Organizatorii festivalului UNTOLD de la Cluj-Napoca au prezentat noul concept al evenimentului din acest an, însoţit de clipul oficial de promovare, dar şi informaţii noi despre campaniile pe care le desfăşoară cu ocazia celei de-a doua ediţii a celui mai mare festival din Europa în 2015, în cadrul unei conferinţe de presă.

Desfăşurat în perioada 4-7 august 2016, la Cluj-napoca, pe cele 10 scene ale festivalului UNTOLD vor urca peste 150 de artişti atât din România cât şi din întreaga lume, printre care şi top 5 DJ ai lumii: Armin Van Buuren, Tiesto, Martin Garrix, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike şi Afrojack. Până în prezent au fost vândute peste 45.000 de abonamente pentru cele patru zile de festival.

The World Capital of Night and Magic – conceptul UNTOLD 2016

Conceptul creativ al UNTOLD 2016 porneşte de la poveştile nespuse ale Transilvaniei. În acest an organizatorii exploatează mitologia nopţii, acolo unde Transilvania se înscrie cu succes datorită sutelor de legende povestite sau scrise şi crează Universul UNTOLD: îmbinarea perfectă dintre mitologia nopţii şi magia tărâmului transilvanean.

Forţa festivalului vine tocmai din istoria regiunii, Clujul fiind şi în trecut şi în prezent, polul de interes al Transilvaniei. Personajul principal care face posibilă legătura dintre cele două lumi este Magicianul, singurul care poate călători în timp şi poate aduce magia trecutului în prezent. Magicianul are la îndemână simboluri specifice transilvănene. Oglinda este portalul care trasează graniţa dintre lumi, Luna este cea care luminează tot ceea ce este nevăzut, Constelaţia Lira, fiind harpa lui Orpheus poate trezi la viaţă orice prin muzica ei, Copacii insufleţiţi, zânele şi celelalte elemente, vin să completeze atmosfera de magie şi povestea. Toate aceste simboluri se vor regăsi în festival în decoraţiuni şi activări.

Transylvania all inclusive

Transilvania a fost situată de celebrul ghid turistic Lonely Planet, pe primul loc într-un top al regiunilor turistice din lume care merită vizitate în 2016. În acest an organizatorii şi-au propus să promoveze Transilvania și vor să le dea şansa turiştilor să descopere aici mai mult decât un festival.

În colaborare cu o agenţie de turism vor exista mai multe circuite turistice în Transilvania cu un ghid specializat. Brăţara de festival va oferi reduceri sau în unele situaţii şi gratuitate în zonele de interes turistic.

Adoptă un untold-ist

Campania este o iniţiativa a unui clujean, Mihai Huţanu, şi îşi propune să dovedească faptul că oraşul Cluj Napoca este întradevar cel mai prietenos oraş din Europa. Proiectul a apărut ca o reacţie la numărul relativ scăzut de locuri de cazare comparativ cu cererea extrem de mare în perioada festivalului. La finalul campaniei, se doreşte ca cel puţin 8000 de clujeni să-şi pună la dispoziție locuinţa pentru festivalieri şi să fie oferite în acest fel în jur de 10.000 de locuri de cazare.

Pay with blood & BAC de 10

Campania „Pay with Blood”, care a avut în 2015 un impact uriaş în comunitate va fi reluată şi în acest an. Scopul proiectului a fost sa încurajam donarea de sânge dar şi tragerea unui semnal de alarmă cu privire la numărul mic de donatori de sânge din România. Dacă anul trecut campania a fost realizată doar în două oraşe, Cluj-Napoca şi Bucureşti, anul acesta proiectul va fi extins în toate marile centre universitare din România. În plus, în parteneriat cu platforma „Şi Eu Donez” se doreşte lansarea în luna iunie a unui proiect unic în România, pornind de la nevoia de donare de sânge.

Şi pentru că perfomanţa în educaţie trebuie permanent încurajată, campania „Bac de 10” va continua şi în acest an. Toţi absolvenţii din ţară ai examenului de Bacalaureat care obţin nota 10 vor primi câte un abonament la Festivalul UNTOLD, iar cei care promovează vor avea reduceri substanţiale.

Radio UNTOLD

Primul radio al unui festival din România se aude deja pe www.untold.com. Radio UNTOLD înseamnă o stare de bine, bucurie, prieteni, fiind primul radio exclusiv cu muzică electro-dance din România. În playlistul radioului se vor regăsi artiştii din festival dar şi ultimele noutăţi din domeniu.

Abonamente şi bilete de o zi la UNTOLD Festival 2016

Începând cu 12 mai 2016 au fost puse în vânzare şi biletele pentru fiecare zi. Preţul unui bilet de o zi este de 180 lei + taxe, la acest preţ fiind disponibile doar 5.000, după care se va trece la un alt cost.

Abonamentele pentru a doua ediţie UNTOLD Festival, ce are loc între 4 şi 7 august 2016 la Cluj-Napoca, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la două categorii de preţ, în funcţie de tipul de acces.

Categorie Preţ pre-sale
Normal Acces 375 lei + taxe (405 lei) cumpără abonamente
VIP Acces 600 lei + taxe (648 lei) cumpără abonamente
Bilet de o zi 180 lei + taxe (194.4 lei) cumpără bilete

Desemnat „Best Major Festival”, în cadrul European Festival Awards 2015, dar având şi titlul de „Brandul Anului 2015”, oferit de către International Advertising Association Romania (IAA), ediţia a doua a festivalului UNTOLD are loc în perioada 4-7 august la Cluj-Napoca, iar pe scene vor urca peste 150 de artişti internaţionali de renume.

Printre confirmările anunţate până acum regăsim pe: Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren, Hardwell, Martin Garrix, Tiësto, Afrojack, Chase and Status – DJ Set, W&W, NERVO, Fedde le Grand, Tujamo, John Digweed, Borgore, Galantis, Seth Troxler, Dannic, Dubfire, Hybrid, Dub Fx, Ella Eyre, James Arthur, Jamie Jones, Jeru the Damaja, Kwabs, Lost Frequencies, Mazde, Nahko and Medicine for the People, Netsky DJ Set, Pendulum & Verse DJ Set, Route 94, Rudimental DJ, Sasha, Scooter, Sharam, The Asteroids Galaxy Tour şi Y’akoto.