Marţi, 25 aprilie 2017, de la ora 20:00, Omara Portuondo, diva Buena Vista Social Club™, revine în concert la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului „85”. Damian Drăghici este invitatul special al concertului, în care îşi lansează albumul „The Gypsy Cuban Project”.

Deţinătoare a unui premiu Grammy şi ambasador artistic al ţării sale, Omara Portuondo revine în România pentru a susţine un nou concert, în care va promova diferite pasaje muzicale din întreaga sa carieră de 70 de ani. Spectacolul face parte din turneul aniversar în care cântăreaţa de muzică latino îşi serbează vârsta de 85 de ani. În acelaşi timp, diva şi-a propus ca această serie de concerte să fie în cinstea întreagii sale activităţi artistice, care reprezintă mai bine de trei sferturi din viaţa sa.

Artista de origine cubaneză a cântat peste tot în lume pentru iubitorii de muzică afro-cubaneză, de la Royal Opera House în Londra, până la Festivalul Latin Passion din Hong Kong.

„Cu muzica noastră, noi, cubanezii, am exportat mai multe vise şi plăceri decât tutunul, mai multă dulceaţă şi energie decât tot zahărul. Muzica afro-cubaneză este foc, savoare şi mister, este sirop, farmec şi alinare. Este ca un rom auditiv, care îi aduce pe oameni la un loc li îi face să se trateze unul pe celălalt ca de la egal la egal. Aduce simţul unei vieţi dinamice” – Fernando Ortiz, eseist, antropolog, etnomuzicolog cubanez

Cântăreaţă legendară a cărei voce reflectă o viaţă lungă plină de creativitate, Omara Portuondo a demonstrat încă de la vârsta de 15 ani pasiunea şi talentul pe care la are pentru muzică. Artista a debutat în lumea cabaretului şi a devenit dansatoare la Tropicana, un club care există şi în zilele noastre. Ulterior, a realizat că muzica este punctul ei forte şi a început să colaboreze cu pianistul Frank Emilio şi cu trupa sa, Loquibambia Swing pentru a promova jazz-ul american.

Până în prezent, artista a lansat 22 de albume solo, 12 compilaţii şi a înregistrat peste 30 de materiale cu artişti celebri. „Veinte Años”, „Donde Estabas Tu”, „Flor de Amor” şi „Toda Una Vida” se numără printre cele mai cunoscute piese ale cântăreţei. De-a lungul carierei sale, Omara a colaborat cu nume mari din muzica internaţională, printre care: Alejandro Sanz, Roberto Fonseca, Diego el Cigala şi Ibrahim Ferrer.

Bilete Omara Portuondo la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul pe care diva cubaneză Omara Portuondo îl va susţine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 aprilie 2017, au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 300 lei cumpără bilete
Categoria I 200 lei cumpără bilete
Categoria II 140 lei cumpără bilete
Categoria III 90 lei cumpără bilete
Categoria IV 65 lei cumpără bilete

Concertul susţinut de Omara Portuondo la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de Spectaculis.