Celebrul naist Damian Drăghici va urca pe aceeaşi scenă cu Omara Portuondo, care va concerta la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 aprilie 2017. În cadrul concertului, artustul va lansa albumul „The Gypsy Cuban Project”.

Anul 2017 este anul revenirii lui Damian Drăghici în industria muzicală. După concertul Damian & Brothers, artistul revine pe scena Sălii Palatului, de această dată, în calitate de invitat special. Cu toate acestea, el are o misiune importantă de îndeplinit: să-şi surprindă încă o dată fanii cu un nou proiect plin de originalitate, „The Gypsy Cuban Project”. Albumul are multe surprize muzicale, printre şi un duet cu diva cubaneză Omara Portuondo, „Serenata en Batanga”.

Influenţele latino care se regăsesc pe noul material al naistului au origine clară. În vara lui 2016, Damian Drăghici a făcut o călătorie până în Cuba, în căutarea legăturilor dintre cultura gypsy și cea afro-cubaneză, iar rezultatul a fost înregistrarea unui album de world music, care îmbină cele două culturi vechi. Înregistrările au avut loc în celebrele Abdala Studios din Havana, Cuba, iar albumul va fi lansat în cadrul concertului de la Sala Palatului.

Născut într-o familie de muzicieni, Damian Drăghici a învăţat să cânte la diferite instrumente încă de la 3 ani, însă pasiunea pentru nai şi-a dezvoltat-o la celebrul colegiu de muzică Berklee din Boston. Până în prezent, artistul are la activ 18 albume înregistrate. De-a lungul carierei sale, instrumentistul a colaborat cu mai mulţi muzicieni de renume internaţional, precum: Mike Miller, Dave Weckl, Ramon Stagnaro, Abraham Laboriel, Neil Stubenhaus, John Robinson, Jimmy Johnson, Luis Conte şi Oscar Castro Neves.

Diva cubaneză Buena Vista Social Club, Omara Portuondo revine în România în cadrul turneului „85”, în care cântăreaţa aniversează 85 de ani de viaţă şi 70 de ani de activitate artistică. Concertul va pune în evidenţă diferite aspecte ale carierei sale, de la anii tinereţii, la dragostea pentru cabaret din zilele Buena Vista Social Club şi până în prezent.

Deţinătoare a unui Grammy şi ambasador artistic al ţării sale, artista a lansat până în prezent 22 de albume solo, 12 compilaţii şi a înregistrat peste 30 de materiale cu artişti celebri. „Veinte Años”, „Donde Estabas Tu”, „Flor de Amor” şi „Toda Una Vida” se numără printre cele mai cunoscute piese ale cântăreţei. De-a lungul carierei sale, Omara a colaborat cu nume mari din muzica internaţională, printre care: Alejandro Sanz, Roberto Fonseca, Diego el Cigala şi Ibrahim Ferrer.

Bilete Omara Portuondo la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul pe care diva cubaneză Omara Portuondo îl va susţine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 aprilie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 300 lei bilete
Categoria I 200 lei bilete
Categoria II 140 lei bilete
Categoria III 90 lei bilete
Categoria IV 65 lei bilete

Concertul susţinut de Omara Portuondo la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de Spectaculis.