Ali Campbell, una dintre cele mai cunoscute voci ale Marii Britanii, va concerta la Bucureşti pentru prima dată joi, 16 iunie 2011. Fostul solist UB40 a răspuns afirmativ invitaţiei Fundaţiei FARA de a susţine un concert în scop caritabil.

Solist al trupei UB40 timp de 28 de ani, alături de care a încântat publicul cu melodii precum „€œRed, Red Wine„, „€œDon’€™t Break My Heart” sau „Can’€™t Help Falling In Love„, Ali Campbell a decis în ianuarie 2008 să renunţe la trupă care l-a consacrat.

Alături de noua sa trupă, artistul a mers într-un turneu, timp de un an şi jumătate, în Australia, Europa, Africa şi Marea Britanie. Despărţirea de trupă UB40 nu a fost de rău augur, albumul său solo, „€œFlying High” (2009), primind cele mai bune recenzii din întreagă sa carieră.

Din setlist-ul concertului de la Sala Palatului nu va lipsi binecunoscuta melodie „€œRed, Red Wine„, unul dintre cele mai mari hit-uri ale trupei UB40. În 1983 piesa a ocupat locul 1 în prestigiosul Top Billboard şi care i-a făcut celebri în întreagă lume. Cu toate acestea se pare că vinul roşu nu face parte din lista de cerinţe a artistului, acesta cerându-le organizatorilor în cabină sa personală ceai cu miere şi lămâie, cafea proaspăt făcută, apa plată, sucuri de fructe şi bineînţeles un pahar de şampanie, răcorită cum se cuvine.

Accesul în Sala Palatului va fi permis începând cu orele 19:00. Concertul va începe la oră 20:00 cu trupă Taxi, care va susţine un mini recital de 30 de minute. Ali Campbell şi trupa sa vor fi introduşi în scena de Prinţesa Marina Sturdza, unul dintre patronii spirituali ai Fundaţiei FARA alături de HRH Prinţul Charles şi Nicole Kidman.

Bilete Ali Campbell

Preţul unui bilet pentru concertul Ali Campbell, în funcţie de categorie este de:

Categoria 1: 220 lei
Categoria 2: 180 lei
Categoria 3: 140 lei
Categoria 4: 100 lei
Categoria 5: 70 lei

Cumpara bilet

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim sau online la www.eventim.ro.

Toate încasările provenite din vânzarea biletelor vor merge către Fundaţia FARA, care sprijină peste 3000 de copii săraci, orfani sau cu dizabilităţi. Ali Campbell a fost de acord ca sumele provenite din vânzarea la concert a ultimului său album, „€œGreat British Songs„, să fie de asemenea donate către Fundaţia FARA.

Daniela Gheorghe

Foto: www.alicampbell.net