În ultima săptămână, în redacţia iConcert.ro, am ascultat muzică prin Deezer. Serviciul de streaming audio a fost lansat acum câteva săptămâni şi în România prin intermediul Orange. Este încă o modalitate prin care avem acces mult mai uşor la muzică, legal, oriunde şi destul de ieftin, comparând costul abonamentului cu preţul unui CD original cumpărat din magazinele de specialitate.

Fiind un serviciu internaţional nu ne aşteptam să descoperim multă muzică românească, dar casele de discuri de la noi se pare că s-au mobilizat destul de rapid. În cifre, Deezer înseamnă peste 20 de milioane de melodii, peste 30.000 de radiouri şi 22 de milioane de utilizatori, din care în jur de 2 milioane plătesc abonament. În prezent servicul este activ în 160 de ţări.

Foto: www.little-scribbler.blogspot.com

Pe lângă versiunea web, Deezer oferă şi o aplicaţie disponibilă pentru utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operare iOS, Android, Windows Phone şi BlackBerry OS, care îţi dă posibilitatea să asculţi muzică oriunde şi oricând, chiar dacă ai conexiune la internet sau nu (mod offline). Asculţi muzică nelimitat, îţi faci playlist-uri, le împarţi cu prietenii pe Facebook şi Twitter, eşti la curent cu ultimele noutăţi muzicale, vezi ce muzică ascultă prietenii tăi, ai o mulţime de opţiuni să te bucuri de muzică.

De la magnetofon la Deezer

Modul în care ascultăm muzică a evoluat foarte mult în ultima perioadă. Dacă unii au prins magnetofonul şi pickup-ul, alţii dintre noi au crescut cu casete, CD-uri şi binecunoscutul Walkman. Cei mai tineri însă au trecut direct la mp3 player, iPod şi bineînţeles la ascultarea muzicii preferate pe calculator, telefon sau pe internet. Eu îmi amintesc zâmbind cum încercam să înregistrez pe casetă cele mai noi piese de la radio şi eram super ofticat atunci când moderatorul începea să vorbească. :)) Şi-mi mai amintesc şi de colecţia de CD-uri cu mp3-uri sortate pe artişti, pe genuri muzicale, peste care s-a aşternut praful.

Foto: wikipedia.com

Acum totul este online, iar cine vrea sa fie în trend cu noul mod de a asculta muzică trebuie să treacă la soluţiile oferte prin intermediul internetului, este mult mai accesibil, mai simplu, dar şi mai ieftin.

În România, Deezer este disponibil la preţul de 3,49 euro/lună pentru contul Premium sau 6,99 euro/lună pentru cel Premium+ (TVA inclus), dar clienţii Orange beneficiază un tarif preferenţial.

  • Cei care cumpără unul dintre abonamentele Panteră cu contract pe doi ani sau prelungesc cu doi ani contractul pentru abonamentul Panteră pe care îl utilizează deja, primesc muzică nelimitată prin Deezer timp de 6 luni.
  • Clienţii care au alte abonamente Orange au posibilitatea de a cumpăra opţiunea Deezer Premium+ la 4,99 euro/lună (TVA inclus), cu 2 euro mai puţin decât de pe site-ul Deezer.

Întreaga ofertă este disponibilă pe site-ul Orange.

[poll id=”4″]

Citeşte despre: , , ,