Trupa Lacuna Coil va concerta în penultima zi a ediţiei din acest an a festivalului ARTmania. Festivalul va avea loc între 8 şi 14 august 2011 în Piaţa Mare din Sibiu.

La iniţiativa solistului Andrea Ferro şi a basistului Marco Coti Zelati, în 1994, în Milano ia fiinţă trupa Sleep of Right. Cu un sound gothic metal special şi alături de un toboşar (Michaelangelo) şi a doi chitarişti (Raffaele Zagaria şi Leonardo Forti) ei îşi compun primele piese. La scurt timp după lansarea acestora, dar şi după câteva modificări de componenţă, trupa îşi modifică numele în Ethereal.

În 1997, după o serie de dificultăţi legate utilizarea acestui nume pe piaţa din Grecia, trupa devine Lacuna Coil. Odată cu lansarea primului album, numele trupei a devenit extrem de cunoscut printre fanii genului din Europa, Lacuna Coil fiind invitată să concerte pe marile scene de pe bătrânul continent.

Cinci ani şi două albume mai târziu, trupa îşi încearcă norocul pe piaţa americană. Piesa „Heaven’s a Lie” a intrat uşor, uşor în atenţia publicului şi a criticilor, iar participarea la Ozzyfest i-a consacrat pe piaţa heavy metalului.

Albumul „Karmacode” din 2006 a debutat pe potiţia 28 în Billboard, fiind considerat cel mai mare succes comercial de până în acel moment al label-ului Century Media Records. Cum era de aşteptat albumul cu numărul cinci al trupei, „Shallow Life” l-a depăşit pe precedentul, debutând direct pe locul 16 în topul american. În acest timp trupa italiană pregăteşte un nou material dicografic.

Informaţii bilete

Biletele se pot procura din reţeaua www.eventim.ro sau de pe www.shop.artmania.ro.

Cumpara bilet

Până la sfârşitul lunii aprilie abonamentele Festivalului ARTmania pot fi achizionate cu 110 lei, iar biletele pentru zilele de vineri şi sâmbătă costă 70 lei, preţuri reduse cu 40%. Accesul în spațiile festivalului este permis posesorilor de brățări ARTmania, valabile în zilele respective obținute în urma preschimbării biletelor la punctele de informare din Sibiu.

Aceasta este cea de-a şasea ediţie a festivalului organizat anual la Sibiu de către ARTmania şi cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria și Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.