Anunţul conform căruia trupa Black Sabbath va porni în turneu în 2012 a adus mare bucurie printre fanii artiştilor, însă problemele de sănătate ale lui Tony Iommi au fost ca un nor de tristeţe peste iubitorii muzicii trupei. Printr-un comunicat de presă remis de managementul Black Sabbath, a fost anunţat faptul că show-urile trupei, inclusiv cel de la Hellfest 2012 vor fi înlocuite de concerte Ozzy & Friends.

Află mai multe detalii despre Hellfest 2012!

BLACK SABBATH – care spre finalul anului trecut au confirmat înregistrările pentru un nou album după 33 de ani precum şi un turneu mondial – sunt forţaţi să amâne o parte din planuri din cauza luptei lui Tony Iommi cu cancerul (limfom)„, anunţă trupa.

Legendele hard rock-ului vor susţine totuşi un concert în formulă completă. Black Sabbath va urca pe scena festivalului Download Festival din Marea Britanie pe 10 iunie 2012.

Invitaţii speciali ai concertelor Ozzy & Friends vor fi importante nume ale rockului mondial, printre care Geezer Butler care conform managementului Black Sabbath „va participa alături de Ozzy la aceste concerte în semn de susţinere faţă de Tony„, Zack Wylde, membru în trupa lui Ozzy sau Slash.

Despre starea de sănătate a celebrului Tony Iommi în comunicat se menţionează ca artistul „face progrese extrordinare şi este dornic de a se întoarce în cadrul turneelor„. Black Sabbath continuă să scrie şi să înregistreze muzică pentru următorul lor album în Marea Britanie, trupa urmând să îşi anunţe în scurt timp planurile de viitor.

Foto: www.vejasp.abril.com.br