Cei care doresc câteva zile pline de concerte live şi multă distracţie, aproape de România, pot alege în acest an, EXIT Festival. Acesta este cel mai mare festival de muzică din sud-estul Europei şi se desfăşoară anual în Novi Sad, Serbia, prima ediţie având loc în 2001. Deşi la început a reprezentat doar un proiect studenţesc, îndreptat împotriva regimului Miloşovici, EXIT Festival a devenit tot mai renumit pe plan internaţional. Cu fiecare ediţie, la fortăreaţa Petrovaradin unde are loc festivalul, se adună tot mai mulţi participanţi, din diferite ţări ale Europei.

EXIT Festival: 7 scene de concert şi câteva zeci de formaţii

Între 7-10 iulie 2011, pe cele 7 scene din cadrul festivalului, vor concerta live peste 30 de formaţii internaţionale. Deşi nu au finalizat încă programul oficial al concertelor, organizatorii au publicat pe site-ul festivalului, lista trupelor deja confirmate.

Astfel, pe Main Stage vor ajunge Jamiroquai, House of Pain, Portishead, Bad Religion, Pulp, Arcade Fire, Magnetic Man, Petrol, M.I.A., Grinderman. La Dance Arena vor concerta Underworld, Deadmau5, Tiga, James Zabiela, DJ Sneak, Marco Carola, Carl Craig, Fedde Le Grand şi mulţi alţii.

Kreator, The Good Guys, Go Back To The Zoo, Beirut, Hadouken! sunt alte formaţii care vor concerta pe celelalte scene de la festival: Explosive, Fusion Stage, Suba Stage, Happynovisad Stage şi Elektrana. Line-up complet şi actualizat pe site-ul oficial al festivalului!

 

 

Competiţia EXIT

În fiecare an, EXIT Festival, organizează un concurs pentru artiştii solo, trupe sau DJ care vor să se facă auziţi pe una din scenele festivalului. Doritorii sunt invitaţi să aplice la concurs pe site-ul festivalului. Cei care se vor dovedi cei mai populari în mediul online, prin intermediul butonului “Like” de pe pagina de Facebook sau pagina de pe website-ul festivalului, vor avea oportunitatea să concerteze live. Rezultatele competiţiei vor fi anunţate pe data de 20 mai 2011.

Transport, cazare, securitate, preţuri

Organizatorii EXIT Festival oferă pe site-ul oficial toate informaţiile necesare în legătură cu condiţiile de transport, cazare şi securitate. Pentru transport există posibilitatea transportului public sau a celui personal, iar pe site se află hărţi detaliate, ale locului de desfăşurare şi ale împrejurimilor. Deşi participanţii au la dispoziţie un campus, cu parcarea asigurată, organizatorii le oferă posibilitatea de a rezerva şi plăti online pentru cazarea la hosteluri sau hoteluri din apropierea fortăreţei Petrovaradin. Fiecare unitate de cazare este bine prezentată pe site, vizitatorii putând afla informaţii referitoare la preţ şi facilităţile oferite.

În ceea ce priveşte mâncarea şi băutura, în perimetrul campusului se găsesc standuri special amenajate pentru acestea, iar organizatorii evidenţiază faptul că în campus, se pot servi şi meniuri pentru vegetarieni. În cazuri de urgenţă, există puncte de prim ajutor, medici, pompieri şi agenţi de securitate. De asemenea, în campus există ATM-uri, pentru cei care vor avea nevoie de acestea.

Cumpara bilet

Cei care vor alege să se distreze în luna iulie la EXIT Festival alături de persoane din multe alte ţări, pot achiziţiona biletele online de aici. Preţul promoţional al unui abonament integral este de 211 lei, iar pentru accesul în zona de camping, preţul este de 107 lei.

Organizatorii EXIT Festival promit experienţe memorabile şi încurajează spiritul liber şi ideile bune ale tinerilor, considerând acest festival o oportunitate de a lega prietenii şi de a se simţi bine.

http://www.youtube.com/watch?v=KdKglCSnruo&hd=1