Sfârşitul lunii martie a venit cu două concerte savuroase susţinute de Horia Brenciu & HB Orchestra la Romexpo, pe 29 şi 30 martie 2014. Aşa cum le promisese fanilor săi, Horia Brenciu le-a oferit acestora două show-uri de senzaţie, de la care nu au lipsit nici invitaţii speciali.

Obişnuiţi cu spectacolele pe care Horia Brenciu le-a susţinut de-a lungul timpului la Sala Palatului, ideea de a alege Romexpo pentru desfăşurarea evenimentului a fost un mare avantaj care a contribuit la reuşita întregului show, deoarece a permis producţiei să folosească o multitudine de efecte speciale care ar fi fost greu de realizat într-un alt loc.

Concertul lui Horia Brenciu & HB Orchestra a fost prima producţie muzicală românească care a avut loc la Romexpo. În deschiderea spectacolului publicul a avut parte de un concert susţinut de Julie Mayaya, câştigătoarea celei de-a doua ediţii „Vocea României”, şi care a cântat împreună cu Zaza Band.

Un început în forţă, cu multe efecte pirotehnice

În jurul orei 19:30, Julie Mayaya, acompaniată de Zaza Band, i-a încântat pe fani cu vocea sa puternică şi efervescentă, dovedindu-le tuturor că a meritat din plin titlul de „Vocea României”.

Julie Mayaya şi Zaza Band - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Julie Mayaya şi Zaza Band – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

La scurt timp după momentul muzical al cântăreţei, mai precis la ora 20:00, Horia Brenciu şi-a făcut intrarea magistrală pe scenă împreună cu talentaţii instrumentişti din HB Orchestra, şi nu oricum, ci printre focuri de artificii şi efecte pirotehnice ce izbucneau din toate părţile scenei.

Artistul, îmbrăcat cu un sacou argintiu foarte sclipitor, a deschis show-ul cu binecunoscutele piese „La radio” şi „Aşa e viaţa mea”, fiind întrerupt la un moment dat şi de Cosmin Seleşi, moderator al emisiunii „Te cunosc de undeva”, difuzată pe postul de televiziune Antena 1. Deşi momentul lui Cosmin Seleşi se voia a fi comic, acesta urcând pe scenă prefăcându-se că nu-şi găseşte locul în sală, efectul nu prea a fost cel scontat, fiind destul de lipsit de amuzament. Înţelegem că acum Antena 1 e noua casa a lui Horia Brenciu, dar cred că se putea renunţa la intervenţia deloc fericită a lui Cosmin Seleşi.

Antonia a dat startul invitaţilor speciali

Primul invitat special în cadrul spectacolului a fost Antonia, care a păşit pe scenă pe ritmul melodiei „Sanie cu zurgălăi”, purtând un outfit extravagant aşa cum ne-a obişnuit deja. Horia Brenciu nu a mai contenit cu laudele la adresa Antoniei, admirându-i frumuseţea şi tinereţea. Totuşi, artistul nu a ezitat să-i reproşeze Antoniei că nu prea ştie să facă atmosferă şi să facă publicul să erupă, aşa că el s-a oferit să-i ofere cântăreţei o lecţie în acest sens.

Antonia şi Horia Brenciu - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Antonia şi Horia Brenciu – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Astfel, Horia Brenciu a realizat împreună cu Antonia un medley alcătuit din piese precum „Whatta Man”, „California Love”, „Hey Sexy Lady” şi „Let’s Talk About Sex” care, ce-i drept, au mai animat publicul. Înainte ca Antonia să părăsească scena, Horia a mai interpretat alături de ea piesa „September” de la Earth, Wind & Fire.

O orchestră desăvârşita şi mulţi dansatori talentaţi

A urmat un moment plin de vigoare datorită mulţimii de dansatori în costume multicolore care a umplut scena, mişcându-se pe ritmul unor piese ca „You’ll Be Mine (Party Time)”, „Bantu” şi „Toată lumea dansează cu mine”.

Horia Brenciu şi HB Orchestra - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Horia Brenciu şi HB Orchestra – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Horia Brenciu a fost extrem de energic pe toată durata acestui moment, manifestându-şi şi prin dans bucuria de a se afla în faţa unei săli pline de oameni fericiţi că-l pot asculta live. În acelaşi timp, şi noi ne-am bucurat să constatam profesionalismul muzicienilor din HB Orchestra, care au oferit prospeţime întregului show, acoperind de cele mai multe ori şi scăpările de note în vocile artiştilor.

Pepe şi Horia Brenciu – un duet atipic

Cel de-al doilea invitat special al lui Horia Brenciu a fost Pepe, nelipsit se pare şi la spectacolele artiştilor din România şi omniprezent mai ales la emisiunile televizate. Pepe a urcat pe scenă cântând una din cele mai cunoscute piese ale sale, „Spune-mi cine”, după care a fost felicitat de Horia pentru familia sa şi pentru faptul că a devenit de curând tată.

Pepe şi Horia Brenciu - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Pepe şi Horia Brenciu – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pentru a le lăsa fanilor o amintire frumoasă legată de acest moment, Brenciu a insistat ca Pepe să interpreteze o piesă flamenco, de dragul vremurilor care l-au consacrat. Pepe s-a lăsat convins şi a ales să cânte piesa „Septembrie, luni” din repertoriul lui Brenciu pe ritmuri de flamenco, dorind să-l surprindă pe artist. Horia Brenciu a fost foarte receptiv şi pe la jumătatea melodiei i s-a alăturat lui Pepe în tentativa de a cânta flamenco. De altfel, tot împreună au cântat şi piesa „Volare”, dar rămânem la părerea că pe Horia nu prea îl prinde stilul gipsy/flamenco, astfel de piese pliindu-se mai greu pe vocea sa.

Piese de dragoste şi un omagiu adus lui Frank Sinatra

A urmat un moment solo, în care Horia Brenciu a interpretat „Love Is”, timp în care o dansatoare îl ademenea pe artist cu mişcările ei lascive, ca mai apoi să cânte şi „La Fel”, o piesă de dragoste de pe albumul „35”, lansat acum câţiva ani.

Preţ de câteva minute, care i-au permis lui Horia Brenciu să se retragă în backstage pentru a-şi schimba outfit-ul, instrumentiştii din HB Orchestra au interpretat o piesă din repertoriul celebrului Frank Sinatra. La revenirea pe scenă, de data aceasta cu un sacou negru, dar la fel de sclipitor ca primul, a interpretat o melodie din 1931, cu influenţe swing şi jazz, stilul care lui Brenciu i se potriveşte cel mai bine.

Horia Brenciu - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Horia Brenciu – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Spectacolul a continuat cu melodii din repertoriul aceluiaşi Frank Sinatra, artistul faţă de care Horia Brenciu manifestă o slăbiciune aparte. Pe scenă i s-a alăturat şi o prietenă cântăreaţă pe nume Andreea, alături de care a cântat piesa „Somethin’ Stupid”, apoi Brenciu le-a dedicat melodia „Love and Marriage” tuturor celor care aniversează 70 de ani de căsătorie. Evident, ne-am amuzat copios, convinşi fiind că nu prea există aşa ceva. Momentul închinat maestrului Frank Sinatra s-a încheiat pe ritmurile piesei „New York, New York”, care a trezit cu siguranţă multă nostalgie printre spectatori.

Ultima generaţie de la „Vocea României” ne-a făcut să vibrăm la fiecare notă

Şi pentru că show-ul ar fi fost incomplet dacă artiştii în devenire, „protejaţii” lui Brenciu, care au cucerit publicul la ultima ediţie a emisiunii „Vocea României” nu ne-ar fi încântat cu vocile lor, iată că am avut parte de multe piese celebre cântate de aceşti oameni extrem de talentaţi.

Ana-Maria Mirica şi Denisa Mosincat - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Ana-Maria Mirica şi Denisa Mosincat – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Momentul a fost deschis în forţă de către Florin Ilinca cu „Du Hast”, apoi a continuat cu Ana-Maria Mirica şi Denisa Mosincat care au ales piesa „Mamma Mia” de la Abba. Trio-ul format din Florin Timbuc, Arpi Torok şi Andrei Hanghiuc au interpretat piesa „Why MCA?”, fiind urmaţi de Adrian Nour şi „Buona Sera Signorina” şi de Georgia Dascălu, care a ales să ne încânte cu melodia „Ain’t No Other Man”.

Pleiada de artişti de la „Vocea României” a continuat cu câştigătorul ultimei ediţii, Mihai Chiţu, care a cântat impecabil „O Sole Mio”. De asemenea, Mihai Chiţu a fost şi cel care a încheiat acest moment deosebit, dar nu singur, ci împreună cu Julie Mayaya şi piesa „Vocea Ta”.

Un spectacol încărcat de trăire şi emoţii

Horia Brenciu ne-a arătat că nu este numai un „showman” desăvârşit, ci este şi un om foarte sensibil. Astfel, piesa „Dacă ai şti” i-a smuls multe lacrimi artistului, emoţionându-i pe toţi cei prezenţi. De lăudat a fost şi montajul de care a beneficiat piesa, acesta sporind intensitatea sentimentelor transmise publicului. O cabină telefonică a fost coborâtă din înaltul Pavilionului Central până pe scenă pentru a da verosimilitate piesei, Horia Brenciu jucând rolul bărbatului îndrăgostit care încă nu poate accepta despărţirea de femeia iubită şi care simte că au rămas multe lucruri nespuse.

Artistul a devenit şi mai emoţionat atunci când a interpretat piesa „Mi-e dor de tine”, dedicată tuturor celor care au prieteni de care le este dor. Pe fundal au rulat imagini cu artişti de calibru ai României, care o dată cu trecerea lor în nefiinţă au lăsat un gol imens în teatru, muzică şi film. Ne-am amintit pe rând de Johnny Răducanu, Nae Lăzărescu, Şerban Ionescu, Iurie Darie, Sergiu Nicolaescu, Laura Stoica şi de Mălina Olinescu şi am simţit într-adevăr durerea de a fi pierdut o mulţime de oameni talentaţi, care par să fie de neînlocuit.

Horia Brenciu ne-a dăruit şi un „Zâmbet de copil”

Cu ocazia concertului de la Romexpo, Horia Brenciu a lansat în premieră o nouă piesă intitulată „Zâmbet de copil”, pe care a dedicat-o tuturor părinţilor şi mai ales tuturor copiilor pe care îi iubim, „care ne trezesc noaptea târziu şi care ne spun mereu ce nu ne aşteptăm să ne spună”.

Horia Brenciu şi Ştefania Ivanov - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Horia Brenciu şi Ştefania Ivanov – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Zâmbet de copil” este o piesă sensibilă care vorbeşte despre inocenţa celor mici, de la care ar trebui să învăţăm şi noi, adulţii. Spre finalul piesei am avut bucuria să o vedem cântând împreună cu Horia Brenciu şi pe Ştefania Ivanov, fetiţa de numai 5 ani care a impresionat juriul de la „Next Star”, şi care ne-a cucerit şi pe noi cu simţul umorului de care a dat dovadă.

3SE au adus un plus de tonus şi au ridicat lumea în picioare

Show-ul a devenit şi mai exploziv când pe scenă şi-au făcut apariţia băieţii de la 3SE, interpretând piese marca Backstreet Boys: „I Want It That Way”, „Quit Playing Games With My Heart” şi „Everybody”. Băieţii au purtat tricouri pe care stătea scris 4SE, deoarece l-au cooptat şi pe Horia Brenciu în trupă pentru a cânta „Te plac aşa cum eşti”, piesă din vremurile în care trupa era pe val în industria muzicală din România.

4 Sud Est - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
4 Sud Est – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Mereu plini de energie, Laurenţiu, Mihai şi Viorel i-au ridicat la dans pe spectatori şi au fost aplaudaţi îndelung. Brenciu a profitat de ocazie şi le-a reamintit fanilor de concertul pe care trupa 3SE îl va susţine în mai la Sala Palatului, primul după reunirea formaţiei.

Un show încărcat de voie bună şi optimism

Spre sfârşitul spectacolului, au răsunat cele mai iubite melodii ale artistului, „Fac ce-mi spune inima”, „Azi am chef de mare” şi „Hello”, iar toţi cei din public au arătat că au trait „cât zece” acest spectacol inedit. În timp ce în sală se ridicase o mare de mâini, peste spectatori a căzut o ninsoare de confetti în formă de steluţe strălucitoare şi chiar şi Brenciu a fost complet dezinhibat, întinzându-se pe scenă şi continuând să cânte plin de entuziasm. Înainte de a părăsi scena, le-a urat fanilor „Paşte Fericit”, deoarece nu se va mai revedea cu aceştia până după sărbătorile pascale.

Horia Brenciu şi fetele din balet - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Horia Brenciu şi fetele din balet – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Şi pentru că oamenii nu dădeau semne că vor să plece acasă, ci aplaudau continuu, strigându-i numele, Horia Brenciu a revenit la bis, şi nu o dată, ci de două ori, interpretând un alt medley format din piese celebre, cum ar fi „Like A Virgin”, „Sarà Perché Ti Amo”, „Felicità”, „L’italiano” sau „Mama Leone”. Horia a cântat cu spectatorii chiar şi imnul României, urmat de „Yellow Submarine”, „Marina, Marina” şi „Insieme”.

Show-ul s-a încheiat într-o notă pacifistă, cu îndemnul la iubire şi solidaritate din piesa „Imagine” a lui John Lennon.

O dată cu acest show, ne-am bucurat să constatăm că şi artiştii români se pot ridica la nivelul celor de talie internaţională, şi totodată am fost fericiţi să vedem un public atât de vesel şi entuziast, care nu s-a dezis de la a dansa pe fiecare melodie.