demis

Concertul grecului Demis Roussos a adus la Sala Palatului din Bucuresti 4000 de fani, care au dansat, au cantat si au aplaudat aproape doua ore la scena deschisa.

Aflat pentru a treia oara in Romania, Demis Roussos a inceput concertul de aseara, 4 decembrie 2009, cu piesa „Quand Je T’aime”, pe fundalul aplauzelor furtunoase ale spectatorilor. Legenda vie a muzicii pop-folk din anii ’70-’80 a salutat Bucurestiul, si-a invitat audienta sa se simta bine si sa se distreze impreuna.

A fost un concert nostalgic, in care Demis Roussos a cantat melodii din repertoriul propriu, dar si piese internationale, printre care unele cu specific de Craciun, intregind atmosfera de sarbatoare din sala: „Silent Night”, „White Christmas” si „The First Noel”. A avut o trupa de instrumentisti, 2 backing-vocals si la cateva piese a fost acompaniat si de un cor de cativa tineri.

Vesel, charismatic si cu o atitudine deschisa, interpretul in varsta de 63 de ani, nu s-a dezis de spiritul grecesc al originii sale, desi s-a nascut in Egipt, a crescut in Grecia si a locuit un timp in Franta.

Au fost melodii in care am auzit live timbrul deosebit al vocii sale, ce a marcat succesul unei cariere muzicale de 40 de ani, dar a facut si playback pe unele piese. Totusi, publicul a fost incantat si oamenii au raspuns la chemarea lui, cand a cantat „My Friend The Wind”, s-au ridicat de pe scaune, au mers in fata scenei si au dansat pe ritmurile din „Zorba”.

A mai cantat „Forever and Ever”, „Goodbye, My Love, Goodbye”, „We Shall Dance”, „Lovely Lady of Arcadia”, „Rain and Tears”, ”Musique (My Reason)”, „Love is” „Mammy Blue”, „Dinata Dinata”, „From Souvenirs To Souvenirs”.

Nu a venit la bis. Desi spectatorii l-au aplaudat indelung si asteptau sa se reintoarca pe scena, acestia au parasit sala dupa ce vocea crainicului a anuntat ca Demis Roussos le multumeste pentru prezenta si ca ii asteapta la viitorul concert.