Sâmbătă, 30 iulie 2011, scena Grădinii de Vară a Teatrului Constantin Tănase din Parcul Herăstrău a găzduit două legende ale muzicii cubaneze. Omara Portuondo şi Orquesta Buena Vista Social Club şi-au încântat zeci de minute fanii cu un recital extraordinar susţinut în cadrul primului eveniment organizat de TM Live.

Seara a început în jurul orei 19:00 când pe scena Grădinii de Vară a Teatrului Constantin Tănase a urcat DJ Bidi. Cel mai bun DJ de salsa din România, aşa cum a fost desemnat anul trecut Radu Mihai Chipăilă a încălzit uşor uşor atmosfera alături de câteva dansatoare extrem de talentate ce au captat rapid atenţia publicului.

Serenadă pe ritmuri latino cu Havana Latin Band

Cu puţin înainte de ora 20:00 MC Wilmark a urcat pe scenă pentru a prezenta următorii invitaţi ai serii. Georgeta, Ionuţ şi Stan Zamfirescu cei trei membrii ai Trio Zamfirescu au urcat încrezători pe scenă şi şi-au început mini recitalul cu un cover după Gypsy Kings. Cei trei au cucerit rapid publicul prin măiestria cu care au mânuit chitarele clasice ce le-au adus de-a lungul timpului o mulţime de premii. După doar 15 minute, cei trei au părăsit scena în aplauzele îndelungi ale spectatorilor.

Pe scenă şi-au ocupat locurile unul câte unul membrii trupei Havana Latin Band. Plini de energie, comunicativi şi veseli ei au explicat celor prezenţi cât sunt de fericiţi să deschidă concertul unor artişti atât de importanţi pentru cultura cubaneză şi i-au invitat pe cei prezenţi la dans. Printre piesele intrepretate de membrii trupei cei prezenţi au putut asculta şi coveruri după „Hasta Siempre, Comandante” şi „Guantanamera„. Pe cea din urmă solistul trupei a părăsit scena pentru a le cânta mai „de aproape” doamnelor şi domnişoarelor.

Legendele muzicii cubaneze la Bucureşti

După o scurtă pauză, pe scenă au urcat membrii faimoasei Orquesta Buena Vista Social Club. Conduşi de Jesus „Aguae” Ramos membrii orchestrei ce a schimbat istoria muzicii cubaneze i-au început recitalul, deşi un cablu „buclucaş” a întârziat puţin momentul de start al concertului mult aşteptat.

În primele minute spectatorii păreau pur şi simplu vrăjiţi de cei 13 artişti de pe scenă. Foarte puţini au îndrăznit să îşi părăsească locurile pentru a dansa, majoritatea preferând să rămână pe scaune şi să asculte piesele superbe interpretate de talentaţi muzicieni. Deşi chiar membrii trupei Havana Latin Band au încercat să ridice spectatorii la dans, aceştia păreau captivaţi de desfăşurarea de forţe de pe scenă.

Apariţia Omarei Portuondo pe scenă a fost primită cu extrem de multe aplauze. „Noapte bună, mulţumesc!” au fost primele cuvinte pe care Edith Piaf a Cubei le-a adresat publicului de la Bucureşti, ea adăugând că este foarte fericită să fie din nou prezentă în ţara noastră.

La 81 de ani Omara, a uimit prin energie şi vitalitate. A dansat alături de Carlos Calunga, a glumit cu Jesus Ramos şi cu Barbarito Torres şi mai presus de orice a cântat dumnezeieşte. Artista şi-a bucurat fanii cu piese ca „Tres palabras„, „No llores mas” sau „Veinte Anos„, melodii ce i-au adus atât ei cât şi colegilor de scenă faima mondială.

Din momentul în care a păşit pe scenă Omara a ridicat tot publicul în picioare, minute în şir aceştia au dansat alături de Omara, fostă balerină, au râs când ea a glumit pe seama colegilor de scenă şi s-au bucurat de fiecare secundă a concertului extraordinar.

Galerie foto Omara Portuondo şi Orquesta Buena Vista Social Club

Vezi  întreaga galerie foto a concertului!

Foto: Vlad Ionuţ Pîrîu