ARTmania 2011 îşi aşteaptă fanii cu o mulţime de surprize: de la headlinerii ce ar putea face parte din line-up-ul oricărui festival internaţional, la trupe româneşti extrem de talentate şi un spaţiu nou de desfăşurare. Interitus Dei, Monarchy, Guerrillas, Reckoning, Ethernus şi Heavy Duty sunt doar o parte din trupele româneşti ce vor urca pe scenele festivalului.

Află mai multe detalii despre ARTmania 2011!

Anul acesta fanii ARTmania se vor bucura de un nou spaţiu de desfăşurare. Este vorba despre Sibiu Arena locul în care vor avea loc o parte dintre manifestările festivalului printre care şi câteva dintre concertele trupelor autohtone. Aflat la doar 8 kilometri de centrul oraşului, Sibiu Arena va fi şi locul în care timp de trei zile va funcţiona camping-ul, parcarea, o zonă de entertainment, expoziţii, workshop-uri şi alte surprize.

Trupe autohtone pe scenele festivalului

Până în acest moment organizatorii au anunţat programul pentru doar două dintre zilele în care se vor desfăşura evenimente la Sibiu Arena. Astfel vineri spre sâmbătă după miezul nopţii Ethernus va urca pe scena din Sibiu Arena (de la ora 01:00), după ce în Piaţa Mare au cântat Lacrimas Profundere, Helloween şi Tarja. În aceeaşi noapte va concerta şi Reckoning, iar în paralel, în arenă, Djane Grace va reprezenta comunitatea Lux Noctis la ediţia din acest an.

Ziua de sâmbătă în Sibiu Arena va începe la prânz odată cu sosirea paradei de motociclete printr-un concert Heavy Duty la ora 13:00. Monarchy va urca pe scena Tuborg Sound începând cu ora 15:00, iar la ora 17:00 va începe cel mai aşteptat concert al arenei: Interitus Dei.

Programul va continua în Piaţa Mare cu trei concerte: Republica, Lacuna Coil şi Sonata Arctica, după care, va urma o noapte nebună în Sibiu Arena cu Gurerillas live de la ora 01:00 şi Truda în noapte, aproape de ora două. Tot în Sibiu Arena, dar într-o altă zonă dedicată evenimentelor muzicale, Mr. DJ Silvius va menţine spiritele active printr-un DJ set cu influenţe alternative-metal pe alocuri.

Pe lângă Sibiu Arena, în Piaţa Mică va funcţiona ARTmania Festival & Granini Refreshing Area unde publicul larg (pentru ca accesul va fi liber şi nerestricţionat) se va putea răcori cu fructe proaspete şi muzică mai uşoară.

Programul începe vineri cu Flavius, cel mai priceput toboşar junior (are 11 ani) de la ora 14:30 şi va continuă cu trupa Aeternum din Sibiu. Sâmbătă în Piaţa Mică de la 16:30 va concerta Classic Beat Orchestra. Iar duminică de la 15:30 pe scena ARTmania Festival & Granini Refreshing Area vor urca membrii trupei Intermezzo Cvartet.

Program ARTmania 2011

Vineri, 12 august 2011

Piaţa Mare

Lacrimas Profundere
Helloween
Tarja Turunen

Sibiu Arena

Ethernus
Reckoning
Djane Grace

ARTmania Festival & Granini Refreshing Area

Flavius
Aeternum

Sâmbătă, 13 august 2011

Republica
Sonata Arctica
Lacuna Coil

Sibiu Arena

Heavy Duty
Monarchy
Interitus Dei
Gurerillas
Turda
Mr. DJ Silvius

ARTmania Festival & Granini Refreshing Area

Classic Beat Orchestra

Duminică, 14 august 2011

ARTmania Festival & Granini Refreshing Area

Intermezzo Cvartet

Bilete ARTmania 2011

Biletele ARTmania Festival 2011 se pot procura din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro sau www.shop.artmania.ro.

– 90 lei/zi pentru zilele de vineri şi sâmbătă
– 150 lei/abonamentul

Cumpara bilet

Accesul în spaţiile festivalului este permis posesorilor de brăţări ARTmania, valabile în zilele respective obţinute în urma preschimbării biletelor la punctele de informare din Sibiu.

Accesul la Sibiu Arena se face pe baza brăţărilor de acces de la festival. Pentru persoanele care nu deţin brăţari de acces preţul unui bilet este de 5 lei/zi.

Ediţia a şasea a festivalului ARTmania are loc la Sibiu în perioada 8 – 14 august 2011.

Foto: Iulian Chiculiţă/www.artmaniafestival.ro