Joi şi vineri, pe 21 şi 22 decembrie 2017, de la ora 19:00, maestrul Tudor Gheorghe susţine concertele „Iarna Simfonic Aniversar” la Sala Palatului din Bucureşti.

După concertele „Tot Degeaba” şi „Îndrăgostiţi fără noroc”, Tudor Gheorghe revine pe scena Sălii Palatului cu două spectacole, intitulate „Iarna Simfonic”, în pragul sărbătorilor de iarnă. Artistul va porni împreună cu Orchestra şi Corul Naţional Radio, sub bagheta lui Marius Hristescu, într-o călătorie muzicală tradiţională înaintea Crăciunului.

„Iarna Simfonic” este un album al cântăreţului, care vorbește despre adâncimea seninătății; marea poezie, îmbinată cu lirica populară din colinde. Lucrarea constituie o suită simfonică în cinci părți, în care au fost integrate organic, pe lângă poemele de iarnă, motive melodice din sfera colindelor tradiționale.

Tudor Gheorghe este un cântăreţ de muzică tradiţională care a debutat mai întâi ca actor, rolul „Paznicului tânăr” din piesa lui Victor Eftimiu, „Cocoșul negru”. În 1969, maestrul susţine pentru prima oară un recital, „Menestrel la curţile dorului”, moment care a atras simpatia publicului şi prin care s-a făcut remarcat. În cadrul spectacolului au fost interpretate poezii din opera lui Lucian Blaga, Tudor Arghezi şi Ion Barbu.

În perioada regimului comunist, artistului i-a fost interzis să mai concerteze timp de un deceniu, până la începerea Revoluţiei. De altfel, majoritatea spectacolelor lui Tudor Gheorghe au fost cenzurate în perioada comunistă, cel mai bun exemplu fiind spectacolul „Pe-un franc poet”, care a fost oprit imediat după premieră.

Prima producţie discografică a maestrului Tudor Gheorghe a fost lansată în anul 1973, „Viaţa lumii”. Au urmat şi alte albume de succes printre care: „Veniţi, privighetoarea cântă” (1976), „Suflet de român” (2000), „Între râsuri şi trandafiri” (2005), „… de Primăvară” (2009). În total, au fost lansate peste 25 de materiale sub semnătura Tudor Gheorge. „Au înnebunit salcâmii”, „Acolo este ţara mea”, „Vin colindătorii”, „Dorul călător” se numără printre cele mai cunoscute şi îndrăgite piese ale artistului.

Bilete Tudor Gheorghe – „Iarna Simfonic Aniversar” la Sala Palatului

Biletele pentru concertele Tudor Gheorghe de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 21 şi 22 decembrie 2017, pot fi achiziţionate online de pe www.blt.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria Golden VIP 247 lei bilete
Categoria VIP 227 lei bilete
Categoria I 197 lei bilete
Categoria II 167 lei bilete
Categoria III 147 lei bilete
Categoria IV 107 lei bilete

Accesul în sala de spectacol este permis până la ora 19:10. După începerea spectacolului locurile numai sunt valabile. Vă rugăm să luaţi în considerare traficul rutier aglomerat şi locurile reduse de parcare din zona Sălii Palatului. Accesul nu este permis copiilor sub 7 ani. Copiii peste 7 ani plătesc bilet întreg.

Concertele lui Tudor Gheorghe de la Sala Palatului sunt organizate de ARTA Scenei.