friden le-a mulţumit pentru cum au reacţionat.

Printre piesele interpretate s-au mai numărat şi „Fear is the wickness”, „Come clarity„, „Only for the weak„, „Delight and angers„, „Cloud connected„, „The mirror’s truth„. Românii au avut parte si de două piese de pe cel mai recent album, „Darker times” – premieră live şi „Ropes” – piesă pe care o interpretau live pentru a doua oară, premiera fiind cu o zi înainte, la concertul din Bulgaria. In Flames au incheiat concertul cu piesa „Take this life” şi cu mulţumiri adresate tuturor.

Concertul In Flames a fost organizat de către Phoenix Entertainment şi a avut loc în cadrul turneului de promovare al albumului „Sounds of a playground fading„.

Galerie foto In Flames

Vezi mai multe poze de la concertele In Flames şi Noctiferia!