Cele patru concerte de la Sala Palatului din Bucureşti, din 27, 28, 29 şi 30 martie 2013, au adus publicului prezent un spectacol nou, plin de energie, aşa cum ne-au obişnuit Horia Brenciu şi Orchestra sa.

Spectacolul din 29 martie a început la ora stabilită, la 20:00 şi a ţinut aproximativ patru ore, timp în care spectatorii s-au distrat alături de Brenciu şi band-ul său. Umorul a fost la el acasă, atât pe tot parcursul spectacolului, cât şi înainte de începerea acestuia, publicul s-a simţit bine. Astfel, pe ecranele de deasupra scenei, înainte de începerea concertului, spectatorii au putut citi diferite mesaje din partea întregii trupe, asemeni unei convorbiri.

Muzică, dans şi zâmbete

Concertul a fost deschis de HB Orchestra şi de artist într-un ritm alert şi vesel, cu melodii bine cunoscute, atât din repertoriul propriu, cât şi din repertoriul unor artişti cunoscuţi. Band-ul a fost însoţit şi de un balet format din fete şi băieţi, care au contribuit la show şi la buna dispoziţie din sală.

Horia Brenciu
Horia Brenciu – Foto: Daniel Robert Dinu
Julie Mayaya - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Julie Mayaya – Foto: Daniel Robert Dinu

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Aşa cum şi-a obişnuit publicul, Horia Brenciu a prezentat întregul concert, iar cu umorul şi energia lui a determinat spectatorii să cânte şi să se simtă bine alături de artişti. Melodii ca: „Bunica bate toba„, „Shake, shake, shake senora„, „Cred că m-am îndrăgostit”, „Hai iubito” au încălzit atmosfera, publicul aplaudând pe ritmurile lor.

Horia Brenciu a încercat să menţină o strânsă legătură cu publicul pe tot parcursul spectacolului. Astfel, artistul, aflat în mijlocul celor prezenţi în sală, a avut ideea să se urce pe balustrada din dreapta scenei, care separă scaunele de jos, cu cele situate la etaj. Deşi momentul a fost şi unul periculos, Horia Brenciu nu şi-a pierdut simţul umorului şi a continuat să comunice cu publicul şi să îl înveselească, în timp ce urca pe balustradă.

Corina Chiriac şi Mircea Baniciu, invitaţii lui Horia Brenciu

Concertul a fost unul plin de surprize, una dintre acestea fiind invitarea pe scenă a Corinei Chiriac, alături de care Horia Brenciu a interpretat câteva melodii: „Ne cunoaştem din vedere”, „Ce mică-i vacanţa mare”, „Strada Speranţei”. Pe tot parcursul concertului, membrii formaţiei Horia Brenciu au schimbat mai multe costume, într-un mod dinamic.

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

O altă surpriză au fost telefoanele date de Horia Brenciu în timpul spectacolului, unul dintre ele către Iuliana Puşchilă, care a cântat „Vocea ta” prin telefon, pentru că nu s-a putut prezenta la concert. Însă totul a fost o farsă, iar Iuliana a apărut pe scenă, interpretând melodia alături de Horia. Următorul telefon a fost către Dan Bitman, pentru a-i ura „La mulţi ani” de ziua acestuia. Dan Bitman a cântat prin telefon melodia „Dincolo de nori„, demonstrând că vocea nu l-a părăsit.

Surprizele nu au venit numai din partea formaţiei Horia Brenciu, ci şi din public, Horia primind desene de la copiii prezenţi în sală. Brenciu i-a răsplătit la rândul său, oferindu-le noile CD-uri.

Iuliana Puşchilă şi Horia Brenciu - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Iuliana Puşchilă şi Horia Brenciu – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

A urmat un alt moment, în care veselia din jurul unui foc de tabără a năvălit sala. Pe scenă au fost aduse un cort, scaune de camping şi chiar şi un foc de tabără din carton. Atmosfera a fost completată de melodii ca „Have you ever seen the rain”, „Lume, soro lume”, „Cancion Del Mariachi„. Surpriza a fost atunci când pe scenă a urcat Mircea Baniciu, alături de care membrii trupei au continuat cu melodii ca: „Vara la ţară”, „Eşarfă în dar”, „Andrii Popa”.

„Filmul unui turneu” şi reîntâlnirea cu foştii elevi de la Vocea României

Concertul a continuat cu urmărirea unui documentar realizat în primul turneu al formaţiei. Intitulat „Filmul unui turneu„, documentarul surprinde clipele petrecute de membrii trupei Horia Brenciu în primul lor turneu prin ţară şi a rulat şi în cinematografe.

Momentele pline de umor şi veselie au alternat de-a lungul spectacolului cu cele mai liniştite, emoţionante, în care melodii pline de sensibilitate au încântat publicul: „Septembrie luni”, „Dac-ai şti”, „Lucruri simple”.

Însă atmosfera a revenit la starea iniţială de veselie, când pe scenă au fost chemaţi, pe rând, foşti concurenţi de la Vocea României. Primul care a urcat pe scenă a fost Laurian Manta, urmat de Ovidiu Lazăr, Maria Cojocaru, Vlad Simon, iar ultima, dar nu cea din urmă, câştigătoarea ultimei ediţii Vocea României, Julie Mayaya, care a interpretat mai multe melodii alături de Horia Brenciu. Însă interpretarea piesei „Je t’aime” de către Julie Mayaya, a impresionat publicul, la sfârşit, acesta izbucnind în ropote de aplauze. Apoi, foştii concurenţi, împreună cu Horia Brenciu au cântat melodia „Who’s your daddy„.

Horia Brenciu - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Horia Brenciu – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Final de show cu multe surprize

Un alt invitat al serii a fost şi Codruţ Kegheş, cunoscut şi sub numele de Cătălin Dezbrăcatu’. Acesta a cântat şi a distrat publicul, alături de Horia Brenciu şi Orchestra. Nici dansul nu a lipsit, Codruţ dansând alături de baletul formaţiei pe melodia „Gangnam style„.

Ultima porţie de râs dinspre finalul concertului a înveselit publicul la maximum. Încercând să ofere o lecţie de muzică publicului, Horia Brenciu s-a folosit de colegii de trupă, pe care i-a îmbrăcat cu tricouri cu notele muzicale. Atunci când arăta spre o notă, aceasta începea să cânte, compunând astfel diferite melodii.

Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Sfârşitul concertului a fost unul la fel de dinamic. Pe fragmente din melodii ca „Găseşte-un loc în inima ta”, „Dacă ploaia s-ar opri”, „Vara asta”, „Şi m-am îndrăgostit de tine”, „Vine, vine primăvara”, publicul a cântat şi s-a simţit bine.

Chemaţi de două ori la bis, membrii formaţiei Horia Brenciu au încheiat spectacolul cu melodia ce a dat şi numele concertelor: „Fac ce-mi spune inima„. Ropote de aplauze au încheiat show-ul, publicul fiind încântat de tot acest spectacol, de voia bună şi de energia în care s-a desfăşurat.