Conform afişelor galbene împrăştiate virtual şi prin centrul Bucureştiului, The MOOoD şi Blister Blue aveau să concerteze în Club Control, pe data de 17.09.2010, începând cu ora 21:00.

Blister Blue este o formaţie apărută în anul 2006, cei trei membri ai acesteia fiind Alex Ispas (voce şi chitară), Alex Voicu (bas) şi Dorian Ispas (tobe). Cântă punk-pop şi tocmai au terminat „Elastic”, primul lor album, care poate să ateste acest fapt.

Vineri, Blister Blue au urcat pe scenă nu mult după ora 22:00. Încăperea era deja plină, iar oamenii încă mai veneau, încă se strecurau aproape de scenă.

Prima melodie interpretată a fost „Little me”, urmând rând pe rând alte 11, mai mult sau puţin cunoscute de cei strânşi în faţa scenei.

Prestaţia, ce a durat aproximativ o oră, a încălzit toţi puştii care se mişcau în legea lor, fredonând din versuri, scandând numele formaţiei sau pur şi simplu cu zâmbetul pe buze.

Blister Blue au ieşit de pe scenă în plină glorie, lăsând loc celor de la The MOOoD să se instaleze.

Din cauza unor probleme tehnice, oficial au început cântarea nu cu mult înaintea miezului nopţii, dar toţi tinerii adunaţi n-au reclamat în vreun fel.

Când a urcat pe scenă solistul Marius Moise pentru a interpreta „Stay right!” prea puţini au mai stat să îşi verifice telefoanele şi ceasurile. Au urmat apoi „Mighty man”, „Lies” şi mult prea cunoscuta lor melodie „Two times”.

Publicul a cântat cu ei de la prima notă, chiar de la primul acord de chitară. Versurile ce le erau cunoscute şi ritmul alert te antrenau pentru dans sau, mai de grabă, pentru zbenguială. Poate chiar şi pentru un mic pogo, aşa cum s-a făcut pe melodia „Two times”.

A urmat un moment de „Silence” pentru ca lumea să „Get away”, dar „No”, toţi au rămas pe poziţii deja transpiraţi şi însetaţi, aşteptând să se strige „Hey” pentru ca totul să continue în stilul „The Sin” cu care sunt obişnuiţi la fiecare concert al trupei.

Luminile erau galbene şi roşii. Acestea creau o senzaţie caldă, familiară, ce te binedispunea. Oare să fie asimilată cu vreun efect „Extasy”? Eh, dar mai bine să „Back in the shop” unde se deţine controlul.

Ultima melodie interpretată a fost „Barracks”. După, publicul a scandat şi mai tare ca în timpul concertului. Mie, deja nu mi se pare ceva neobişnuit pentru băieţii din formaţie.

Oricum, au revenit pentru a cânta „Silence please” după care gata. Lumea s-a uitat la ceas şi era aproape 1 dimineaţă.

Încă de când s-au lansat, The MOOoD, şi-a câştigat un public fidel şi numeros, pregătit să vină, să sară, să cânte şi să aclame (mulţi îmbrăcaţi în tricouri colorate cu emblema formaţiei). Din componenţa actuală fac parte Marius Moise (vocal), Bogdan Spirea (tobe, backing vocals), Mircea Valah (chitara, backing vocals) şi Horia Stere (bas).

Concertul ce a însemnat un început de week-end plin de energie şi voie bună reprezintă un fel de „culise” pentru albumul pe care The MOOoD urmează să-l lanseze.

Set list BLISTER BLUE :
1. „Little me”
2. „You You”
3. „Punkwuss”
4. „Caps”
5. „Asasina Stea”
6. „Brand New Life (Young Marble Giants cover)”
7. „Amun”
8. „Straight In Your Eyes”
9. „NHB”
10. „9-lea cer”
11. „Sea world”
12. „New Song, Last Song”

Set list THE MOOoD:
1. „Stay right!”
2. „Mighty man”
3. „Lies”
4. „Two times”
5. „Silence”
6. „Get away”
7. „No”
8. „Hey”
9. „The sin”
10. „Extasy”
11. „Back in the shop”
12. „Barracks

Bis
13. „Silence please”

Articol şi foto: Gilda-Elena Comârzan

Citeşte despre: , , ,