4000 de fani şi 3 Sud Est. Rezultatul? Mai bine de două ore în care Sala Palatului din Bucureşti a vibrat sub acordurile pieselor celebrei trupe şi ale aplauzelor fanilor, ce nu au stat locului toată seara. Reîntâlnirea a avut loc după o îndelungă pauză a trupei, care pe 9 mai 2014 a revenit cu „Emoţii” pe scena muzicală.

„I ♥ 3 SE”

Cu mic cu mare, cu bannere, steguleţe, tricouri inscripţionate cu numele trupei şi cu multă bucurie, fanii 3 Sud Est au luat cu asalt Sala Palatului din Bucureşti. Şase ani au aşteptat acest moment, aşa că „Emoţiile” au fost mari, atât pentru fani cât şi pentru artişti.

3 Sud Est din nou pe scenă - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
3 Sud Est din nou pe scenă – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Show-urile 3 Sud Est au fost întotdeauna pline de culoare şi energie, aşa că spectacolul de la Sala Palatului nu putea fi altfel. Într-o nouă formulă, cu band, dar sacouri parcă la fel de „sclipitoare”, trupa a urcat pe scenă, în urale şi aplauzele miilor de fani.

Au început în forţă cu „3 Sud Est”, alături de dansatori şi cu una dintre cunoscutele lor coregrafii. Cu emoţii în glas cei trei au urat bun venit fanilor şi i-au invitat să cânte alături toată seara, ceea ce s-a şi întâmplat.

Un setlist plin de hit-uri

A urmat o călătorie în timp, până în 1997, pe ritmurile piesei „Ai plecat”, cu care trupa a debutat. Chiar dacă publicul a cântat fiecare vers în parte alături de trupă, la final, Viorel s-a gândit să le dea fanilor un test. El a dat trei indicii: geci argintii, carieră de piatră şi Braşov, şi le-a cerut fanilor să ghicească numele piesei. „Vreau să te uit” s-a auzit apoi din mai multe locuri din sală şi artistul s-a declarat mulţumit.

3 Sud Est în concertul "Emoţii" de la Sala Palatului - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
3 Sud Est în concertul „Emoţii” de la Sala Palatului – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Aceasta a fost piesa pe care spectatorii nu au mai putut sta liniştiţi şi au renunţat la locuri, ridicându-se să danseze, iar pentru următoarele două ore majoritatea nu s-au mai aşezat.

Laurenţiu i-a invitat apoi pe cei prezenţi să se relaxeze şi să îşi imagineze că sunt la mare „Când soarele răsare”. Pe parcursul piesei au fost acompaniaţi de Cosmin Basasteanu, saxofonistul care a cântat alături de Alexandra Stan melodia „Mr. Saxobeat”.

4 Sud Est s-au "reunit" în concertul de la Sala Palatului - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
4 Sud Est s-au „reunit” în concertul de la Sala Palatului – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Din setlist nu au lipsi „De câte ori”, „Tu eşti vinovat”, „Te plac” sau „Îmi plac ochii tăi”, după cea din urmă Mihai invitându-i pe cei prezenţi la petrecere, la discotecă pe acordurile piesei „Te voi pierde”. A urmat o schimbare de ritm pentru „Alături de îngeri”, una dintre cele ai sensibile ale trupei.

4 Sud Est revine

Cei trei au părăsit scena, iar în sală au răsunat acorduri de pian care rapid au fost recunoscute de fani. Era vorba de piesa „Clipe”, trupa revenind pe scenă şi invitând-o alături de ei pe Elena Gheorghe. Purtând o superbă rochie albă din dantelă, solista a captivat audienţa cu vocea ei puternică. Cei trei nu au lăsat-o să părăsească scena până nu a cântat împreună şi puţin din piesa „Ecou”.

Elena Gheorghe şi Laurenţiu Duţă în concert la Sala Palatului - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Elena Gheorghe şi Laurenţiu Duţă în concert la Sala Palatului – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Următoarea invitată a serii a fost Andreea Bănică, o veche prietenă a trupei. Având una dintre cele mai bune voci feminine de la noi, Andreea a cântat alături de băieţi „Vorbe care dor” şi un refren din „În lipsa ta”. Înainte de-a se îndrepta spre culise, artista ce a purtat o frumoasă rochie croşetată, albastru închis, a declarat: „Vă iubesc din toată inima mea şi mă bucur tare mult să vă văd din nou împreună!

Mai apoi, sala a vibrat la propriu pe ritmurile „celei mai iubite” piese a „Regilor dance-ului românesc”, „Amintirile”. Coregrafia piesei fiind realizată fără greşeală atât de trupă, pe scenă, cât şi de spectatori.

Andreea Bănică şi Laurenţiu Duţă - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Andreea Bănică şi Laurenţiu Duţă – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Horia Brenciu este un artist care şi-a făcut un obicei din a surprinde în mod plăcut. Muzicianul şi-a făcut apariţia din public, pentru o reunire a trupei 4 Sud Est, aflată la al doilea show după cel de la Romexpo. Cei 4 au cântat „De dorul tău” şi „Hello”, au glumit, s-au îmbrăţişat şi „au răscolit amintiri”.

Familia 3 Sud Est pe scenă şi în public

A urmat unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii. Laurenţiu a mărturisit că refrenul piesei „De ziua ta” a fost compus de tatăl său în urmă cu 30 de ani şi l-a invitat pe scenă pe domnul Titi Duţă, care îşi sărbătoreşte ziua de naştere chiar pe 9 mai. Cei prezenţi i-au cântat „La mulţi ani!”, iar el le-a mulţumit emoţionat pentru sprijinul pe care îl acordă trupei, a cărei primi paşi i-a călăuzit. Pe scenă li s-au alăturat fetiţa şi nepoata lui Laurenţiu, cei doi copii ai lui Mihai, dar şi alte două fetiţe, împreună cântând piesa „De ziua ta”.

Familia 3 Sud Est pe scena Sălii Palatului - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Familia 3 Sud Est pe scena Sălii Palatului – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Vă mulţumim pentru aceste momente minunate! Ne-aţi făcut cei mai fericiţi oameni din lume„, au declarat cei trei înainte de piesa „Emoţii”. Au revenit la bis pentru „Amintirile” şi „Poveste de iubire”, în aplauzele întregii sălii, şi au promis că povestea 3 Sud eEst continuă şi că în curând trupa va lansa un material discografic nou.

3 Sud Est – o trupă emblematică pentru o generaţie de muzicieni

Sfârşitul anilor ’90 a adus cu sine o generaţie întreagă de artişti care au reuşit să readucă muzica românească în playlist-uri radiourilor şi televiziunilor autohtone. Se întâmpla după o perioadă îndelungă în care muzicienii de la noi nu prea şi-au găsit locul în topurile muzicale. Trupe ca Genius, Andre, Valahia, Hi-Q, A.S.I.A. sau Animal X creau isterie la fiecare apariţie, iar stilul lor de pop / dance a dus muzica românească într-o nouă etapă, în care vânzările erau la niveluri record, iar numărul concertelor era din ce în care mai mare.

3 Sud Est au fost printre principalii reprezentanţi ai acestui „boom” muzical. Laurenţiu, Mihai şi Viorel semnau un contract cu o mare casă de discuri în 1997 şi un an mai târziu îşi lansau albumul de debut. „3rei Sud Est” a fost vândut în sute de mii de exemplare, iar numele trupei era pe buzele tuturor.

A urmat mai mult un deceniu în care piesele trupei nu au lipsit din topuri şi numărul fanilor a crescut exponenţial. Iar apoi o pauză. Însă 3 Sud Est nu a putut să stea departe de fani şi pe 9 mai 2014 a revenit pe piaţa muzicală cu un show memorabil, care a celebrat cariera plină de succes a trupei ce a făcut istorie.

Publicul prezent la concertul 3 Sud Est de la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Publicul prezent la concertul 3 Sud Est de la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Emoţii” a marcat un moment important în povestea 3 Sud Est, un nou început pentru o trupă care şi-a lăsat puternic amprenta în muzica românească. A fost un show realizat cu profesionalism şi pasiune, la finalul căruia bucuria fanilor a fost întrecută doar de fericirea din privirile celor trei talentaţi muzicieni.

Setlist 3 Sud Est – „Emoţii”

1. 3 Sud Est
2. Ai plecat
3. Vreau să te uit
4. Când soarele răsare
5. De câte ori
6.Tu eşti vinovat
7. Te plac + Îmi plac ochii tăi
8. Te voi pierde
9. Alături de îngeri
10. Te aştept să vii
11. Clipe + Ecou (cu Elena Gheorghe)
12. Se aşterne toamna
13. Iubire
14. Cu capu-n nori
15. Vorbe care dor + În lipsa ta (cu Andreea Bănică)
16. Amintirile
17. De dorul tău + Hello (cu Horia Brenciu)
18. De ziua ta (cu Titi Duţă)
19. Emoţii

Bis:
20. Amintirile
21. Poveste de iubire