La primul său concert în Bucureşti, pe 8 decembrie 2012, Bonnie Tyler şi-a fermecat fanii prezenţi la Sala Palatului. Timp de o oră şi jumătate diva anilor ’70-’80 a încântat audienţa cu piese mai noi şi mai vechi în cadrul unui show „Greatest Hits”.

La 20:15, pe acordurile piesei „Have You Ever Seen the Rain?” (cover după Creedence Clearwater Revival), Bonnie Tyler s-a alăturat trupei sale pe scena bucureşteană în aplauzele celor prezenţi. Solista de 61 de ani a uimit încă de la apariţie prin forma fizică de invidiat. Îmbrăcată în pantaloni de piele, cu un top negru şi o geacă în aceeaşi culoare, ea a impresionat prin energie şi carismă.

Vezi întreaga galerie foto de la concertul Bonnie Tyler!

Bonnie Tyler este genul de artist care te fascinează prin simpla sa prezenţă, nu are nevoie de jocuri de lumini, decoruri complicate sau scenografii complexe. Vocea sa superbă, carisma născută şi instrumentiştii extrem de talentaţi ce-i sunt alături pe scenă sunt ingredientele unui spectacol de neuitat, aşa cum a fost cazul şi celui de la Bucureşti.

Melanj de rock, pop, country şi blues într-un show special

În faţa a peste 4000 de persoane, artista britanică s-a declarat încă de la început bucuroasă de revenirea în ţara noastră şi a povestit pe îndelente întâmplări ce i-au schimbat viaţa şi au făcut-o atât de îndrăgită de public.

După o interpretare specială a piesei „To Love Somebody” a celor de la Bee Gees, Bonnie s-a „pierdut în Franţa”. Artista a povestit cum a fost descoperită, cum mai bine de şapte ani înanitea acelui moment a cântat în cluburi şi cum succesul piesei „Lost in France” avea să îi schimbe viaţa. Piesa a fost întâmpinată cu aplauze de cei prezenţi care au şi fredonat alături de artistă refrenul.

Vezi întreaga galerie foto de la concertul Bonnie Tyler!

Piesele au părut să se succeadă într-un ritm ameţitor, iar poveştile ce le însoţeau nu făceau decât să le facă mai frumoase. Bonnie le-a povestit spectatorilor despre călătoria sa din Statele Unite, din perioada în care „It’s a Heartache” era pe primele locuri în topuri. Piesa a fost primită cu zâmbete şi aplauze de fani după ce artista a declartat că de bucurie că îşi aude melodia la radio a deschis geamul ce o despărţea de şoferul limuzenei trimise de casa de discuri la aeroport pentru a îi spune acestuia că este piesa ei.

Bonnie nu s-a ferit să îşi prezinte toată echipa şi chiar pe soţul ei pe seama căruia a glumit un pic, dar pe care l-a chemat pe scenă şi după ce l-a îmbrăţişat i-a dedicat piesa „Amazed„.

Cover-uri emoţionante şi hit-uri marca Bonnie Tyler

Pe tot parcursul serii ea şi-a încântat fanii atât cu piese proprii cât şi cu o serie de cover-uri, care mai de care mai intersante. Printre cele din urmă s-a aflat „Straight from the Heart” a lui Bryan Adams şi „Need Your Love So Bad„, piesă a trupei Fleetwood Mac.

Cum era de aşteptat cea mai puternică reacţie a publicului a fost pe piesa „Total Eclipse of the Heart” compusă de Jim Steinman, despre care artista a declarat că şi-a dorit foarte tare să îl aibă ca şi colaborator. Peste 4000 de voci au cântat „Turnaround bright eyes” în timp ce Bonnie părea să trăiască fiecare vers.

Artista a continuat cu altă piesă a lui Jim Steinman, „Faster Than the Speed of Night”, care a dat titlul albumului său din 1984. La finalul acesteia a părăsit scena în aplauzele tuturor celor prezenţi.

„Credeaţi că am plecat?”

La revenire, Bonnie i-a întrebat zâmbitoare pe cei prezenţi: „Credeaţi că am plecat?” şi şi-a început seria de piese de la bis cu o piesă Janis Joplin. „Turtle Blues” a fost de altfel şi momentul de glorie al unuia dintre chitariştii artistei, Rob demonstrându-şi talentul printr-un solo uimitor, spre bucuria rockerilor din sală.

Vezi întreaga galerie foto de la concertul Bonnie Tyler!

Ca orice copilă Bonnie a visat în copilărie că va ajunge artistă, iar în urma unui „show” improvizat în faţa oglinzii cu o perie de păr pe post de microfon, şi-a convins mătuşă să o înscrie într-un concurs. A ieşit pe locul 2 şi a câştigat 1 liră, dar păstrează cu drag amintirea momentului în care a cântat pentru prima oară pe scenă „River Deep – Mountain High„, în variantă originală interpretată de Ike & Tina Turner.

Şi cum lucrurile în viaţă au întotdeauna un sens, ani mai târziu, Tina Turner alegea să facă un cover după o piesă Bonnie Tyler. Cover-ul său este cunoscut ca „Simply the Best” şi a cucerit topurile în anii ’90. Piesa originală se numeşte „The Best„, iar Bonnie le-a cântat-o spectatorilor prezenţi la Sala Palatului spre finalul show-ului său. Concertul s-a încheiat după 90 de minute (trecute pe nesimţite) pe ritmurile piesei „Holding Out for a Hero” şi în aplauzele tuturor celor prezenţi.

Cu un mod foarte personal de a comunica cu fanii, Bonnie a reuşit să le menţină în permanenţă atenţia şi să le ofere câteva zeci de minute de show total în stilul său clasic. Plină de energie, cu o capacitate uimitoare de a trece de la o stare la alta în funcţie de piesă şi de a retrăi fiecare vers alături de public, Bonnie a dovedit că talentul şi pasiune nu au vârstă şi dragostea sa pentru muzică este nesfârşită.

Vezi întreaga galerie foto de la concertul Bonnie Tyler!

Show-ul Bonnie Tyler de la Bucureşti a fost organizat de Project Events, în colaborare cu European Event Service. Aceştia se fac „vinovaţi” şi de concertul BZN de Sărbători, ce a avut loc pe 6 decembrie, şi pentru concertul Salvatore Adamo de pe 18 decembrie 2012.

Setlist Bonnie Tyler

1. Have You Ever Seen the Rain? (cover Creedence Clearwater Revival)
2. Hide Your Heart
3. To Love Somebody (cover Bee Gees)
4. Lost In France
5. Under One Sky
7. It’s A Heartache
8. Need Your Love So Bad (cover Fleetwood Mac)
9. Straight from the Heart (Bryan Adams)
10. Bitterblue
11. Total Eclipse of the Heart
12. Faster Than the Speed Of Light
Bis:
13. Turtle Blues (cover Janis Joplin)
14. River Deep – Mountain High (cover Ike & Tina Turner)
15. The Best
16. Holding Out for a Hero

Foto: Daniel Robert Dinu pentru iConcert.ro