Miercuri, la ora 22:00, Şuie Paparude aveau anunţat un concert în Vintage Pub, în centrul vechi al Bucureştiului. La ora programată începerii, pliante publicitare ale evenimentului încă se împărţeau. În locaţia cât un apartament cu trei camere decomandat, Dobre şi Miki stăteau la masă, la fel ca şi alţi inşi ce aşteptau concertul.

Pe la 22:40 îşi face apariţia Bean şi în nici două minute concertul a început. Pe durata primei melodii auditoriul venea mai aproape de cei « trei şuie » şi se încălzea dansând.

A urmat “Cu zâmbetul pe buze”. Reacţia a fost ca în melodie: “O scenă, o mulţime, multe mâini în aer“. Multe mâini, în cazul acesta, nu reflectă un stadion, ci câteva zeci de persoane. Melodiile au continuat să curgă, iar ceea ce Bean a tot numit “sesiune“, cred că a fost cea mai plăcută sesiune posibilă pentru cei prezenţi.

Printre toate melodiile cunoscute precum “Armada verbală“ sau “A fost odată“, s-au strecurat şi melodii noi. Membrii ne-au informat de faptul că pe la jumătatea lui august va avea loc lansarea acestora intr-un nou album.

Spre sfârşit s-a interpretat “Cronica“, o melodie cu mesaj puternic social. “Unii zic ca-i bine, alţii zic foarte bine“. Iar pentru că “sunetul ajunge din difuzoare până-n sânge“, a urmat “Pentru inimi“.

Cu toate că ar fi trebuit făcut la început, “Soundcheck“-ul a fost imediat după. Această melodie este ultimul single pentru care videoclipul s-a lansat nu cu multe zile în urmă. Reacţia celor de faţă a fost ca în videoclip – au dansat cât au putut! Poate chiar mai mult…

Cu publicul restrâns, dar fericit şi deschis, dansând cât putea pe fiecare melodie în parte, concertul a părut mai mult o cântare între prieteni. Acesta s-a încheiat cu “Cea mai bună zi“. Şuie Paparude s-a înclinat şi a aplaudat publicului care era în delir. N-au putut pleca fără a face un bis, aşa că, într-adevăr, ultima melodie cântată a fost “Ego“.

Pe parcursul orei în care cele de mai sus s-au întâmplat, Bean tot pomenea de Cutia Pandorei, pe care, cu bucurie, cei prezenţi au deschis-o.

Articol şi foto: Gilda-Elena Comârzan

Citeşte despre: , ,