Acest eveniment a avut loc in data de 21 Mar 2018.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

Miercuri, 21 martie 2018, de la ora 19:00, Tudor Gheorghe susţine în premieră concertul „Rândunici printre lozinci”, împreună cu Orchestra Concertino, dirijată de Marius Hristescu, la Sala Palatului din Bucureşti.

După spectacolul din luna decembrie, Tudor Gheorghe revine în atenţia publicului cu un nou concert în care va promova muzica uşoară a anilor ’60-’70. Cu o nouă orchestraţie, adaptată pentru zilele noastre de orchestratorul şi dirijorul Marius Hristescu şi cu o interpretare inedită, muzica tradiţională din acea perioadă va prinde viaţă din nou sub o altă formă. La această adaptare vor contribui şi membrii orchestrei Concertino din Chişinău care vor pune în valoare vocea inconfundabilă a lui Tudor Gheorghe.

Tudor Gheorghe este un cântăreţ de muzică tradiţională care a debutat mai întâi ca actor, în rolul „Paznicului tânăr” din piesa lui Victor Eftimiu, „Cocoșul negru”. În 1969, cântăreţul susţine pentru prima oară un recital, „Menestrel la curţile dorului”, moment care a atras simpatia publicului şi prin care s-a făcut remarcat. În cadrul spectacolului, au fost interpretate poezii din opera lui Lucian Blaga, Tudor Arghezi şi Ion Barbu.

https://www.youtube.com/watch?v=nT5JzJcmnO4

În perioada regimului comunist, artistul nu a mai avut voie să concerteze timp de un deceniu, până la începerea Revoluţiei. De altfel, majoritatea spectacolelor lui Tudor Gheorghe au fost cenzurate în perioada comunistă, cel mai bun exemplu fiind spectacolul „Pe-un franc poet”, care a fost oprit imediat după premieră.

Prima producţie discografică a maestrului Tudor Gheorghe a fost lansată în anul 1973, „Viaţa lumii”. Au urmat şi alte albume de succes printre care: „Veniţi, privighetoarea cântă” (1976), „Suflet de român” (2000), „Între râsuri şi trandafiri” (2005), „… de Primăvară” (2009). În total, maestrul are o discografie compusă din peste 25 de materiale. „Au înnebunit salcâmii”, „Acolo este ţara mea”, „Vin colindătorii”, „Dorul călător” se numără printre cele mai cunoscute şi îndrăgite piese ale artistului.

Bilete Tudor Gheorghe – „Rândunici printre lozinci” la Sala Palatului

Biletele pentru concertul Tudor Gheorghe – „Rândunici printre lozinci”, de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 21 martie 2018, pot fi achiziţionate online de pe www.blt.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria Golden VIP 250 lei bilete
Categoria VIP 235 lei  bilete
Categoria I 215 lei  bilete
Categoria II 180 lei  bilete
Categoria III 155 lei  bilete
Categoria IV 120 lei  bilete

După ora 19:10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol, iar după începerea spectacolului locurile îţi pierd valabilitatea. Organizatorii roagă spectatorii să ia în considerare traficul rutier aglomerat şi locurile reduse de parcare din zona Sălii Palatului. Accesul nu este permis copiilor sub 7 ani. Copiii peste 7 ani plătesc bilet întreg.

Concertul Tudor Gheorghe – „Rândunici printre lozinci” de la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de ARTA Scenei.