Acest eveniment a avut loc in data de 25 Jun 2013.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

Marţi, 25 iunie 2013, de la ora 20:00, la Sala Palatului din Bucureşti vor concerta, în formulă completă, legendele Buena Vista Social Club. Ambasadori ai stilurilor son montuno, danzon, cha cha cha sau bolero, Eliades Ochoa, Omara Portuondo, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres şi ceilalţi 12 instrumentişti din Orchestră dau glas şi emoţie muzicii cubaneze. La o zi după show-ul de la Bucureşti, ce va fi deschis de Analia Selis & Band, trupa va concerta la Cluj-Napoca.

Căştigă invitaţii la concertul Orquesta Buena Vista Social Club din Bucureşti!

Numele Buena Vista Social Club aparţine unui club din Havana, popular în 1940. 50 de ani mai târziu, Juan de Marcos Gonzalez, un muzician cubanez, şi chitaristul Ry Cooder, alături de muzicieni care cântaseră în club au făcut o înregistrare „Buena Vista Social Club„, care a devenit un succes internaţional.

Wim Wenders i-a ales pe Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Cachaito Lopez, Compay Segundo, Omara Portuondo şi Eliades Ochoa, reprezentanții cei mai de seamă ai vârstei de aur a muzicii din insula Caraibe, să filmeze un documentar antologic despre muzica cubaneză. Filmul a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun documentar, a câştigat numeroase premii, inclusiv premiul pentru „Cel mai bun documentar” la Premiile Europene de Film.

Atât albumul „The Buena Vista Club„, care a şi câştigat un Grammy, cât şi filmul „Buena Vista Social Club” au avut un succes enorm şi au trezit interesul international pentru muzica tradiţională cubaneză şi muzica latino-americană în general.

Muzicieni celebri pe scena Sălii Palatului

Jesus „Aguaje” Ramos, trombonul şefului de orchestră, a făcut parte din toate înregistrările de muzică cubaneză ale casei de discuri World Circuit, măiestria lui interpretativă și abilitățile de dirijor făcându-l nelipsit din turneele mondiale ale lui Ibrahim Ferrer, Ruben González și Omara Portuondo.

RECENZIE: Omara Portuondo şi Orquesta Buena Vista Social Club

Barbarito Torres a condus trupa Grupo Campoalegre şi a cântat cu Afro-Cuban All Stars. Pe albumul „Havana Café” i-a avut ca invitaţi pe Ibrahim Ferrer şi Omara Portuondo. Guajiro Mirabal, „trompeta Cubei”, a fost nominalizat la premiile Grammy şi Latin Grammy cu albumul „Buena Vista Social Club Presents Manuel Guajiro Mirabal„.

Omara Portuondo cântă și dansează cu aceeaşi energie din anii ’40, fără să dea semne de oboseală. Cel mai recent album al ei – „Gracias„, a câştigat premiul Latin Grammy. Ziarul New York Times observa că „anii nu au reuşit să diminueze cu nimic calităţile ei vocale… vocea ei rămâne una bogată, dinamică şi puternică„.

Santiago de Cuba Eliades Ochoa, unul dintre cei mai importanţi interpreţi ai stilului son din toate timpurile, a cucerit publicul din întreaga lume cu vocea sa profundă, pălăria de cowboy şi armoniile chitării sale.

Pentru cei care vor să participe la un adevărat spectacol de muzică şi dans, alături de artişti consacraţi ai muzicii cubaneze, sunt aşteptaţi pe 25 iunie la Sala Palatului din Bucureşti la evenimentul organizat de Fundaţia Phoenix.

Bilete Orquesta Buena Vista Social Club

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului costă între 75 şi 300 lei şi sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro:

Categorie bilete Preţ
Categoria 1 300 lei cumpără bilete
Categoria 2 250 lei cumpără bilete
Categoria 3 200 lei cumpără bilete
Categoria 4 150 lei cumpără bilete
Categoria 5 100 lei cumpără bilete
Categoria 6 75 lei cumpără bilete